Installatie

KLIMAATINSTALLATIE
De woning beschikt over een eigen energiezuinige ‘ventilatie warmtepomp’, welke als een gecombineerd apparaat is opgenomen in de bijkeuken.

Deze ventilatie warmtepomp is een totaaloplossing voor ventilatie, verwarming, koeling en warm tapwater. Het innovatieve systeem zorgt voor meer comfort in de woning. In het toestel zit een systeem voor balansventilatie, dit zorgt ervoor dat in jouw woning altijd een gezonde binnenlucht aanwezig is in combinatie een optimale luchtvochtigheid. Het systeem haalt ook zoveel mogelijk warmte uit de lucht die uit jouw woning wordt afgevoerd. Met die warmte wordt de verse lucht van buiten weer verwarmd. Hierdoor heb je nooit meer een tochtgevoel in de woning bij koudere periodes, zelfs niet als het vriest.

In de zomer zorgt het compacte toestel ervoor dat de warme lucht van buiten wordt ontvochtigd en wordt het binnen aangenamer door een optimale luchtvochtigheid. We spreken van top of comfort koeling. De koeling werkt niet als een airconditioning, maar draagt wel bij aan een veel aangenamer binnenklimaat. De toevoerlucht wordt grotendeels ontvochtigd en waardoor de luchtvochtigheid in de woning op een comfortabel niveau wordt gehouden. In het systeem zitten ook filters die zorgen voor minder stof in de woning, wat zorgt voor gezonder leefklimaat.

Ventilatie
De ventilatie vindt plaats via de inblaas- en afzuigrozetten. Via inblaasroosters wordt de juiste hoeveelheid van buiten afkomstige lucht toegevoerd in de verblijfsruimten. Deze frisse lucht wordt eerst gefilterd zodat er minder stof in woning komt.

Om een goede balans te waarborgen mogen de rozetten niet versteld (of verwijderd) worden.

Verwarming
De woning wordt voor het grootste gedeelte verwarmt door de ‘ventilatie warmtepomp’. Wanneer er tijdens koudere periodes meer warmtevraag is zullen elektrische verwarmingselementen ondersteuning bieden. Deze elektrische verwarmingselementen worden aangebracht in de woonkamer/keuken en slaapkamers. De badkamer wordt voorzien van een elektrische handdoekradiator. In de overige ruimtes wordt geen verwarmingselement aangebracht.