Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Installatie

Logo Goedhuis

Een Goedhuiswoning is van alle gemakken voorzien. Een tijdloze woning ontworpen door de beste Nederlandse architecten, binnen de mogelijkheden samengesteld naar jouw smaak. Gebouwd met een extreem hoge isolatiewaarde, energiezuinig en voorzien van vernieuwende technieken.

Goedhuis bouwt jouw droomwoning duurzaam en circulair. Met oog voor de toekomst belasten wij onze planeet zo min mogelijk. Dit werkt door tot in de technische installaties waarmee wij onze woningen uitrusten. Lees hier meer over de werking en voordelen van het complete Goedhuis installatie concept.

Installatiesysteem

Alle Goedhuiswoningen zijn voorzien van een complete klimaatoplossing. De verschillende functionaliteiten hiervoor zijn samengebracht in enkele toestellen. Het gaat hier om een warmtepomp met voorraadvat en een balansventilatie-unit. De systemen werken efficient gezien de goede isolatie en luchtdichting van de woning. Uiteraard is het hebben van een goede ventilatie een noodzaak. De ventilatie vindt plaats via de inblaas- en afzuigrozetten. De ventilatiebox is voorzien van warmteterugwinning, uit lucht die wordt afgevoerd vanuit de vochtige ruimtes (badkamer, keuken en toilet). Deze afgevoerde en warme lucht loopt door de warmtewisselaar. Hiermee zal de frisse en verse buitenlucht, aangevoerd via een dak- of geveldoorvoer, opgewarmd worden. Om een goede balans te waarborgen mogen de rozetten niet versteld of verwijderd worden.

U bepaalt wat voor u de meest optimale temperatuur is en het systeem zorgt ervoor dat uw woning het gehele jaar wordt voorzien van het meest optimale binnenklimaat. Daarnaast zorgen de sensoren ervoor dat de luchtvochtigheid op niveau blijft waardoor we een gezonde luchtkwaliteit behouden. Het voorraadvat heeft een capaciteit van 200 liter (uitbreiding is mogelijk). De warmtepomp heeft ook een omkeerbaar koelcircuit waardoor de warmtepomp in de zomer de woning iets kan koelen, dit noemen we top koeling.

Complete klimaatoplossing

Het warmte ventilatie concept zorgt er niet alleen voor dat de woning het gewenste binnenklimaat bereikt, maar ook blijft behouden. De warmtepomp is voorzien van vloerverwarming.

Zonnepanelen

De Goedhuiswoningen zijn energiezuinig door onder andere het gebruik van zonne-energie. De woningen worden in basis voorzien van 6 panelen, minimaal 315 WP/paneel. De plaatsing op het dakvlak is afhankelijk van de oriëntatie op het kavel en de uitwerking van het dakvlak middels dakramen en/of dakkappellen.

Wij denken graag met je mee over de juiste positie van de panelen. Indien gewenst kun je kiezen om meerdere panelen te laten plaatsen, voor een optimale opbrengst. Het is voor ons niet aan te geven hoeveel panelen jullie nodig hebben om energie neutraal te zijn. Dit is sterk afhankelijk van de gezinssamenstelling, het aantal (energie slurpende) apparaten en het algemene verbruik.

Alle Goedhuiswoningen zijn voorzien van balansventilatie.
Balansventilatie wordt gebruikt in goed tot zeer goed geïsoleerde (luchtdichte) woningen en altijd in combinatie met verwarming om zo een optimaal binnenklimaat te bieden. De ventilatie vindt plaats via de inblaas- en afzuigrozetten. Het ventilatiesysteem is voorzien van warmteterugwinning. Afgevoerde lucht (vanuit de vochtige ruimtes zoals badkamer(s), keuken en toilet) loopt door de warmtewisselaar. Hiermee zal de frisse en verse buitenlucht, aangevoerd via een dak- of geveldoorvoer, opgewarmd worden en ingeblazen in woonkamer, keuken en slaapkamers.

In optionele bergingen wordt een dakdoorvoer toegepast. De berging is dus niet aangesloten op het balansventilatiesysteem. Goedhuis benoemt de aangebouwde berging om deze reden niet als garage.

Ventilatie op zolder en de interne berging (indien van toepassing op de verdieping) zijn geen vereiste.

Onze kopersbegeleiders adviseren je hierin graag.

Meer over ons ventilatiesysteem lees je hier.

Ja, het plaatsten van een airco na oplevering vormt geen probleem.