Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Installaties

Logo Goedhuis

 

 

Een Goedhuiswoning is van alle gemakken voorzien. Een tijdloze woning ontworpen door de beste Nederlandse architecten, binnen de mogelijkheden samengesteld naar jouw smaak. Gebouwd met een extreem hoge isolatiewaarde, energieneutraal en voorzien van vernieuwende technieken.

Goedhuis bouwt jouw droomwoning duurzaam en circulair. Met oog voor de toekomst belasten wij onze planeet zo min mogelijk. Dit werkt door tot in de technische installaties waarmee wij onze woningen uitrusten. Lees hier meer over de werking en voordelen van het complete Goedhuis installatie concept.

 

 

Warmtepomp

De warmtepomp bestaat uit een buiten- en binnendeel. Het buitendeel bevat de meeste bewegende componenten en wordt door een koelleiding verbonden met het binnendeel. Het binnendeel geeft de warmte af aan het afgiftesysteem van de woning.

De cyclus begint met het vloeibare koudemiddel. Deze wordt door de warmtepomp tot een aantal graden onder de buitentemperatuur gebracht door het te laten expanderen. De ventilator blaast een grote hoeveelheid lucht over de warmtewisselaar met daarin het koudemiddel. De relatief warme buitenlucht geeft zijn warmte (gratis energie) af via de warmtewisselaar waardoor het koude- middel warmer wordt en verdampt. Hierna zorgt de compressor in het buitendeel ervoor dat het gasvormige koudemiddel door het samendrukken naar een veel hogere temperatuur wordt gebracht. Deze warmte wordt dan via de warmtewisselaar aan het water van het cv-systeem afgegeven. Het verwarmde water geeft de warmte via de vloerverwarming af aan de woning. En dan start de cyclus opnieuw.

Geluidsniveau

De lucht/water warmtepomp is speciaal ontwikkeld voor toepassing in energie neutrale woningen. Het lage geluidsniveau voldoet binnen aan de strenge eisen van nieuwbouw en is buiten zeer beperkt. De warmtepomp is toerengeregeld en draait dus alleen op hogere toerentallen wanneer het buiten erg koud is. Per etmaal is de warmtepomp ongeveer twee uur op een laag toerental bezig met het maken van warm tapwater. Omdat de bewegende componenten in het separate buitendeel zitten, heb je hier binnen geen geluidsoverlast van.

Voorraadvat

De warmtepomp zal de woning en het warme tapwater verwarmen/koelen. Omdat een warmtepomp op een lagere snelheid warm tapwater maakt dan een cv-ketel, is er een voorraadvat nodig om het warme water in op te slaan. Hierdoor is er meer warm water beschikbaar, waardoor er langer kan worden gedouchte.

 

Vloerverwarming en -koeling

Doormiddel van de vloerverwarming zal de woning verwarmd en gekoeld worden. Dit is mogelijk omdat hierbij een passende warmtepomp in de woning aanwezig is. De vloerverwarming kan per vertrek worden gereguleerd.

Bij de goed geïsoleerde Goedhuis woningen is koeling een belangrijk aspect voor een comfortabel binnenklimaat. Wanneer er koeling nodig is, wordt het proces van de warmtepomp omgekeerd. Hierbij zorgt het gekoelde water dat door de vloerleidingen stroomt ervoor dat de woning een aangename temperatuur bereikt. De intelligente klimaatregeling stelt de temperatuur zo in dat de vloer niet te koud wordt. Anders zou er condensatie kunnen optreden en wordt de vloer nat.

Ventilatie

Het is essentieel dat uw woning voldoende geventileerd wordt. Hiermee worden vochtproblemen voorkomen en creëert u een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Een woning kan op verschillende manieren geventileerd worden, waarvan ventilatie met warmteterugwinning er één van is. En dit is gelijk één van de meest energiezuinige manieren van ventileren.

Met een WTW-ventilatie-unit wordt verse buiten- lucht naar binnen aangevoerd en vervuilde binnenlucht naar buiten afgevoerd. Beide luchtstromen worden door een filter en de warmtewisselaar geleid. Hierin wordt ruim 90% van de warmte van de afgevoerde lucht overgedragen aan de verse buitenlucht die de woning wordt ingeblazen. Ook wordt verwarmde lucht aangevoerd, waardoor koudeklachten worden verminderd en het wooncomfort omhoog gaat. Bovendien zorgt het filter in de WTW ervoor dat de buitenlucht gefilterd wordt, waardoor de toegevoerde lucht ook schoner en dus gezonder is. Kortom, met WTW-ventilatie wordt gezondere lucht toegevoerd en het wooncomfort verhoogd.

 

Zonnepanelen

De Goedhuiswoningen zijn energiezuinig door onder andere het gebruik van zonne-energie. De plaatsing van de panelen op het dakvlak is afhankelijk van de oriëntatie op het kavel en de uitwerking van het dakvlak middels dakramen en/of dakkappellen. Wij denken graag met je mee over de juiste positie van de panelen.