Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Prefab woningen: op basis van systeembouw

Logo Goedhuis

Prefab woningen, een trend in de woningmarkt van de laatste paar jaar. Enkele voordelen zijn dat je het woning model vooraf uitzoekt en het in het een kort tijdsbestek gebouwd wordt.

Wat is een prefab woning?

Een prefab woning staat voor ‘prefabricatie’. Zoals het woord ook wel zegt, wordt de woning in de fabriek of werkplaats vooraf gemaakt. Het is een concept gebaseerd op ‘systeembouw’, de constructie van de woning wordt volledig uit hout opgebouwd. De overige elementen zoals bijvoorbeeld de muren en het dak worden later in één keer naar de bouwlocatie gebracht. Deze manier van bouwen bespaart een hoop tijd omdat het dus van te voren al klaar wordt gemaakt. Daarnaast staan de weersomstandigheden ook niet in de weg wat er voor zorgt dat er geen vertraging opgelopen wordt.

Ook heb je minder mensen nodig om het te bouwen. Hierdoor heb je dus een besparing in de kosten. Een belangrijk puntje voor veel mensen want zo kun je je geld op een andere waardevolle manier besteden. Denk bijvoorbeeld aan de aankleding van je nieuwe huis in jouw favoriete stijl. Een prefab woning is dus zeker een verstandig besluit.

Systeembouw: een duurzame optie

Een ‘voorafbouw’ woning is dus kostenbesparend maar dat is niet het enige directe voordeel. Het bouwen van een prefabwoning is ook een duurzame optie. Systeembouw-woningen zijn namelijk sneller opgewarmd dan woningen van beton of steen. Ook houden ze de warmte langer vast door de goede isolatie.

Goedhuis staat met het concept bekend om de sterke isolatie. Hier zijn diverse redenen voor. Een belangrijk aspect met betrekking tot isolatie zijn de sandwichpanelen op de prefab woningen. De kern van de sandwichpanelen bevat namelijk het isolatiemateriaal ‘polyurethaan’ een sterk kunststof isolatiemateriaal met een milieuvriendelijk karakter.

Daarnaast zorgt Goedhuis ervoor dat er binnen de systeembouw-woning een goed binnenklimaat aanwezig is. Dit is mogelijk door de damp-open constructie, dit zorgt voor natuurlijke vocht- en warmteregulering. De prefab woning bevat een warmtepomp en balansventilatie. Goede ventilatie is tegenwoordig een nummer één eis bij het kopen van een nieuwe woning. Het ventilatiesysteem is op basis van warmteterugwinning, de frisse buitenlucht wordt namelijk opgewarmd door de warmtewisselaar. De warmtepomp is ook functioneel om lucht te koelen in de zomertijd. Als kers op de taart bevatten de systeembouw-woningen ook zonnepanelen.

Aanbod Goedhuis

Goedhuis biedt diverse soorten woningen aan. Neem een kijkje op onze website en stel je eigen woning samen. Zorg dat jouw woning helemaal eigen wordt! Wil je meer weten over de prefab woningen van Goedhuis of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen je graag meer.