Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Is een energieneutraal huis iets voor jou?

Logo Goedhuis

Besparen op maandelijkse kosten wordt steeds lastiger. De energiekosten zijn een stuk verhoogd, boodschappen worden duurder en de benzinekosten zijn ook niet meer wat ze waren. Lees snel verder en ontdek hoe het wonen in een energieneutraal huis voor flinke besparingen kan zorgen. 

Een energieneutraal huis: wat houdt het exact in?

Onder een energieneutraal huis verstaan we een woning die gebouwgebonden en gebruiksgebonden energie opwekt. De gebouwgebonden energie is wat nodig is voor het gebruik van de woning zelf, denk aan de energie voor de warmtepomp. De gebruiksgebonden energie is wat men zelf gebruikt, dit is dus variabel. 

Het prettige van een energieneutrale woning is dat het jou direct voordelen oplevert. Je hebt namelijk geen of zeer lage energiekosten. We hebben het dan wel over ‘normaal’ stroomverbruik. Gelukkig is dit door goede isolatie en andere systemen vaak prima te realiseren. Goedhuis staat voor duurzaamheid en biedt enkel energieneutrale woningen aan. De belangrijkste energiebesparende technologieën zijn:

  • Een warmtepomp
  • Een damp-open constructie (ventilatiesysteem)
  • Sterke isolering
  • Sandwichpanelen van polyurethaan
  • Zonnepanelen (6 zonnepanelen zijn inclusief)

Een oudere woning energieneutraal maken 

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een oude woning te innoveren tot een energieneutrale woning. Belangrijke stappen zijn dan:

  • Goede isolatie
  • Sterke ramen (eventueel afdichten van luchtlekken)
  • Gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen
  • Gebruik van energiezuinige apparaten en verlichting  
  • Van CV-ketel naar warmtepomp

Natuurlijk blijft het bewust omgaan met energieverbruik ook een belangrijke factor. 

Dit heb je echter zelf in de hand! Aan de slag met het renoveren van je woning? We raden aan om dan samen te werken met energieadviseurs of bouwspecialisten die ervaring hebben met het renoveren van oude woningen naar energieneutrale woningen. 

Of je nu kiest voor renoveren of een energieneutraal huis laten bouwen, het is beide een investering. Toch leidt het op de lange termijn wel tot een aanzienlijke energiebesparing. Dat is het zeker wel waard, toch? 

Kies voor een Goedhuis

We begrijpen dat het omzetten van een oude woning naar een energieneutraal huis een grote investering is. Wellicht maak je zelfs liever de stap om alles te vernieuwen. Dan ben je bij Goedhuis aan het juiste adres! 

Ook hebben wij voordelige huizen in ons aanbod. Begin direct met het configureren van jouw woning als je enthousiast bent geworden. Zo krijg jij na het uitkiezen van een modelwoning extra opties te zien, op basis daarvan ontvang je een offerte. Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op en onze specialisten staan meteen voor je klaar.