Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Vrijstaande woning bouwen: al mogelijk vanaf €230.000

Logo Goedhuis

Een betaalbare vrijstaande woning bouwen? Goedhuis biedt moderne, tijdloze en klassieke vrijstaande woningen aan vanaf €€ 211.500. Gebruik onze configurator om jouw droomwoning aan te passen en om direct een compleet kostenplaatje te zien.

Goedhuis is één van de grootste Nederlandse woningbouwers. We leveren jaarlijks veel nieuwe woningen op. De woningen hebben tien procent meer woonoppervlak per kuub dan andere nieuwbouwhuizen, omdat we gebruikmaken van een slim en modern bouwsysteem. De muren isoleren én dragen, waardoor er meer ruimte is in huis. Daarnaast worden woningen vanaf drie maanden opgeleverd.

Wat kost een vrijstaande woning bouwen?

De prijs van een vrijstaande woning is volledig afhankelijk van je wensen. Er zijn drie factoren die van belang zijn:

Wil je een ruime villa realiseren of kies je voor een compacte woning? Veel aannemers rekenen met een grove prijs per kuub, want een grotere woning kost nu eenmaal meer dan een kleiner huis.

Een ander punt is wat voor soort woning je wil: een maatwerk woning of een cataloguswoning? Een cataloguswoning is een type woning dat vaker wordt gebouwd. Een maatwerk woning wordt op maat ontworpen en gebouwd. Een maatwerk woning is duurder, omdat alles meer tijd en energie kost. Ook betaal je voor een architect. In het geval van een cataloguswoning heeft een aannemer veel ervaring met het bouwen van de woning, zijn er geen verrassingen en zijn de prijzen scherper.

Een laatste punt is afwerking. Wil je uitsluitend exclusieve, luxe materialen gebruiken in je woning of neem je genoegen met een standaard tegel, deur of wc? Door meer standaard materialen te kiezen kun je tienduizenden tot honderdduizenden euro’s besparen.

Kun je voor € 211.500 een huis bouwen?

Ja, dat is zeker mogelijk. De goedkoopste woning op Goedhuis.nl is Alblas hout met een prijskaartje van € 211.500. Dat is een all-in prijs. Hiervoor krijg je een ruime eengezinswoning met een woonoppervlakte van 97 vierkante meter en twee slaapkamers. Het is mogelijk om de berging op de eerste verdieping om te toveren tot derde slaapkamer door een dakkapel of dakraam te plaatsen. Op Goedhuis.nl vind je tientallen verschillende woningen, waarvoor je gemiddeld twee tot vier ton betaalt.

Hoe kun je goedkoop een huis bouwen?

Je kunt veel geld besparen door een cataloguswoning te kiezen. Maak duidelijke afspraken met een aannemer, zodat je achteraf niet allerlei rekeningen krijgt voor meerwerk. De cataloguswoningen op Goedhuis.nl zijn scherp geprijsd en de prijzen zijn all-in. Bij ons betaal je alleen voor meerwerk als je aanpassingen wil doorvoeren, zoals een extra dakkapel of een extra dakraam.

Een andere manier om goedkoop een huis te bouwen is door de afwerking zelf te verzorgen. Je kiest er dan voor om een woning casco op te leveren. Je woning is dan wel wind- en waterdicht, dus je huis is inclusief ramen, deuren en dakpannen. De rest moet je zelf regelen: van het installeren van de meterkast tot het plaatsen van stopcontacten en van het aanleggen van een badkamer tot het afwerken van de muren. Ben je een handige klusser, dan bespaar je hiermee veel geld. Houd er wel rekening mee dat je dan nog een paar maandjes moet klussen voor je kunt verhuizen.

Waar kan ik de prijslijst vinden om een huis te laten bouwen?

De prijslijst vind je op de pagina ‘Bekijk alle woningen’. Bij iedere woning wordt de all-in-prijs vermeld.

Waar moet ik op letten als ik een vrijstaande woning ga bouwen?

Eigenlijk zijn er veel zaken waar je op moet letten, maar het belangrijkste punt is om een betrouwbaar bouwbedrijf te kiezen. Een aannemer die goed met je meedenkt in het voortraject en ook een aantal praktische scenario’s uitwerkt, bijvoorbeeld: waar komen je meubels te staan? Of: wat ga je doen met de bijkeuken? De antwoorden op deze vragen zijn bepalend voor eventuele aansluitingen. Het is belangrijk dat je duidelijke prijsafspraken maakt met het bouwbedrijf. Wat is meerwerk en wat zit er in een offerte? Zo zijn er bouwbedrijven die ‘stunten’ met een lage offerte, maar dan blijken bepaalde werkzaamheden er niet in te zitten.

Kan ik geld besparen door de woning zelf af te werken?

Ja, dat kan zeker. Door een woning casco op te laten leveren, besparen woningkopers gemiddeld 10% tot 25%. We raden dit alleen aan als woningkopers handig zijn én veel vrije tijd over hebben. Het is namelijk zeer tijdrovend om een woning af te werken. Denk aan het stuken van de muren, een badkamer tegelen, het plaatsen van de meterkast en het plaatsen van stopcontacten.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.