Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Installatie

Logo Goedhuis

Een Goedhuiswoning is van alle gemakken voorzien. Een tijdloze woning ontworpen door de beste Nederlandse architecten, binnen de mogelijkheden samengesteld naar jouw smaak. Gebouwd met een extreem hoge isolatiewaarde, energiezuinig en voorzien van vernieuwende technieken.

Goedhuis bouwt jouw droomwoning duurzaam en circulair. Met oog voor de toekomst belasten wij onze planeet zo min mogelijk. Dit werkt door tot in de technische installaties waarmee wij onze woningen uitrusten. Lees hier meer over de werking en voordelen van het complete Goedhuis installatie concept.

Warmte ventilatiesysteem

Alle Goedhuiswoningen zijn voorzien van een complete klimaatoplossing. De verschillende functionaliteiten hiervoor zijn samengebracht in één compact toestel. De Nilan Compact P wordt gebruikt in goed tot zeer goed geïsoleerde (luchtdichte) woningen en altijd in combinatie met verwarming. In dergelijke woningen is het hebben van een goede ventilatie een noodzaak. De ventilatie vindt plaats via de inblaas- en afzuigrozetten. De ventilatie door de Nilan is op basis van warmteterugwinning, uit lucht die wordt afgevoerd vanuit de vochtige ruimtes (badkamer, keuken en toilet). Deze afgevoerde en warme lucht loopt door de warmtewisselaar. Hiermee zal de frisse en verse buitenlucht, aangevoerd via een dak- of geveldoorvoer, opgewarmd worden. Om een goede balans te waarborgen mogen de rozetten niet versteld of verwijderd worden.

U bepaalt wat voor u de meest optimale temperatuur is en het systeem zorgt ervoor dat uw woning het gehele jaar wordt voorzien van het meest optimale binnenklimaat. Daarnaast zorgen de sensoren ervoor dat de luchtvochtigheid op niveau blijft waardoor we een gezonde luchtkwaliteit behouden. De ingebouwde boiler van 180 liter heeft ook een omkeerbaar koelcircuit waardoor de unit in de zomer de toevoerlucht iets kan afkoelen, dit noemen we top koeling. In het systeem zit tevens een kleine warmtepomp die energie aan de luchtstroom onttrekt en gebruikt voor de productie van warm water.

Complete klimaatoplossing

Het warmte ventilatie concept zorgt er niet alleen voor dat de woning het gewenste binnenklimaat bereikt, maar ook blijft behouden. Naast het Nilan systeem is de woning ook voorzien van verwarming middels vloerverwarming of elektrische radiatoren. Deze werken nauw met elkaar samen. Deze verwarming zorgt ervoor dat de woning sneller verwarmd wordt wat zuiniger is voor de werking van het Nilan systeem. Deze haalt in de koude periodes namelijk niet voldoende verwarmingscapaciteit uit de ventilatielucht.

Alle woningen, met uitzondering van type Alblas welke elektrische radiatoren heeft, zijn in de basis voorzien van vloerverwarming op de begane grond. Uiteraard is vloerverwarming bij model Alblas wel toe te voegen. Op de verdieping worden alle woningen voorzien van elektrische radiatoren en elektrische vloerverwarming in de badkamer.

Zonnepanelen

De Goedhuiswoningen zijn energiezuinig door onder andere het gebruik van zonne-energie. De woningen worden in basis voorzien van 6 panelen, minimaal 315 WP/paneel. De plaatsing op het dakvlak is afhankelijk van de oriëntatie op het kavel en de uitwerking van het dakvlak middels dakramen en/of dakkappellen.

Wij denken graag met je mee over de juiste positie van de panelen. Indien gewenst kun je kiezen om meerdere panelen te laten plaatsen, voor een optimale opbrengst. Het is voor ons niet aan te geven hoeveel panelen jullie nodig hebben om energie neutraal te zijn. Dit is sterk afhankelijk van de gezinssamenstelling, het aantal (energie slurpende) apparaten en het algemene verbruik.

Top 10 veel gestelde technische vragen

1. Wat is de levensduur van de Nilan Compact P?
Nilan heeft een technische levensduur van 25 jaar, bij goed onderhoud.

2. Wat is het onderhoudsadvies van de Nilan?
De Nilan behoeft 1x per jaar onderhoud. Er vindt o.a. controle plaatst op de slang en de roosters, deze worden gereinigd en waar nodig direct vervangen.

3. Wat verbruikt het Nilan systeem?
Dit is pas echt goed aan te geven op jaarbasis. Dit hangt namelijk af van de gezinssamenstelling, het reguliere gebruik en de seizoenswisseling.

4. Zijn 6 zonnepanelen voldoende voor een energieneutrale woning?
De 6 panelen waar wij de Goedhuiswoningen in basis van voorzien zijn ruim voldoende voor het energieneutraal functioneren van het Nilan systeem. Echter het verdere energieverbruik is afhankelijk van teveel factoren waar wij vooraf geen inzicht in hebben.

5. Kan ik met het Nilan systeem nog wel mijn ramen en deuren openen om te ventileren?
Uiteraard kun je desgewenst zelf extra ventileren door het openen van ramen en/of deuren. Echter het Nilan systeem is ontwikkeld om volledig geautomatiseerd te voorzien in een gunstig leefklimaat met aanvoer van verse en frisse buitenlucht.

6. Gaat mijn verbruik omhoog als ik heb geventileerd en de temperatuur in de woning is gedaald?
Bij een dalende temperatuur zal de Nilan uiteindelijk opschakelen naar de gewenste en comfortabele temperatuur zoals ingesteld. Hierdoor zal het verbruik iets toenemen.
Beter is om het systeem zijn werk te laten doen en de ventilatie continu en geautomatiseerd te laten verlopen.

7. Waarom is bijverwarming nodig als de Nilan zorgdraagt voor een comfortabel binnenklimaat?
Alle Goedhuis woningen, met uitzondering van type Alblas, zijn standaard voorzien van vloerverwarming. De Nilan haalt zijn warmte onder andere vanuit de buitenlucht en de afgezogen lucht uit de woning. Je kunt hiermee een temperatuur van ca. 20-21 graden behalen, hetgeen wel afhankelijk is van externe weersomstandigheden.
Bij lagere buitentemperaturen kan het zijn dat de Nilan de koude buitenlucht niet voldoende kan verwarmen en complimenteert de bijverwarming om de woning op een comfortabele temperatuur te krijgen.

8. Kan ik op de bovenverdieping ook vloerverwarming krijgen?
Ja, het is mogelijk om tegen meerprijs ook vloerverwarming op de verdieping aan te leggen.

9. Kan ik op een later moment meer zonnepanelen plaatsen?
Het is mogelijk om de zonnepanelen uit te breiden. De leverancier van de panelen zou jullie hier het beste over kunnen adviseren.

10. Welk merk zonnepanelen krijgen wij? Kan ik BTW terugvorderen op de panelen?
De markt innoveert continue. Daarnaast hebben we momenteel ook te maken met langere levertijden op materialen. Het is om die reden lastig ons te binden aan een bepaald type of merk. Wij zorgen ervoor dat de panelen altijd een minimale opbrengst hebben van 315WP/paneel.
De panelen worden separaat gefactureerd waardoor het voor jullie mogelijk is om de BTW hierop terug te vorderen.