Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Wat is een herenhuis: alle kenmerken

Logo Goedhuis

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen, de spectaculaire herenhuizen met hun bijzonder statige uiterlijk. Maar wat is een herenhuis nou precies? We vertellen je graag alles over deze bijzondere woning.

Wat is een herenhuis precies?

Een herenhuis is een – doorgaans chic- huis dat uit minimaal 2 volledige woonlagen (dus zonder schuine wanden) en een zolder bestaat. En wist je dat deze huizen vroeger alleen bewoond werden door de rijken? Het waren dure woningen waardoor ze vooral door rijke heren bewoond werden, vandaar ook de benaming.

Vaak als er aan een herenhuis wordt gedacht, denk je aan rijtjeswoningen aan de grachten zoals bijvoorbeeld de spectaculaire herenhuizen in Amsterdam. Maar er zijn ook een hoop vrijstaande herenhuizen. Deze bevinden zich vaak buiten de steden, maar dit is natuurlijk niet altijd het geval.

Kenmerken van een herenhuis

Je kunt herenhuizen herkennen aan meerdere kenmerken. Zoals gezegd bestaan ze dus uit minimaal twee verdiepingen. Ze hebben hoge plafonds en er wordt vaak gebruikt gemaakt van veel details. Denk aan sierlijke lijstwerken en andere ornamenten. Ook worden ze gebouwd in verschillende stijlen, ze kunnen gebouwd worden in de jaren 30 stijl of juist in een moderne stijl.

Ze stralen vaak elegantie uit en hebben een tijdloos karakter. Door het statige uiterlijk zien ze er vaak prijzig uit. Onder andere de hoge gootlijn, kozijnen en een rechte, symmetrische indeling zijn typerend voor dit type woning.

Deze woningen zijn ideaal als je veel waarde hecht aan ruimte in je woning.

Je eigen herenhuis configureren

Op Goedhuis.nl krijg je de mogelijkheid om je eigen herenhuis te configureren. Je begint met een moderne herenwoning en past deze helemaal aan naar wens. Wil je de kleur van de kozijnen veranderen? Dat kan. Maar je kunt ook kiezen met welk materiaal de gevel bekleedt wordt en bijvoorbeeld of je luiken wilt voor de ramen op de begane grond of extra kozijnen.

De woning heeft alle typerende kenmerken van een herenhuis maar dan met een moderne twist. Ze beschikken over een begane grond, eerste verdieping en een zolder. Het herenhuis biedt veel ruimte met circa 95 vierkante meter per verdieping en is ontworpen door een van de bekendste architecten in Nederland!

Een Goedhuis

Overweeg je de bouw van een vrijstaand herenhuis? En wil je je eigen ontwerp kiezen, je eigen beslissingen maken en wonen in jouw droomhuis? Neem dan eens een kijkje naar de mogelijkheden van Goedhuis. Vaak is er sprake van verborgen gebreken, trage aannemers en afspraken die niet nagekomen worden. Goedhuis pakt dit anders aan.

Al onze woningen zijn ontworpen door ervaren architecten met een originele kijk op design. Daarnaast gebruiken we een systeem van sandwichpanelen waardoor er sneller én duurzamer gebouwd kan worden dan bij traditionele bouwbedrijven. En de woning dient pas betaald te worden bij oplevering!

Meer informatie

De vraag ‘wat is een herenhuis’ hopen we te hebben beantwoord. We kunnen ons voorstellen dat je nu wel heel benieuwd bent geworden naar de mogelijkheden van zo’n spectaculair herenhuis. Wil je meer weten of heb je vragen? Neem contact op, we beantwoorden je vragen graag!

Wil je onze andere woningen graag bekijken? Dat kan ook. Wij bouwen verschillende woningen waaronder bungalows, notariswoningen en meer.