Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Energieneutrale-Woning bouwen

Logo Goedhuis

De term energieneutrale woning of A+++ woning komt steeds vaker voorbij. Bij Goedhuis is dit zelfs de basis. Het komt neer op het feit dat de woning de benodigde hoeveelheid energie produceert. Erg duurzaam dus.

Vraag Goedhuis naar de mogelijkheden rondom energieneutrale woningen.

Wat is een A+++ woning

Een A+++ woning is al enorm zuinig. Er zijn zelfs mogelijkheden om naar A++++ te gaan, dan produceert de woning even veel energie als dat het verbruikt. Dit geldt voor de woning OF zelfs ook voor het gebruik door de bewoners. Het is belangrijk dat de woning dan voldoet aan een goede verhouding van isolatie en ventilatie, het verwarmen en koelen op een slimme wijze gebeurt en dat de woning zelf voor de opwekking van duurzame energie zorgt. Dit zijn de drie pijlers van de Trias Energetica die worden toegepast:

 • Beperk de energievraag met een goede isolatie en zorg door middel van ventilatie voor voldoende frisse lucht binnen.
 • Maak gebruik van duurzame energie, bijvoorbeeld door zonnepanelen en warmtepompen te installeren.
 • Beperk het gebruik van fossiele energie.

Tot wel € 40.000 meer lenen voor een woning van Goedhuis!

Wil je graag een energiezuinig huis laten bouwen? Bij Goedhuis bouwen wij niet zomaar energiezuinige woningen. Goedhuis woningen worden standaard gebouwd met een energielabel van  A+++ . Vanaf 1 januari 2024 hangt de maximale hypotheek af van het energielabel van de woning. Daarom is het goed om te weten dat je voor de aanschaf van een Goedhuis woning wel  €40.000,-  extra kunt lenen!

Kijk voor meer informatie over de financiering op: https://goedhuis.nl/financiering/

 

Dit zijn de verschillen met traditionele bouw

Een energieneutrale woning van Goedhuis is dus niet alleen energiezuinig maar het geeft ook een comfortabel en gezond binnenklimaat. Benieuwd naar het verschil met een traditionele woning? We hebben hieronder een handig overzicht geplaatst:

Het bouwen van een energiezuinige woning

Alle woningen zijn energiezuinig. Er zijn echter ook mogelijheden om een stapje verder te gaan. De eerste stap is energieneutraal, de woning wekt dan net zoveel stroom op als de woning verbruikt voor verwarmen, koelen en ventileren. Alleen je eigen gebruik (koken, gebruik apparatuur, opladen mobieltjes ..) komt hier nog bij.

Een Nul op de meter gaat nog een stap verder, dat is een mooi streven, maar hoe krijgen we dat voor elkaar? Er dient voldoende energie geleverd te worden voor warmte, warm water, maar ook voor de stroomvoorziening van de woning, zoals verlichting en het gebruik van huishoudelijk apparatuur. Bij een energieneutrale woning wordt dan ook ten eerste flink geïnvesteerd in de isolatie van de woning. Niet alleen muurisolatie, maar ook dakisolatie en vloerisolatie zijn belangrijk.

Door te investeren in isolatie, houd je de woning warm tijdens koude dagen en heerlijk koel wanneer het buiten tropisch warm is. Ook het toepassen van triple-isolatieglas, HR+++, draagt bij aan de goede isolatie van de woning. Daarnaast wordt er bij een A+++ woning geïnvesteerd in warmtepomptechnologie, ventilatie, warmteterugwinning en de productie van elektriciteit met zonnepanelen of pv-panelen.

De voordelen van een A++++ huis

 • Financieel voordeel, doordat de energierekening na een jaar op Nul staat.
 • Geen last van fluctuerende energieprijzen.
 • Je profiteert van een gezond en comfortabel binnenklimaat.
 • Dankzij de warmtepomp wordt jouw woning in de winter verwarmd en kan de woning in de zomer gekoeld worden.
 • Geen last meer van tocht dankzij de goede isolatie van de woning.
 • Minder geluidsoverlast van lawaai buiten.

Contact

Wil jij meer weten over Goedhuis, iets vragen over één of meerdere van onze energieneutrale woningen of bespreken wat de mogelijkheden zijn bij het configureren van jouw droomhuis?

Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze werkwijze, mogelijkheden en woningen.

  Heb je al een offerte? Stel dan hier jouw vraag.