Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Een casco huis: een nieuwe manier van bouwen

Logo Goedhuis

Een casco huis, je hebt er wellicht al eens van gehoord. Casco bouwen is een efficiënte manier van bouwen en het bespaart een hoop geld. Een huis bouwen hoeft niet duur te zijn. Goedhuis biedt diverse soorten casco woningen aan. 

Waarom een casco huis?

Als er een casco huis opgeleverd wordt is het de bedoeling dat de bouwer van het huis alleen de ruwbouw verzorgt. Het huis wordt dan wind- en waterdicht opgeleverd, inclusief ramen, deuren, glas en dakpannen. Dan kun je het vast al raden: de rest zul je zelf moeten regelen en realiseren. Een groot voordeel is dat casco bouwen financieel een stuk voordeliger is.

Heb je altijd al de wens gehad om in een ‘nieuwe’ woning te wonen? En kan je zelf het een en ander? Of heb je vrienden, familie of kennissen die graag aan de klus gaan? Dan is een casco huis zeker een mogelijkheid voor jou. Het is namelijk zo dat alleen het ‘geraamte’ van de woning opgeleverd wordt. Dit bespaart natuurlijk een hoop geld. Dit komt omdat de uren die je normaal gesproken aan de afwerking van je woning besteedt,  je immers niet aan het bouwpersoneel hoeft te betalen. Nog een voordeel is dat jijzelf het bouwtempo kunt bepalen. Alles in jouw tijd! Houd er wel rekening mee dat de afbouw van een woning specialistisch werk is. Het vraagt de nodige ervaring in de woningbouw of om een paar serieuze rechterhanden.

De afbouw van een casco huis

Onder ‘de afbouw’ kun je meerdere aspecten verstaan. Het is belangrijk dat er onder andere binnenwanden neergezet worden, kabels en leidingen getrokken worden en een meterkast geïnstalleerd wordt. Ook installeer je natuurlijk verwarmingssystemen. Verder moet het tegelwerk verzorgd worden, het sanitair gemaakt worden en niet te vergeten het timmerwerk en verven. 

Maar, waarom zou je de afbouw zelf willen doen als je het ook kan laten doen? Goedhuis zorgt er naast de prefab bouw ook voor dat het pand sleutel klaar opgeleverd wordt. Een sleutelklare woning van Goedhuis is inclusief architect, constructeur, sonderingen, funderingsadvies, vergunningsaanvraag, bouwbesluitberekeningen, de aanvraag en het inplannen van huisaansluiting en legeskosten. Een hele rits papierwerk, uitzoeken, tijd, geld en gedoe wat je dus zal besparen. Wist je ook dat de woning kant-en-klaar met zonnepanelen en badkamer wordt opgeleverd? Deze lange prioriteitenlijst zorgt er voor dat er nog maar een aantal dingen overblijven die je echt zelf moet regelen. Denk aan de inrichting en keuken: dat is natuurlijk een persoonlijke keuze! 

Aanbod Goedhuis

Goedhuis biedt diverse soorten woningen aan. Neem een kijkje op onze website en stel je eigen woning samen. Zorg dat jouw woning helemaal eigen wordt! Wil je meer weten over de prefab woningen van Goedhuis of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen je graag meer.