Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Sondering kosten

Sondering kosten berekenen voordat je een nieuw huis gaat kopen op een stuk land of kavel? Een sonderingsonderzoek is erg belangrijk om uit te laten voeren om de draagkracht van de grond te meten.

Logo Goedhuis

Sondering kosten

Sondering kosten zijn vaak per uitvoerder verschillend en van een aantal factoren afhankelijk. De prijzen voor een sonderingsonderzoek liggen tussen de €400 en €1200 exclusief BTW. Wil je hierbij ook nog een funderingsadvies aanvragen dan kunnen de kosten zelfs oplopen tot €2200. Vind je dit wel erg veel geld en zit je hier niet op te wachten? Bij Goedhuis hebben we ervoor gekozen om de kosten van een vrijstaand huis inclusief sonderingskosten te berekenen. Het laten bouwen van een huis kost al genoeg, daarom willen we je hiermee graag een stukje ontzorgen.

Wat is sondering en waarom is het belangrijk?

Sondering kosten zijn veel lager dan kosten voor reparaties als gevolg van slecht of geen onderzoek. Wanneer je een huis laten bouwen heeft deze een stevige fundering nodig. Welke fundering de architect kiest wordt bepaald aan de hand van de draagkracht van de grond. Het doen van een sonderingsonderzoek is tot op heden nog niet verplicht, maar het is wel erg aan te raden. Hiermee kan je namelijk duizenden euro’s besparen in het komende bouwproces. Wanneer dit niet wordt gedaan, bestaat de kans dat er wordt gekozen voor de verkeerde fundering. Dit kan leiden tot scheuren, barsten en instabiliteit van de woning.

Een sondering wordt vaak uitgevoerd door een sondeerwagen of sondeerrups. Deze wagen zal verschillende sondeerstaven de grond in persen met een snelheid van 2 cm per seconde. Uit deze meting komt een berg data over de stabiliteit van de grond, waarna het draagvermogen kan worden bepaald en worden vastgezet in het sonderingsrapport. 

Wat kost een sonderingsonderzoek?

Als je vooraf wilt weten welke sondering kosten er allemaal bij een sonderingsonderzoek komen kijken, dan is het handig om goed voorbereid te werk te gaan. Bij Goedhuis regelen wij dit uiteraard voor je. Anders is het belangrijk om de locatie goed in kaart te brengen. Geef een eenduidig antwoord op vragen als ‘Is het bouwterrein makkelijk bereikbaar?’. De kosten kunnen namelijk een stuk hoger uitvallen als het terrein moeilijk bereikbaar is. Dan wordt er namelijk gewerkt met een ander apparaat. Dit kost meer tijd en er is meer mankracht voor nodig. De kosten kunnen dan oplopen tot boven de €1.000. Wil je hier allemaal niet over na hoeven denken? Dan kies je voor Goedhuis.

All-in prijs van Goedhuis

Wanneer je een huis laat bouwen door Goedhuis profiteert je van veel voordelen. Bij ons is bijna alles bij de totaalprijs inbegrepen. Zo leveren we je huis op inclusief ontwerp van een architect, badkamer en zijn de sondering kosten inbegrepen. Dit is al mogelijk voor een vanafprijs van € 243.000. Hierbij leveren wij jouw huis al vanaf 3 maanden op. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.