Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Goedkoop een eigen huis bouwen? 6 tips om te besparen!

Logo Goedhuis

Je hebt een kavel en droomt over een vrijstaande woning. Wat is dan de volgende stap? Is het mogelijk om goedkoop een eigen huis te laten bouwen? Als je handig genoeg bent en je de tijd hebt, kun je natuurlijk zelf je woning bouwen. Dit is vaak ook de goedkoopste oplossing. Is dit geen optie? Dan kun je er voor kiezen om dus een huis te laten bouwen. Ontdek hier het stappenplan om een eigen huis te laten bouwen.

Tip 1: kies een transparante aannemer

De eerste tip is direct de belangrijkste tip. Kies voor een aannemer die je vertrouwt en waar je op kunt bouwen. Waarschijnlijk is een woning jouw grootste aankoop ooit, dus het is belangrijk dat dit gestroomlijnd verloopt. Wat gebeurt er bij tegenslagen? Hoe zit de aannemer qua kosten?
Als je een bepaald budget hebt, adviseren we om niet voor een aannemer te kiezen die op uurbasis factureert. Het nadeel is dat het werk vaak uitloopt en dat je dan voor ieder extra uurtje betaalt. Een all-in prijs is vaak de beste optie.

De Goedhuis woningen hebben een all-in prijs en betaal je pas bij oplevering. De prijs is inclusief funderingsadvies, vergunningsaanvraag, bouwbesluitberekeningen en aanvraag/inplannen huisaansluiting. Dit zijn kosten die bij iedere andere aannemer wel worden meegerekend.

Tip 2: laat je woning casco opleveren

Als je een woning laat bouwen, kun je deze vaak casco laten opleveren. De woning is dan nog niet compleet afgewerkt. Vaak bespaar je hiermee al snel enkele tienduizenden euro’s, maar uiteindelijk moet je de afwerking wel zelf doen.

Goedhuis woningen worden sleutelklaar of casco opgeleverd. Kies je voor een casco oplevering? Dan trekken we de kosten van de werkzaamheden en materialen af van de totaalprijs van de woning. Zo worden de wanden niet met gipsplaten afgewerkt, vervallen binnenwanden en binnendeuren en worden aansluitingen op standaardlocaties afgedopt. Ook moet je zelf sanitair en tegelwerk plaatsen. Wel is de woning volledig wind- en waterdicht.

Tip 3: ga voor een cataloguswoning

Er zijn twee soorten nieuwbouwwoningen. Je kunt kiezen voor een op maat ontworpen nieuwbouwwoning. Je gaat dan waarschijnlijk eerst naar een architect om een schets te maken. Dit is een duurdere route. Jouw woning is namelijk uniek, dus je bent geld kwijt aan een architect, maar ook zal een aannemer meer rekenen. De aannemer bouwt deze woning namelijk voor het eerst en hij houdt rekening met onvoorziene zaken.

Kies je voor een cataloguswoning, dan krijg je een woning die al vaker is gebouwd. Ook wel een prefab woning genoemd. Vaak kun je de woning nog wel naar smaak aanpassen, dus het is dan alsnog mogelijk om er een eigen draai aan te geven.

Goedhuis.nl is een uniek concept. Op Goedhuis.nl bieden we tijdloze cataloguswoningen aan. Je kunt de opties naar wens aanpassen. Wil je een andere kleur steen? Met één klik geregeld. Of een extra dakkapel? Die voeg je eenvoudig toe. Je ziet direct de all-in prijs voor een sleutelklare oplevering.

Tip 4: bespaar op meerwerk

Tijdens de bouw kun je kiezen voor meerwerk, zoals extra stopcontacten, verleggen van lichtpunten of keukenaansluitingen verplaatsen. Het is vaak slimmer om in een later stadium zelf wijzigingen uit te voeren. Aannemers verdienen namelijk flink aan meerwerk. Vaak wordt er gerekend met catalogusprijzen, terwijl je op internet goedkopere wandcontactdozen kunt aanschaffen. Laat je daarom goed informeren en vergelijk prijzen.

Tip 5: bundel de krachten met andere bouwers

Gaan jouw nieuwe buren ook een woning bouwen? Overweeg om samen naar een aannemer te gaan of om samen de tuin bij één hoveniersbedrijf neer te leggen. Bedrijven kunnen een kleine korting geven op het moment dat twee of meer huishoudens een dienst of product afnemen. Voor de desbetreffende bedrijven is het daarnaast makkelijker. Werkzaamheden kunnen gebundeld worden en materialen zijn (in bulk) mogelijk goedkoper.

Tip 6: bouw wat je nodig hebt

Kies een nieuwbouwwoning waarvan je weet dat je de ruimte gaat gebruiken. Hoe ziet jouw gezinssituatie er over vijf of tien jaar uit? Heb je dan nog steeds voldoende ruimte in huis of is de woning dan te groot of te klein? Als je een huis met te veel slaapkamers kiest, dan betaal je eigenlijk te veel.

Goedhuis biedt een ruime keuze uit diverse woningen met verschillende prijzen. Zo is er voor iedereen wat wils.

Dit zijn de populairste Goedhuizen

Filters

Stel je eigen droomhuis samen

Jouw droomwoning samenstellen? Start met ontwerpen! Kies één van onze samengestelde woningen en pas de woning volledig naar jouw wensen aan. Binnen vijf minuten ontvang je een complete offerte voor jouw geconfigureerde woning. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak in onze showroom in Hendrik-Ido-Ambacht.