Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

De kenmerken van een notariswoning

Logo Goedhuis

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen, de notariswoningen. Het zijn prachtige karakteristieke huizen met een onopgemerkte uitstraling. Ze zijn klassiek en tijdloos en je herkent ze onmiddellijk. De notariswoning heeft een klassieke bouwstijl met karakteristieke elementen uit de 19e eeuw.

Je zou de notariswoning met haar rijke uiterlijk bijna kunnen vergelijken met een herenhuis. Wil je meer weten over de kenmerken van een notariswoning? Lees dan verder.

Uiterlijke kenmerken van een notariswoning

Notariswoningen erg symmetrisch en bevatten ze strakke basislijnen. Dit geeft ze dan ook een moderne twist. Ook hebben ze een luxe entree door de voordeur die altijd geplaatst zit precies in het midden van het huis. En zo zijn er nog vele andere kenmerken die een notariswoning speciaal maken. We zetten ze op een rijtje:

  • Symmetrische vormen
  • Strakke basislijnen
  • Lange en smalle luiken
  • Symmetrische roedeverdeling op raamkozijnen
  • Kleine dakkapellen
  • Gecentreerde entree

Er zijn dus een hoop typerende kenmerken die de notariswoningen zo speciaal maken. Bovendien vraagt de bouw van een notariswoning veel aandacht voor verhoudingen en detaillering. Je slaat de plank dus niet mis als je op zoek bent naar een klassieke woning met een tijdloos karakter.

Aanpassingen bij een notariswoning

Ondanks het karakteristieke uiterlijk van een notariswoning is er genoeg ruimte om aanpassingen door te voeren aan de stijl van de woning. Zo kan er worden gekozen uit de klassieke stolpkap of juist voor de wat modernere zadeldak. Daarnaast is de notariswoning vaak voorzien van fraaie details, hoewel er soms ook wordt gekozen voor een wat strakker uiterlijk met meer detailing voor het materiaalgebruik van de woonelementen. Bovendien is de nieuwbouw variant van de notariswoning nét zo mooi en vaak een stuk comfortabeler.

Kenmerken van een moderne notariswoning

Goedhuis biedt de mogelijkheid voor het bouwen van een notariswoning met een moderne twist. De woning heeft de typische klassieke kenmerken van een notariswoning. Daarnaast zijn de notariswoningen erg duurzaam en energiezuinig door alle innovatieve materialen waar de woningen mee worden gebouwd. Ook zijn de notariswoningen van Goedhuis erg licht en ruimtelijk door alle raampartijen aan alle zijden van de woning.

Dit zijn de populairste Goedhuizen

Filters

Interesse in een notariswoning?

Altijd al geïnteresseerd geweest in het wonen in een Engelse notariswoning? Woningtype ‘Vecht’ is een van de meest voordelige woningen op de markt. De woning bezit alle kenmerken van een notariswoning met een moderne uitstraling. Benieuwd naar onze notariswoning? Bekijk hier woningtype Vecht. Vragen over de mogelijkheden? Neem contact op.