Model Alblas

Logo Goedhuis

Technische omschrijving

Technische omschrijving versie 2.10

Experience Center
Om u een goed beeld van de uitstraling en afwerking te geven worden de toegepaste materialen getoond in onze Experience Center.

Oriëntatie van de woning
Afhankelijk van situering kavel en plaatsing woning, desgewenst kunnen wij je hierbij helpen.

Toegankelijkheid tot het kavel
Vanaf de openbare weg goed toegankelijk voor de aanvoer van materieel (machines) en bouwmaterialen (elementen).

Toegankelijkheid op het kavel
Voldoende ruimte voor opslag grond, plaatsing keten en positionering bouwkraan.

Ondergrond
Droog en draagkrachtig voor bouwwerkzaamheden. Vrij van obstakels, puin en begroeiing, geschikt voor heiwerk met prefab betonpalen.

Huisaansluiting
Goedhuis verzorgt de juiste mantelbuizen voor elektra, water en data. De aanvraag, communicatie en uitvoering van de daadwerkelijke huisaansluiting wordt verzorgd. De capaciteit van de wateraansluiting is 2,5 m3 per uur en 3×25 Ampère voor de elektra-aansluiting. De kosten die in dit kader door nutspartijen in rekening worden gebracht, worden transparant één-op-één aan u doorbelast.  U kunt ook zelf een andere dienstverlener kiezen, hiervoor dient u tijdig een abonnement aan te vragen. Let op: CAI (Ziggo), data (KPN) of glasvezel is niet overal beschikbaar. Procedures rondom huisaansluitingen (ook wel NUTS) kunnen vertraging geven van de oplevering van je woning.

Leges
Wij verzorgen de aanvraag van de omgevingsvergunning (bouwen van de woning) voor u. De gemeentelijke leges worden één-op- één aan u doorbelast. U kunt om een beeld de krijgen een berekening doen van de ongeveer te verwachten legeskosten op bouwleges.nl

Grondwaterpeil
Peil lager dan onderkant fundering.

Woningpositie t.o.v. de weg
Uitgangspunt is dat de woning ca. 20 cm boven de kruin van de weg gebouwd wordt.

Aandachtspunt
Gemeentelijke eisen voor inrichting van het bouwterrein zijn onbekend.

Grond op (eigen) terrein
Geen afvoer van uitkomende grond, terrein ruim genoeg voor het uitsmeren van de uitkomende grond

Locatiespecifiek onderzoek
Goedhuis verzorgt locatiespecifiek onderzoek zodat locatiespecifieke bijzonderheden vroegtijdig in kaart gebracht worden. Dit onderzoek omvat:

 • bestemmingsplanonderzoek (mag de geconfigureerde woning op deze kavel gebouwd worden?)
 • sonderingen (kan de fundering binnen de uitgangspunten gebouwd worden?)
 • locatieonderzoek (voldoet de locatie aan de uitgangspunten van Goedhuis?)

Riolering
Gescheiden systeem (hemelwater en vuilwater gescheiden) aangelegd met een polderstuk tot een halve meter uit de gevel. Regenafvoer volgens tekening.

Bouwaansluiting
Benodigde elektriciteit en water tijdens de bouwfase zijn tot de oplevering voor rekening van Goedhuis.

Fundering
De woning wordt voorzien van prefab betonnen heipalen met een prefab funderingsbalk van gewapend beton.

Constructieve wanden
Buitenwanden met zowel constructieve als isolerende eigenschappen. Opgebouwd met circa 17 centimeter dikke Kingspan TEK wandelementen. De gehele gevelopbouw heeft een totale isolatiewaarde van circa 6,5 m2K/W. Let op, frezen in deze wanden is niet mogelijk zonder invloed op de constructieve sterkte en isolerende waarde. De buitenwanden van de woning verzorgen de constructie waardoor er in de woning geen dragende wanden nodig zijn.

Begane grond
Vloer: Geïsoleerde betonnen vloer met een isolatiewaarde (RC-waarde) van 5 m2K/W. Op de vloer wordt een dekvloer aangebracht met vlakheidsklasse 3. Op deze dekvloer kunt u uw gewenste afwerkvloer aanbrengen. Wij houden rekening met een circa 1,5 centimeter dikke afwerkvloer. 

Plafond: Houten balklaag met installaties/kanalen en afgewerkt met gipsplafond. De nagel- / schroefgaten zijn gedicht en het systeem is behangklaar (Klasse B) afgewerkt.

Eerste verdieping
Vloer: Houten systeemvloer, waar nodig voorzien van installaties (elektra, riolering, waterleidingen en ventilatiekanalen. Tussen de vloerelementen is een v-naad aanwezig. Op de verdiepingsvloer een zandcement dekvloer aangebracht waar direct de afwerkvloer op aangebracht kan worden. In de badkamer wordt onder de schuine kap, op 2,6m hoogte, een extra plafond aangebracht.

Plafond: Deels hellend dak met fabrieksmatig wit afgewerkte platen. Tussen de dak-elementen zit een witte kunststof overgangsstrip. Op circa 2,6 meter hoogte wordt een balklaag met houten beplating eronder aangebracht, deze wordt met gipsplaten behangklaar afgewerkt (klasse B).

Dak
Hellend dak, bestaande uit geïsoleerde elementen met een isolatiewaarde (RC-waarde) van 8 m2K/W.  Tussen de elementen zit een kunststof overgangsprofiel. Het dak heeft een klein overstek aan de kopgevels. Het overstek heeft een plafond van wit geschilderd multiplex en een boeideel van wit geschilderd western red cedar.

Buitenkozijnen en -deuren
Hardhouten fabrieksmatig afgelakte kozijnen. Ter plaatse van de deuren voorzien van glasvezelversterkte onderdorpel. Ramen draaien naar binnen open, de voordeur ook naar binnen en de achterdeur naar buiten. Ramen voorzien van drievoudige beglazing. De kozijnen worden voorzien van fabrieksmatig wit gegronde MDF vensterbanken. De vensterbanken steken overal circa 3 centimeter uit.

Binnenwanden
Lichte, niet dragende binnenwanden. Lichte schilderijen en dergelijke kunnen direct bevestigd worden, de wanden zijn direct schroefbaar.

Binnenkozijnen en -deuren
Kozijn en deuren van hout. Kozijnen en deuren zijn fabrieksmatig gegrond. In verband met de nodige ventilatie is een naad onder de binnendeuren aanwezig. De deuren van het toilet en badkamer worden uitgevoerd met een vrij- en bezetslot. De deur van de meterkast is voorzien van een kastslot. De overige binnendeuren worden uitgevoerd met een loopslot.

Trap begane grond naar eerste verdieping
De trap wordt voorzien van traphek en balustrade van rechthoekige houten spijlen. Langs de wand komt een rechthoekige houten leuning. De trap inclusief de hekwerken/leuningen worden  fabrieksmatig wit gegrond.

Keuken
De woning wordt zonder keuken opgeleverd. De aansluitpunten worden afgedopt. Op de plattegrond is een opstelruimte van de keuken aangegeven. De volgende aansluitpunten zijn opgenomen met bijbehorende plaatsingshoogte:

 • Stopcontacten voor huishoudelijk gebruik (2 keer dubbel) 120 cm;
 • Stopcontact voor de recirculatie-afzuigkap, 230 cm;
 • Stopcontact voor koelkast, 10 cm;
 • Stopcontact voor combimagnetron, 10 cm;
 • Stopcontact voor vaatwasser 70 cm;
 • Wateraansluitingen warm en koud voor de keukenkraan, 65 cm;
 • Wateraansluiting koud voor vaatwasmachine;
 • Afvoer van spoelbak en vaatwasmachine;
 • Perilex-aansluiting voor inductiekoken (2 x 230 V) 10 cm.

Rioolaansluitingen
Binnenriolering uitgevoerd in kunststof. Toiletten, fontein, wastafel, gootsteen (keuken), vaatwasser, wasmachine en douche worden aangesloten.

Koudwaterleidingen
Aangesloten van watermeter tot diverse tappunten. De koudwaterleiding is afsluit- en aftapbaar in meterkast. De volgende tappunten worden aangelegd:

 • toiletten;
 • wastafel;
 • fonteintje;
 • keukenkraan (afgedopt);
 • vaatwasser (afgedopt);
 • wasmachine;
 • douche.

Warmwaterleidingen
Vanuit voorraadvat naar:

 • keukenkraan (afgedopt);
 • wastafel;
 • douche.

Installatie
De woning beschikt over een eigen energiezuinige ‘ventilatie warmtepomp’, welke wordt geplaatst in de bijkeuken.

De ventilatiewarmtepomp is een totaaloplossing voor ventilatie, verwarming, koeling en warm tapwater( 180 liter boiler). Het innovatieve systeem zorgt voor meer comfort in de woning.
In het toestel zit een systeem voor balansventilatie, dit zorgt ervoor dat in jouw woning altijd een gezonde binnenlucht aanwezig is, in combinatie met een optimale luchtvochtigheid. Het systeem haalt ook zoveel mogelijk warmte uit de lucht die uit uw woning wordt afgevoerd. Met die warmte wordt de verse lucht van buiten weer verwarmd. Hierdoor heb je nooit meer een tochtgevoel in de woning bij koudere periodes, zelfs niet als het vriest.

LEES meer over de installatie

Ventilatie en verwarming
De woning wordt voorzien van gebalanceerde ventilatie. Met dit systeem is zowel de toevoer als de afvoer van lucht mechanisch. De warmte uit afgevoerde lucht wordt hergebruikt middels een warmte-terugwin-systeem. In wanden- en plafonds zijn hiervoor zogenaamde ventielen aanwezig. De lucht wordt per ruimte toegevoerd in de verblijfsruimtes, het toilet, de bijkeuken en in de badkamer. Uniek aan dit systeem is dat de woning verwarmd wordt met ventilatielucht. Dit geeft comfort en is mogelijk doordat de woning enorm goed geïsoleerd is. In warme periodes wordt de warmte- terugwinning omgedraaid. De woning wordt hierdoor licht gekoeld ten gunste van het wooncomfort in de zomer.

Elektra
In de woning is een complete huisinstallatie aangebracht (volgens NEN1010) met schakelaars, lichtpunten en wandcontactdozen op aangegeven posities. Schakelmateriaal wordt in het wit uitgevoerd. De installatie wordt uitgevoerd als inbouw met uitzondering van de rookmelder op de verdieping. Stopcontacten worden (tenzij anders omschreven) uitgevoerd op 30 cm hoogte. De meterkast wordt voorzien van meterbord en is opgebouwd conform de richtlijnen van de nutsbedrijven. De meterkast heeft 9 groepen in gebruik, te weten:

 • basis installatie (3 x);
 • wasmachine;
 • elektrisch koken;
 • woninginstallaties;
 • zonnepanelen;
 • vaatwasser;
 • combimagnetron.

Rookmelders
In de hal (begane grond) en op de overloop (eerste verdieping).

Belinstallatie
Beldrukker op de gevel en schel boven de meterkastdeur.

Zonnepanelen
Plaatsing en aantal afhankelijk van oriëntatie op de kavel en EPC-berekening. Waar nodig inclusief, situering wordt tijdens het vooronderzoek op situatietekening aangegeven. De omvormer wordt aangebracht in de bijkeuken en de zonnepanelen zijn minimaal 315 WP/paneel.

Koperskeuzes

Koperskeuzes versie 2.10

Afwerking binnen- en buitenwanden
De wanden zijn gegipst (afwerkingsklasse B). Naden en schroefgaten zijn gedicht.

Afwerking vlakke plafonds
Onder de vloer is met gipsplaten afgewerkt. Nagel- en schroefgaten worden gedicht, afwerkingsklasse B.

Bijkeukendeur
Er is geen deur van de bijkeuken naar de berging. De woning voldoet aan het Bouwbesluit 2012 voor particulier eigendom. Als u de woning aan de regelgeving voor nieuwbouw wilt laten voldoen, kunt u een bergingsdeuroptie kiezen (overigens kan ook met bijvoorbeeld een tuinberging hieraan worden voldaan).

Kruipruimte
De kruipruimte is ontoegankelijk

Trap
De trap is een open, vurenhouten trap.

Binnendeuren
De deuren worden als vlakke, stompe designdeuren uitgevoerd. Zowel kozijnen als deuren zijn fabrieksmatig wit gegrond. In verband met de nodige ventilatie is een naad onder de binnendeuren aanwezig. Deuren worden voorzien van beslag.

Verwarming
De woning wordt verwarmd door middel van elektrische radiatoren. In de badkamer komt een elektrische handdoekradiator.

Toiletpot toilet en badkamer
Wandcloset van Villeroy & Boch, type O´Novo softclose met Grohe Rapid SL inbouwreservoir en bedieningsplaat. Gemonteerd (bovenkant toiletpot) op 45 cm.

Fonteincombinatie toilet
Ink Versus keramisch i.c.m. verchroomd Hotbath Dude en keramische fontein van Ink Versus met verchroomde designsifon en verchroomde Hotbath Dude fonteinkraan.

      Dude E001

Badmeubelset badkamer
Solid Promo badmeubelset 80cm met designplug, 2 lades, spiegel en ledverlichting (middels touch schakelaar). Beschikbaar in wit hoogglans, antraciet en eiken look. In basis met wastafelkraan Hotbath Laddy, verchroomd.

   

Douche
Hotbath Gringo glijstangset en Buddy douchethermostaat. Verchroomde thermostatische douchemengkraan Hotbath Buddy met Hotbath Gringo glijstangset 90 cm met verchroomde 2 standen handdouche. Afvoer middels Aco douchedrain.

   

Tegelwerk
Wandtegels; Sphinx, type Elements, formaat 30 x 60 cm, tot 120 cm hoog (t.p.v. douchehoek 260 cm) en liggend verwerkt (gerectificeerd mat of glans wit).
Vloertegels badkamer; Sphinx, type Main, formaat 60 x 60 cm, niet strokend aangebracht met de wandtegels. Voor de vloertegels is er keuze uit antraciet, grijs, lichtgrijs, crème of wit.

Kies jouw droomwoning en ontdek direct jouw prijs!

Filters