Ja, Goedhuis bouwt woningen in heel Nederland.
Ja, dat kan, de woning wordt geplaatst op de kavel zoals jij het wilt.
Jazeker! Je kan Goedhuis op afspraak bezoeken in Hendrik-Ido-Ambacht. Hier ben je van harte welkom om het materiaalgebruik van jouw vrijstaande woning te bekijken, beantwoorden we al je vragen en nemen we je offerte samen door. Ook wordt er ook hard gewerkt aan een Experience Center zodat we je straks een echte Goedhuis beleving kunnen geven!
Wij bouwen je droomhuis vanaf ca. 3 maanden. Uiteraard heeft het formaat en de gekozen extra’s (zoals bijvoorbeeld een berging) invloed op de exacte planning.
Het gehele traject hebben wij in 7 overzichtelijke stappen opgesplitst.
Goedhuis verzorgd de aanvraag van de aansluitingen. De offertekosten kunnen per locatie fors verschillen en zijn hierom niet inbegrepen. De facturen sturen wij transparant 1-op-1 naar je door, deze kan je rechtstreeks aan de desbetreffende partij voldoen.
Nee, de getoonde prijs is de woningprijs. We bouwen waar je wilt.
Ja, een uitbouw is mogelijk, maar is op dit moment nog niet zichtbaar op de website. Wij zijn dit momenteel aan het uitwerken. Neem contact op voor de mogelijkheden.
In de configurator kun je de optie casco aanklikken. Diverse afwerkingen in de woning vervallen, zijnde:
- De wanden worden niet met gipsplaten afgewerkt.
- Binnenwanden en binnendeuren vervallen (behoudens de wand bij de technische installaties).
- Geheel wordt zonder sanitair, tegelwerk en afwerkingen uitgevoerd.
- Aansluitingen worden op standaard locaties afgedopt aangebracht.
De woning wordt nog steeds volledig wind- en waterdicht afgewerkt. Inclusief de gekozen gevelbekleding (buiten). Ook de installaties worden aangebracht, elektra (welk in binnenwanden zat) komt uit wand, plafond of vloer zodat je dit in de binnenwanden kunt opnemen.
Nee bij Goedhuis heb je de keuze uit één van de samengestelde ontwerpen, hierbij pas je de binnen- en buitenkant aan. Binnen vijf minuten ontvang je een complete offerte voor jouw geconfigureerde woning.
Nee, het voordeel van een Goedhuis-woning is er bij een complete woning. Overigens kan een woning wel casco uitgevoerd worden. Deze optie kan in de configurator gekozen worden.
Goedhuis onderzoekt of de woning op de kavel gebouwd mag en kan worden. We bezoeken de locatie en beoordelen of de grond geschikt is voor bebouwing. Het onderzoek bestaat uit 2 delen: het bestemmingsplan onderzoek en sonderingen/locatie onderzoek. Dit wordt vooraf gefactureerd. Wat we precies doen en welke uitgangspunten er gelden kan je hier terugvinden.
Een Goedhuis woning voldoet aan een energiezuinigheid (EPC) van 0,4.
Goedhuis is een label van Welstand Bouw B.V. Welstand Bouw is één van de meest innovatieve Nederlandse woningbouwers en bouwde afgelopen jaren tientallen vrijstaande villa’s boven de 500.000 euro. De slimme bouwtechniek is nu ook beschikbaar voor voordelige Goedhuis-woningen.
Prefab bouwen is het proces waarbij wij materialen vooraf in de fabriek tot elementen maken. Met deze elementen kan jouw vrijstaande woning sneller en met constantere kwaliteit gemaakt worden.
De woning is compleet zoals getoond. Wij houden niet van verrekeningen, de gehele constructie en heiwerk (bij heipalen tot 6 meter) zijn inclusief. Wel komen de legekosten, de vooronderzoeken en de eventuele huisaansluiting voor eigen rekening. Deze worden één op één doorbelast .
In je eigen “Mijn Goedhuis” omgeving kun je via de functie ‘kosten invullen’ het gehele financiële plaatje compleet maken, inclusief raming van de koperskeuzes en/of de woningborgfee.
Nee. Wij verzorgen de aanvraag van de omgevingsvergunning voor je, de gemeentelijke leges worden daarbij één-op- één aan jou doorbelast. Je kunt om een beeld de krijgen van deze kosten, een berekening doen van de ongeveer te verwachte legeskosten op bouwleges.nl
Ja, het plaatsten van een airco na oplevering vormt geen probleem.
Tijdens het tweede deel van het vooronderzoek werken wij aan de tekeningen en plattegrond van jullie geconfigureerde woning. Eventueel extra gekozen raampartijen in het keukengedeelte staan dan ook vast. Met deze tekening en plattegrond kunnen jullie een keuken laten intekenen. De aansluitingen kunnen op iedere gewenste positie worden aangelegd, zolang je maar binnen het op de plattegrond aangegeven keukendeel blijft.
Let op: er kan alleen een recirculatie afzuigkap worden toegepast. Een afzuiging met buis naar buiten is na uitvoering van de tekening en plattegrond niet meer mogelijk.
Goedhuis hanteert de garantiebepalingen voor Bouwend Nederland. Je kunt hier meer over deze algemene garantiebepalingen terugvinden. Dit zijn de algemene richtlijnen.
Optioneel kun je ervoor kiezen om Goedhuis te laten bouwen onder Woningborg garantie.
De fee van woningborg is 0.465% van de aanneemsom incl btw + 21% btw op deze fee. Echter, woningborg hanteert vaste betalingstermijnen terwijl Goedhuis standaard een betaling na oplevering hanteert. Op verzoek kunnen wij meer informatie toesturen van Woningborg.
Ja, de woning wordt voorzien van een CAI aansluiting in de meterkast. Vanuit hier wordt er een datakabel doorgetrokken naar de woonkamer, zodat je hier de TV op kunt aansluiten. Ook is er de optie om extra datakabels naar de slaapkamers door te trekken.
Goedhuis richt zich alleen op de bouw van complete woningen. Wij zijn helaas niet gericht op het uitvoeren van een verbouwing van een bestaande woning.
In onze showroom in Hendrik-Ido-Ambacht hebben wij een modelwoning (in aanbouw). Hier kun je door de verschillende vertrekken van een Goedhuis woning lopen en onze materialen en afwerking bekijken.
De prijs zoals getoond voor de twee-onder-een-kap woning Maas geldt per woonhuis. Je dient dus 2x dit bedrag te rekenen voor de bouw van een tweekap woning.
Uiteraard is het wel mogelijk dat de ene woning bijv. een extra upgrade laat uitvoeren; de kosten hiervoor zijn afhankelijk van de gekozen upgrade en geldt dan uiteraard alleen voor het woonhuis waarvoor dit gekozen is.
Lees ook: 2 onder 1 kap bouwen & 2 onder 1 kap cataloguswoning prijzen
Jazeker, wij voorzien alle Goedhuis woningen van 6 zonnepanelen. In onze configurator kun je ervoor kiezen extra panelen toe te voegen.
Hoeveel panelen je eventueel extra nodig hebt kunnen wij niet op voorhand zeggen; dit hangt af van vele factoren. Met 6 panelen voorzien wij in de basis.
De ventilatiewarmtepomp is een totaaloplossing voor ventilatie, verwarming, koeling en warm tapwater (180 liter). Het innovatieve systeem zorgt voor meer comfort in de woning. In het toestel zit een systeem voor balansventilatie, dit zorgt ervoor dat in jouw woning altijd een gezonde binnenlucht aanwezig is, in combinatie met een optimale luchtvochtigheid. Het systeem haalt ook zoveel mogelijk warmte uit de lucht die uit de woning wordt afgevoerd. Met die warmte wordt de verse lucht van buiten weer verwarmd. Hierdoor heb je nooit meer een tochtgevoel in de woning bij koudere periodes, zelfs niet als het vriest. Voor een animatie van de werking van dit systeem kijk dan hier.
Wij hebben op dit moment geen beschikbare kijkwoning. Wel hebben wij een prachtige modelwoning in onze showroom staan waarbij je het echte Goedhuis gevoel kunt ervaren!
De gebouwde Goedhuizen staan door heel Nederland, om privacy redenen kunnen wij hiervan helaas geen gegevens delen. Wanneer je onze socials in de gaten houdt zie je regelmatig woningen voorbij komen waarbij wij op dat moment in aanbouw zijn en/of zojuist hebben opgeleverd.
De prijzen die wij tonen zijn inclusief BTW.
Nee, Goedhuis richt zich alleen op de bouw van complete woningen. Wij zijn geen partij voor het uitvoeren van enkel sonderingen.
De afmetingen van de kozijnen kunnen verschillen per woningtype, maar er zijn wel kozijnen die vaak terugkomen. Dit zijn de afmetingen (b x h):
- Smal woonkamerraam: 1,0 x 1,8 m
- Woonkamerraam in de keuken: 1,0 x 1,4 m
- Breed woonkamerraam: 1,6 x 1,4 m
- Voordeur: 1,1 x 2,4m
- Achterpui: 1,8 x 2,4 m
- Smal slaapkamerraam: 1,0 x 1,4 m
- Breed raam slaapkamer 1: 1,6 x 1,4 m
- Breed raam slaapkamer 2: 1,8 x 1,4 m
- Dakraam: 1,1 x 1,4 m
Alle Goedhuiswoningen zijn voorzien van een Nilan Compact P.
Dit warmteventilatiesysteem wordt gebruikt in goed tot zeer goed geïsoleerde (luchtdichte) woningen en altijd in combinatie met verwarming om zo een optimaal binnenklimaat te bieden. De ventilatie vindt plaats via de inblaas- en afzuigrozetten. De ventilatie door de Nilan is op basis van warmteterugwinning, uit lucht die wordt afgevoerd vanuit de vochtige ruimtes (badkamer, keuken en toilet). Deze afgevoerde en warme lucht loopt door de warmtewisselaar. Hiermee zal de frisse en verse buitenlucht, aangevoerd via een dak- of geveldoorvoer, opgewarmd worden en ingeblazen in woonkamer, keuken en slaapkamers.
Ventilatie in externe bergingen (aanbouw) wordt geadviseerd wanneer je bouwt onder Woningborg. In deze berging zal de ventilatie dan middels een dakdoorvoer worden verzorgd omdat het niet is aan te raden de berging aan te sluiten op het complete balansventilatiesysteem. Goedhuis benoemt de aangebouwde berging om deze reden niet als garage. Hierdoor voldoen wij nog steeds aan de ventilatie-eis zoals door Woningborg wordt gesteld maar bespaar je als koper op de kosten voor het aansluiten van een extra ruimte op het complete balansventilatiesysteem.
Ventilatie op zolder en de interne berging (verdieping) zijn geen vereiste; mits er een wasmachine wordt geplaatst in deze ruimte. Onze kopersbegeleiders adviseren je hierin graag.
Meer over ons ventilatiesysteem lees je hier.
Bij goedhuis worden de plafonds en wanden standaard behangklaar klasse B afgewerkt.
Behangklaar Klasse B is een afwerking van gipsplaten met een redelijk hoge kwaliteit, waarbij de kans op aftekening van de voegen en doorschijnen van bevestigingsmiddelen aanwezig is. Er is sprake van een glad oppervlak voor normale visuele eisen, waarbij de beoordeling plaatsvindt op 1 meter afstand van het oppervlak. Bij Klasse B zijn er geen holle voegen en worden de voegen en schroefgaten gevuld en geschuurd om een nauwelijks voelbare, vloeiende overgang naar het plaatoppervlak te krijgen. Onder strijklicht kunnen banen en oneffenheden zichtbaar zijn. De gipsplaten zijn geschikt voor dunne en licht gekleurde afwerkingen van behang, textiel en fijn gestructureerde afwerking, zoals (spuit)pleisters met korrelgrootte ≤ 1 mm of gematteerde verfsystemen.
Een energie neutrale woning wekt alle gebouw gebonden energie op die de woning verbruikt. Met andere woorden, alle energie die nodig is om de woning te verwarmen, koelen en te ventileren wordt ook opgewekt. Dit is dus al een heel zuinige woning! Een nul-op-de-meter woning gaat zelfs nog een stap verder, bij een nul-op-de-meter woning wordt ook de gebruiksgebonden energie, oftewel het verbruik door in de woning te leven opgewekt. Onder gebruiksgebonden vallen de huishoudelijke apparatuur, computers en alle andere energie die wordt verbruikt. Het energieverbruik van hoe je in de woning woont is sterk afhankelijk van je leefwijze. Goedhuis kan geen rekening houden met alle variabelen en rekent daarom altijd met de standaard rekenwaarde.
Door onze samenwerking met de Rabobank is het mogelijk om rentekorting op jouw hypotheek te krijgen bij een nul-op-de-meter. Wist je dat je met een nul-op-de-meter woning ook meer kan lenen?
Bij Goedhuis zijn alle basiswoningen al nul-op-de-meter. Daar betaal je niks extra voor, en zit het al in de prijs opgenomen. Om zeker te zijn of de woning na alle gekozen opties nog als nul-op-de-meter woning toegepast kan worden toetsen we altijd tijdens het vooronderzoek. In de berekening zal dan ook rekening gehouden worden met de oriëntatie van je woning. De uitkomst bespreken we zodat hier vroegtijdig een weloverwogen keuze in kan maken.
Ja. De stroom die wordt opgewekt moet worden opgeslagen wanneer dit niet direct gebruikt wordt. Let er op dat je kiest voor een energieleverancier met een teruglevertarief voor elke kWh die u terug levert. Voor een nul-op-de-meter woning zal je dus ook een energiecontract moeten afsluiten.