Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Kenmerken van een schuurwoning?

Logo Goedhuis

Sinds enkele jaren is de trend van schuurwoningen ontstaan. Sindsdien is de bouw van het aantal schuurwoningen zeer gegroeid. Maar wat maakt de schuurwoning zo populair? En wat zijn de typerende kenmerken van een schuurwoning? Lees snel verder als je hier meer over wilt weten.

Onze missie: een Goedhuis voor iedereen. We hebben oog voor de toekomst en willen we onze planeet zo min mogelijk belasten. Daarom zijn onze ontwerpen tijdloos, energiezuinig, gasloos en modulair opgebouwd. Ontdek of een Goedhuis iets voor je is!

Wat zijn de typerende kenmerken van een schuurwoning?

Een schuurwoning heeft een aantal specifieke kenmerken die niet mogen ontbreken. Zo ziet de schuurwoning er in de meeste gevallen erg basic uit. Denk aan de eenvoudige zadeldak, de ontbreking aan veel detaillering, de langwerpige vorm en de vele natuurlijke materialen die gebruikt worden.

Daarnaast kan je de kenmerken van een schuurwoning wel zo aanpassen dat er een moderne draai aan gegeven wordt. Vergis je ook niet, een schuurwoning klinkt misschien erg lomp maar is volledig eigentijds, modern en strak. Daarnaast zal een schuurwoning nooit vervelen, hij blijft tijdloos.

Duurzame pluspunten schuurwoning

Een van de kenmerken voor een schuurwoning is dat de woning vaak met natuurlijke materialen wordt gebouwd. Denk hierbij aan het gebruik van veel houten gevels of een rieten kap.

Daarnaast is een schuurwoning zo gebouwd, dat er veel gedaan kan worden met duurzaamheid. Zo kunnen er makkelijk zonnepanelen geïntegreerd worden in het dak, dubbele beglazing worden toegepast in grotere ramen en kan er extra isolatie geplaatst worden in de buitengevel en het dak. Al deze aspecten geven een extra effect aan het wonen in een landelijke omgeving.

Voordelen van een schuurwoning

Naast de unieke kenmerken van een schuurwoning zijn er ook een hoop voordelen aan verbonden. Je kan zelf kiezen of je de woning een eenvoudige of moderne uitstraling geeft Daarnaast creëert de open en efficiënte vorm van een schuurwoning meer ruimte dan je denkt. Ook valt er vaak veel licht binnen door de grote ramen. Erg fijn dus als je van grote lichte ruimtes houdt.

Dit zijn de populairste Goedhuizen

Filters

Geïnteresseerd in woning Wiericke?

Overweeg je de bouw van een prachtige schuurwoning? Neem dan een kijkje naar woning ‘Wiericke’. De schuurwoning bevat alle typische kenmerken van een schuurwoning met een moderne twist. Achter de balken schuift een moderne gevel waardoor er veel licht naar binnen valt. Ook de kap steekt uit waardoor je geniet van meer privacy.

Wil je meer weten of heb je vragen over de woning? Neem contact op. We beantwoorden al je vragen graag!