Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Kenmerken herenhuis

Logo Goedhuis

Je kent ze vast wel, de statige herenhuizen. Ze hebben een uitgesproken uiterlijk en je zou ze bijna kunnen vergelijken met de bekende notariswoningen. Echter zijn er wel wat verschillen. Wil je meer weten over de kenmerken van een herenhuis? Lees dan verder.

Kenmerken herenhuis: hoe herken je ze?

Een herenhuis herken je snel aan zijn opvallende kenmerken. Het is een chique woning en ziet er vaak ook ‘duur’ uit. Zo heeft de woning zijn naam ook te danken aan het feit dat deze vroeger vooral bewoond werden door ‘rijke heren’. Ze hebben hoge kozijnen en een hoge gootlijn. Van binnen hebben ze hoge plafonds en veel details.

Een herenhuis staat bekend om het grote oppervlak aan woonruimte. Hij bestaat uit twee woonverdiepingen en een zolder. Het komt ook voor dat een herenhuis twee verdiepingen heeft naast een zolder, in dit geval beginnen de schuine wanden bij de vloer van de zolder.

Soorten herenhuizen

Je hebt tegenwoordig verschillende soorten herenhuizen. De kenmerken van een herenhuis kunnen lichtelijk verschillen. Een herenhuis kan bijvoorbeeld een rijtjeswoning zijn, zoals de bekende herenhuizen in Amsterdam, maar ze kunnen ook als vrijstaande woning gebouwd worden. Ook worden ze in verschillende stijlen gebouwd. Ze kunnen gebouwd worden in de bekende jaren 30 stijl maar ze worden ook vaak als moderne woning gebouwd worden.

Herenhuizen worden in verschillende stijlen gebouwd. Een herenhuis kan bijvoorbeeld gebouwd worden in de jaren 30 stijl, maar het huis kan ook in een moderne stijl gebouwd worden. De gevel wordt meestal gebouwd van baksteen, stucwerk of hout. Als je een herenhuis laat bouwen kun je er ook voor kiezen om een uitbouw bij te laten bouwen of een garage. Een herenhuis is geschikt voor jouw, als je op zoek bent naar veel woonruimte.

Kenmerken van een Goedhuis herenhuis

Hecht je veel waarde aan woonruimte? Dan is een herenhuis echt iets voor jou. Goedhuis biedt een vrijstaand modern herenhuis aan met de kenmerken van een typisch herenhuis. De woning bevat een begane grond, eerste verdieping en een zolder. Daarnaast heeft elke verdieping ruim 95 vierkante meter. De woning is ontworpen door een van de meest bekende architecten in Nederland en straalt luxe uit. Zou je kleine aanpassingen toe willen passen? Dat kan. Via de huis configurator op de website kun je de woning volledig samenstellen naar wens.

Meer informatie

Wil je meer weten over de kenmerken van het herenhuis? Wij helpen je graag verder bij alle aanpassingen en het configureren van jouw droomwoning. Neem contact op voor meer informatie.