Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Veelgestelde vragen

Logo Goedhuis

Ja, Goedhuis bouwt woningen in heel Nederland.

Ja, dat kan, de woning wordt geplaatst op de kavel zoals jij het wilt.

Jazeker! Je kan Goedhuis op afspraak bezoeken in Hendrik-Ido-Ambacht. Hier ben je van harte welkom om het materiaalgebruik van jouw vrijstaande woning te bekijken, beantwoorden we al je vragen en nemen we je offerte samen door. Ook wordt er ook hard gewerkt aan een Experience Center zodat we je straks een echte Goedhuis beleving kunnen geven!

Wij bouwen je droomhuis vanaf ca. 3 maanden. Uiteraard heeft het formaat en de gekozen extra’s (zoals bijvoorbeeld een berging) invloed op de exacte planning.

Het gehele traject hebben wij in 7 overzichtelijke stappen opgesplitst.

Goedhuis verzorgd de aanvraag van de aansluitingen. De offertekosten kunnen per locatie fors verschillen en zijn hierom niet inbegrepen. De facturen sturen wij transparant 1-op-1 naar je door, deze kan je rechtstreeks aan de desbetreffende partij voldoen.

Nee, de getoonde prijs is de woningprijs. We bouwen waar je wilt.

Ja, een uitbouw is mogelijk, maar is op dit moment nog niet zichtbaar op de website. Wij zijn dit momenteel aan het uitwerken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

In de configurator kun je de optie casco aanklikken. Diverse afwerkingen in de woning vervallen, zijnde:

 • De wanden worden niet met gipsplaten afgewerkt.
 • Binnenwanden en binnendeuren vervallen (behoudens de wand bij de technische installaties).
 • Geheel wordt zonder sanitair, tegelwerk en afwerkingen uitgevoerd.
 • Aansluitingen worden op standaard locaties afgedopt aangebracht.

De woning wordt nog steeds volledig wind- en waterdicht afgewerkt. Inclusief de gekozen gevelbekleding (buiten). Ook de installaties worden aangebracht, elektra (welk in binnenwanden zat) komt uit wand, plafond of vloer zodat je dit in de binnenwanden kunt opnemen.

Nee bij Goedhuis heb je de keuze uit één van de samengestelde ontwerpen, hierbij pas je de binnen- en buitenkant aan. Binnen vijf minuten ontvang je een complete offerte voor jouw geconfigureerde woning.

Nee, het voordeel van een Goedhuis-woning is er bij een complete woning. Overigens kan een woning wel casco uitgevoerd worden. Deze optie kan in de configurator gekozen worden.

Goedhuis onderzoekt of de woning op de kavel gebouwd mag en kan worden. We bezoeken de locatie en beoordelen of de grond geschikt is voor bebouwing. Het onderzoek bestaat uit 2 delen: het bestemmingsplan onderzoek en sonderingen/locatie onderzoek. Dit wordt vooraf gefactureerd. Wat we precies doen en welke uitgangspunten er gelden kan je hier terugvinden.

Een Goedhuis woning voldoet aan een energiezuinigheid (EPC) van 0,4.

Goedhuis is een label van Welstand Bouw B.V. Welstand Bouw is één van de meest innovatieve Nederlandse woningbouwers en bouwde afgelopen jaren tientallen vrijstaande villa’s boven de 500.000 euro. De slimme bouwtechniek is nu ook beschikbaar voor voordelige Goedhuis-woningen.

Prefab bouwen is het proces waarbij wij materialen vooraf in de fabriek tot elementen maken. Met deze elementen kan jouw vrijstaande woning sneller en met constantere kwaliteit gemaakt worden.

De woning is compleet zoals getoond. Wij houden niet van verrekeningen, de gehele constructie is inclusief. Wel komen de legeskosten, de vooronderzoeken en de eventuele huisaansluiting voor eigen rekening. Deze worden één op één doorbelast .
In je eigen “Mijn Goedhuis” omgeving kun je via de functie ‘kosten invullen’ het gehele financiële plaatje compleet maken, inclusief raming van de koperskeuzes.

Type Alblas

Type Waal

Type Merwede

Type Linge

Nee. Wij verzorgen de aanvraag van de omgevingsvergunning voor je, de gemeentelijke leges worden daarbij één-op- één aan jou doorbelast. Je kunt om een beeld de krijgen van deze kosten, een berekening doen van de ongeveer te verwachte legeskosten op bouwleges.nl

Ja, het plaatsten van een airco na oplevering vormt geen probleem.

Tijdens het tweede deel van het vooronderzoek werken wij aan de tekeningen en plattegrond van jullie geconfigureerde woning. Eventueel extra gekozen raampartijen in het keukengedeelte staan dan ook vast. Met deze tekening en plattegrond kunnen jullie een keuken laten intekenen. De aansluitingen kunnen op iedere gewenste positie worden aangelegd, zolang je maar binnen het op de plattegrond aangegeven keukendeel blijft.
Let op: er kan alleen een recirculatie afzuigkap worden toegepast. Een afzuiging met buis naar buiten is na uitvoering van de tekening en plattegrond niet meer mogelijk.

Goedhuis hanteert de garantiebepalingen voor Bouwend Nederland. Je kunt hier meer over deze algemene garantiebepalingen terugvinden. Dit zijn de algemene richtlijnen.

Optioneel kun je ervoor kiezen om Goedhuis te laten bouwen onder Woningborg garantie.
De fee van woningborg is 0.465% van de aanneemsom incl btw + 21% btw op deze fee. Echter, woningborg hanteert vaste betalingstermijnen terwijl Goedhuis standaard een betaling na oplevering hanteert. Op verzoek kunnen wij meer informatie toesturen van Woningborg.

Ja, de woning wordt voorzien van een CAI aansluiting in de meterkast. Vanuit hier wordt er een datakabel doorgetrokken naar de woonkamer, zodat je hier de TV op kunt aansluiten. Ook is er de optie om extra datakabels naar de slaapkamers door te trekken.

Goedhuis richt zich alleen op de bouw van complete woningen. Wij zijn helaas niet gericht op het uitvoeren van een verbouwing van een bestaande woning.

In onze showroom in Hendrik-Ido-Ambacht hebben wij een modelwoning (in aanbouw). Hier kun je door de verschillende vertrekken van een Goedhuis woning lopen en onze materialen en afwerking bekijken.

De prijs zoals getoond voor de twee-onder-een-kap woning Maas geldt per woonhuis. Je dient dus 2x dit bedrag te rekenen voor de bouw van een tweekap woning.
Uiteraard is het wel mogelijk dat de ene woning bijv. een extra upgrade laat uitvoeren; de kosten hiervoor zijn afhankelijk van de gekozen upgrade en geldt dan uiteraard alleen voor het woonhuis waarvoor dit gekozen is.

Lees ook: 2 onder 1 kap bouwen & 2 onder 1 kap cataloguswoning prijzen

Jazeker, wij voorzien alle Goedhuis woningen van 2 zonnepanelen. In onze configurator kun je ervoor kiezen extra panelen toe te voegen.
Hoeveel panelen je eventueel extra nodig hebt kunnen wij niet op voorhand zeggen; dit hangt af van vele factoren. Met 2 panelen voorzien wij in een basis.

Het balangsventilatiesysteem zorgt ervoor dat in jouw woning altijd voldoende gezonde binnenlucht aanwezig is. Het systeem haalt ook zoveel mogelijk warmte uit de lucht die uit de woning wordt afgevoerd. Met die warmte wordt de verse lucht van buiten weer verwarmd. Hierdoor heb je nooit meer een tochtgevoel in de woning bij koudere periodes, zelfs niet als het vriest.

Wij hebben op dit moment geen beschikbare kijkwoning. Wel hebben wij een prachtige modelwoning in onze showroom staan waarbij je het echte Goedhuis gevoel kunt ervaren!
De gebouwde Goedhuizen staan door heel Nederland, om privacy redenen kunnen wij hiervan helaas geen gegevens delen. Wanneer je onze socials in de gaten houdt zie je regelmatig woningen voorbij komen waarbij wij op dat moment in aanbouw zijn en/of zojuist hebben opgeleverd.

De prijzen die wij tonen zijn inclusief BTW.

Nee, Goedhuis richt zich alleen op de bouw van complete woningen. Wij zijn geen partij voor het uitvoeren van enkel sonderingen.

De afmetingen van de kozijnen kunnen verschillen per woningtype, maar er zijn wel kozijnen die vaak terugkomen. Dit zijn de afmetingen (b x h):

 • Smal woonkamerraam: 1,0 x 1,8 m
 • Woonkamerraam in de keuken: 1,0 x 1,4 m
 • Breed woonkamerraam: 1,6 x 1,4 m
 • Voordeur: 1,1 x 2,4m
 • Achterpui: 1,8 x 2,4 m
 • Smal slaapkamerraam: 1,0 x 1,4 m
 • Breed raam slaapkamer 1: 1,6 x 1,4 m
 • Breed raam slaapkamer 2: 1,8 x 1,4 m
 • Dakraam: 1,1 x 1,4 m

Alle Goedhuiswoningen zijn voorzien van balansventilatie.
Balansventilatie wordt gebruikt in goed tot zeer goed geïsoleerde (luchtdichte) woningen en altijd in combinatie met verwarming om zo een optimaal binnenklimaat te bieden. De ventilatie vindt plaats via de inblaas- en afzuigrozetten. Het ventilatiesysteem is voorzien van warmteterugwinning. Afgevoerde lucht (vanuit de vochtige ruimtes zoals badkamer(s), keuken en toilet) loopt door de warmtewisselaar. Hiermee zal de frisse en verse buitenlucht, aangevoerd via een dak- of geveldoorvoer, opgewarmd worden en ingeblazen in woonkamer, keuken en slaapkamers.

In optionele bergingen wordt een dakdoorvoer toegepast. De berging is dus niet aangesloten op het balansventilatiesysteem. Goedhuis benoemt de aangebouwde berging om deze reden niet als garage.

Ventilatie op zolder en de interne berging (indien van toepassing op de verdieping) zijn geen vereiste.

Onze kopersbegeleiders adviseren je hierin graag.

Meer over ons ventilatiesysteem lees je hier.

Bij goedhuis worden de plafonds en wanden standaard behangklaar klasse B afgewerkt.

Behangklaar Klasse B is een afwerking van gipsplaten met een redelijk hoge kwaliteit, waarbij de kans op aftekening van de voegen en doorschijnen van bevestigingsmiddelen aanwezig is. Er is sprake van een glad oppervlak voor normale visuele eisen, waarbij de beoordeling plaatsvindt op 1 meter afstand van het oppervlak. Bij Klasse B zijn er geen holle voegen en worden de voegen en schroefgaten gevuld en geschuurd om een nauwelijks voelbare, vloeiende overgang naar het plaatoppervlak te krijgen. Onder strijklicht kunnen banen en oneffenheden zichtbaar zijn. De gipsplaten zijn geschikt voor dunne en licht gekleurde afwerkingen van behang, textiel en fijn gestructureerde afwerking, zoals (spuit)pleisters met korrelgrootte ≤ 1 mm of gematteerde verfsystemen.

Een energie neutrale woning wekt alle gebouw gebonden energie op die de woning verbruikt. Met andere woorden, alle energie die nodig is om de woning te verwarmen, koelen en te ventileren wordt ook opgewekt. Dit is dus al een heel zuinige woning! Een nul-op-de-meter woning gaat zelfs nog een stap verder, bij een nul-op-de-meter woning wordt ook de gebruiksgebonden energie, oftewel het verbruik door in de woning te leven opgewekt. Onder gebruiksgebonden vallen de huishoudelijke apparatuur, computers en alle andere energie die wordt verbruikt. Het energieverbruik van hoe je in de woning woont is sterk afhankelijk van je leefwijze. Goedhuis kan geen rekening houden met alle variabelen en rekent daarom altijd met de standaard rekenwaarde.

Door onze samenwerking met de Rabobank is het mogelijk om rentekorting op jouw hypotheek te krijgen bij een nul-op-de-meter. Wist je dat je met een nul-op-de-meter woning ook meer kan lenen?

Bij Goedhuis zijn er verschillende optiemogelijkheden. De exacte kosten hangen onder andere af van uw wensen, het woningmodel, gekozen uitbreidingen en locatie.

Ja. De stroom die wordt opgewekt moet worden opgeslagen wanneer dit niet direct gebruikt wordt. Let er op dat je kiest voor een energieleverancier met een teruglevertarief voor elke kWh die u terug levert. Voor een nul-op-de-meter woning zal je dus ook een energiecontract moeten afsluiten.

Bij Goedhuis bouwen wij een kant en klaar huis aan de hand van onze standaard woningtypen. Je kan zelf kiezen hoe kant en klaar wij jouw woning mogen opleveren. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn en aan welke kosten je moet denken? Goedhuis geeft graag antwoord op de meest voorkomende vragen omtrent een kant en klaar huis bouwen. Bereken direct de prijs en maak
direct een afspraak.

De daadwerkelijke prijs is sterk afhankelijk van de gekozen woning. Als klant heb je hier zelf inzicht in de prijzen in de configurator op de website. Eenmaal een woning gekozen kan je de woning naar smaak aanpassen waardoor uitstraling en prijs veranderen. Als voorbeeld; de goedkoopste woning op de website is Alblas, met een vanaf prijs vanaf: € 211.500

Wil je graag een vrijstaand huis met een luxueuze uitstraling, zowel van binnen als van buiten? Dan is villabouw perfect voor jou. Onze kopers begeleiders vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een villa bouwen met Goedhuis.

Of wij een woning voor jou kunnen bouwen op de kavel die je op het oog hebt, hangt onder andere af van het bestemmingsplan. Vaak zijn in het bestemmingsplan en het daarbij behorende beeldkwaliteitsplan van de gemeente voorwaarden opgenomen waaraan de te bouwen woning dient te voldoen.

Ben je geïnteresseerd in het bouwen van een prachtige twee-onder-een-kapwoning? Bij Goedhuis bieden wij je de mogelijkheid om jouw eigen twee-onder-een-kapwoning te realiseren. Of je nu op zoek bent naar een klassieke woning of een woning met moderne uitstraling; wij hebben alles in huis om jouw wensen te vervullen.

Zelf een eigen huis samenstellen is voor velen een droom: helemaal zelf kiezen wat je wilt en uiteindelijk genieten van een woning die helemaal van jouw is. Om dit mogelijk te maken, kun je bij
Goedhuis jouw eigen huis samenstellen. Dat houdt in dat je onze woningtypen helemaal naar eigen smaak en wens kunt aanpassen. En dat doet je eenvoudig met de configurator.

Dit word per model inzichtelijk gesteld in de technische omschrijving. Ook zijn er nog heel veel afwerking mogelijkheden te kiezen in het kopers keuze traject, onze kopersbegeleiding neemt je hier stap voor stap in mee.

Ja, er zijn binnen het concept verschillende indelingsmogelijkheden.

Ja, los van de modellen in de configurator kan je (a) aanpassingen doen op goedhuis modellen of (b) een gehele maatwerk woning laten uitvoeren.

Dat kan! Er zijn verschillende optiemogeljkheden om de basiswoningen als nul-op-de-meter woning uit te voeren. Onze kopers begeleiders kunnen je helpen welke aanpassingsmogelijkheden er zijn.

De goedhuis woningen zijn altijd energiezuinig. Doordat deze enorm goed geïsoleerd zijn, driedubbel glas hebben en goed gebouwd worden.

De bouwmethodiek van goedhuis is enorm duurzaam door verantwoord materiaalgebruik. Ook zijn er mogelijkheden om de woning onderhoudsarm (andere wijze van duurzaamheid) te maken.

Regelmatig krijgen wij de vraag van opdrachtgevers of het mogelijk is een vrijstaande berging naast de woning te bouwen. Natuurlijk kan dat.

Als je jouw woning door Goedhuis laat bouwen betaal je pas achteraf!

Ja! Als je jouw woning laat bouwen door Goedhuis verzorgen wij ook de aanvraag van de bouwvergunning (omgevingsvergunning). De kosten van de aanvraag van de bouwvergunning zijn bij de prijs van het bouwen van jouw woning inbegrepen, behalve de legeskosten.

We raden je aan om hert aanbod in uw zoekgebied goed in de gaten te houden. Ook kan je bij de lokale makelaars een zoekopdracht achter laten. Goedhuis heeft zelf ook geregeld kavels en/of tips waar je kavels kunt vinden. Hiervoor kan je naar goedhuis.nl/aanbod gaan.