Een Goedhuis is inclusief…

Logo Goedhuis

Architect

Onze woningen zijn ontworpen door de beste architecten van Nederland. Op Goedhuis.nl kun je jouw eigen woning samenstellen, waardoor er in theorie tienduizenden verschillende uitvoeringen van één huis te maken zijn. Toch zijn al deze uitvoeringen en variaties al uitgewerkt door onze architecten. Normaal betaal je enkele enkele duizenden euro’s voor schetsen en tekeningen. Lees hier meer tips hoe je bespaart bij het kopen van een nieuwbouwwoning.

Constructeur

Naast een architect heb je een constructeur nodig, die een constructieberekening uitvoert. Deze constructieberekening heb je nodig als je een vergunning aanvraagt. Maar goed nieuws, de constructieberekening zit in de prijs van jouw Goedhuis-woning. Hiermee bespaar je minimaal enkele duizenden euro’s.

Sonderingen

Wat is het draagvermogen van de grond? Dat kan per locatie verschillen. In Nederland is kleigrond, veengrond en zandgrond te vinden. Door een sondering uit te voeren, wordt het draagvermogen van de grond berekend. Eén sondering kost zomaar 1.200 euro. Dit bedrag kan snel oplopen als een terrein moeilijker begaanbaar is. Gelukkig hoef jij er niet wakker over te liggen, want wij nemen deze werkzaamheden voor onze rekening.

Funderingsadvies

Na de sondering volgt een funderingsadvies. Ook dit funderingsadvies zit inbegrepen in de totaalprijs van een woning op Goedhuis.nl. In dit rapport staat aangegeven hoeveel gewicht de grond op verschillende dieptes en plaatsen kan verdragen. Kortom, je weet nu hoe sterk de grond is en wat het draagvermogen is.

Vergunningsaanvraag

Je mag niet zomaar beginnen met bouwen. Je hebt eerst een vergunning nodig. Dat betekent dat je een vergunningsaanvraag moet doen. Alle puntjes moeten op de i staan. Dat doen wij voor jou. Wij regelen de aanvraag van A tot Z zonder meerkosten. Een Goedhuis-woning is altijd inclusief vergunningsaanvraag.

Bouwbesluitberekeningen

Komt er voldoende daglicht binnen? Is de woning goed geventileerd? Hoe duurzaam is het gebouw? Voldoen bepaalde verblijfsgebieden aan de juiste eisen? Al deze vragen vallen onder de bouwbesluitberekening. Zo weet je zeker dat je woning duurzaam, gezond, functioneel en veilig is. Normaal tik je al snel 500 euro af voor zo’n berekening, maar bij Goedhuis zit deze berekening in de all-in prijs.

Aanvraag en inplannen van huisaansluiting

Op een gloednieuw kavel moet je een aanvraag indienen voor aansluiting van elektriciteit, water, internet en evt. gas en riool. Dit kun je zelf doen via Mijnaansluiting.nl, maar wij kunnen dit kosteloos voor je overnemen. Je wordt hier door ons in ontzorgd. Wij schakelen met de netbeheerders en zorgen dat de planning en point is. De kosten voor een huisaansluiting vallen buiten de totale woningprijs. We zetten de facturen van de netbeheerders één op één door. De kosten zijn sterk afhankelijk van locatiespecifieke omstandigheden, maar houd rekening met minimaal 3.400 euro.

Start met samenstellen

Jouw droomwoning samenstellen? Start met ontwerpen! Kies één van de twaalf samengestelde woningen en pas de binnen- en buitenkant aan. Binnen vijf minuten ontvang je een complete offerte voor jouw geconfigureerde woning.

Ja, ik wil nu starten met ontwerpen