Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Sonderingskosten bepalen: wat is mijn budget?

Logo Goedhuis

Wil je een nieuw huis laten bouwen op een kavel? In dat geval is het erg belangrijk dat je een sonderingsonderzoek laat uitvoeren om de draagkracht van de grond te meten. De kosten voor de sondering zijn per uitvoerder anders en zijn vaak afhankelijk van een aantal factoren. Bij Goedhuis hoef je je hier geen zorgen om te maken. Het zit namelijk al in de prijs. Lees snel verder voor meer informatie.

Sondering: waarom is het zo belangrijk?

Zodra er een nieuw huis gebouwd wordt, is het wel belangrijk dat het een stevige fundering heeft. De fundering is afhankelijk van de draagkracht van de grond. Een sonderingsonderzoek is tot op heden niet verplicht. Toch is het een aanrader want het kan je duizenden euro’s besparen in de toekomst. Zodra er namelijk gekozen wordt voor een verkeerde fundering kan dit leiden tot scheuren, barsten en instabiliteit van de woning. 

Een sondering wordt vaak uitgevoerd door een sondeerwagen of sondeerrups. Deze wagen perst verschillende staven in de grond, met maar liefst een snelheid van 2 centimeter per seconde. Daarna zal er data binnenkomen over de vastheid van de grond, waarna het draagvermogen kan worden bepaald. Tot slot wordt dit vastgezet in het sonderingsrapport. 

De sonderingskosten bepalen

De kosten van het sonderen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het ook belangrijk om de locatie in kaart te brengen. Een belangrijke vraag is dan: is de grond of het terrein makkelijk bereikbaar? Zodra dit het geval is, vallen de kosten vaak een stuk hoger uit. 

De gemiddelde prijs van het sonderingsonderzoek is €500 tot €1500 euro. We snappen dat je deze kosten hoog vindt, zeker in combinatie met de kosten die de bouw met zich mee brengt. Daarom hebben wij besloten om de bouw van een Goedhuis inclusief sonderingskosten aan te bieden. 

Wanneer je een huis laat bouwen door Goedhuis, profiteer je van vele voordelen. Bij ons is bijna iedere kostenpost bij de totaalprijs inbegrepen. Zo leveren we jouw huis namelijk op inclusief architect, badkamer en de sondering. Daarnaast kunnen we het huis al binnen 6 tot 8 weken kunnen opleveren. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk direct onze woningtypes of neem contact met ons op.