Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Leges kosten

Weten wat leges kosten zijn voordat je een huis gaat bouwen of verbouwen? Deze kosten zijn locatie specifiek en kunnen daarom erg uiteenlopen. Daarom is het altijd goed om van te voren alle kosten in kaart te brengen. 

Logo Goedhuis

Leges kosten

De leges kosten, ook wel bouwleges genoemd, zijn de kosten die je betaalt aan de gemeente voor je vergunningsaanvraag. Zelfs wanneer de vergunning niet wordt gegeven moet je deze kosten betalen. De hoogte van de leges kosten verschillen per gemeente. Voor het laten bouwen of slopen van een huis loopt dit vaak op tot in de duizenden euro’s. 

Leges kosten berekenen

De hoogte van leges kosten verschillen dus per gemeente. De kosten zijn altijd gebaseerd op de totaalprijs van het bouwplan. De leges kosten zullen dus hoger uitvallen als je een villa wilt laten bouwen dan wanneer je een eengezinswoning laat bouwen. Niet alleen de bouwkosten hebben invloed op de leges kosten. Ook afwijkingen, toepassingen en activiteiten die in strijd zijn met bepaalde regels en de omgeving- of sloopvergunning hebben hier invloed op. Wil je de kosten voor jouw situatie berekenen? Vul dan de benodigde informatie in op bouwleges.nl. Je ontvangt dan een schatting van de verwachte kosten. Vaak hanteert de gemeente een bepaald percentage. Hierdoor kunnen de kosten in bijvoorbeeld Zundert wel zeven keer zo hoog zijn als in Roosendaal. 

Exclusief bij de prijs

Als je een vrijstaande woning door Goedhuis laat bouwen, profiteer je van veel voordelen. Zo kunnen wij je woning gemiddeld veel sneller opleveren dan bij reguliere bouw. Alle bijkomende kosten die je bij reguliere bouw zelf betaalt, zijn bij ons grotendeels inbegrepen. We zijn erg transparant, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Bij de kosten zijn zowel de kosten voor de sondering, architect, én constructeur inbegrepen. De legeskosten zitten niet bij de bouwprijs inbegrepen. Dit omdat deze prijzen per gemeente sterk kunnen verschillen en dus locatie afhankelijk zijn.

Wil je meer weten over alles wat Goedhuis te bieden heeft? Ons deskundige team staat voor je klaar en geeft je graag inzicht in alles omtrent het bouwproces van een vrijstaand huis. Zo ook over wat leges kosten zijn en hoe je ze berekend. Neem contact met ons op.