Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Duurzame woning bouwen: waarom is dat zo belangrijk?

Logo Goedhuis

Onze Goedhuis-woningen zijn één van de meest duurzame woningtypes. Wist je dat de RC-waarde anderhalf keer hoger is dan het minimum van nieuwbouwwoningen?

De RC-waarde van een dak van een nieuwbouwwoning moet minimaal 6 zijn. De gevels moeten een minimale RC-waarde van 4,7 hebben. Een hogere RC-waarde betekent dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat. Een CV-ketel hoeft minder te stoken om een woning warm te houden, waardoor het milieu minder wordt belast. Daarnaast merk je dit als woningeigenaar in je portemonnee, zeker nu de prijzen van gas en elektriciteit hoog zijn.

Rekenvoorbeeld: Op 7 maart was de prijs voor gas per m3 2,77 euro en de prijs voor stroom per kWh 0,69 euro bij Eneco. Een gezin van vier personen gebruikt gemiddeld 4500 kWh stroom en 1700 m3 gas per jaar. Dit komt neer op een totaalprijs van 3.105 euro voor stroom en 4.709 euro voor gas, oftewel circa 650 euro per maand. Kies je voor een duurzame Goedhuis-woning met zonnepanelen, dan betaal je maximaal enkele tientjes per maand. Een besparing van meer dan 600 euro per maand en ruim twee ton gedurende de looptijd van een gemiddelde hypotheek (30 jaar).

Bij Goedhuis gaan we nog een stapje verder dan het Bouwbesluit. Wist je bijvoorbeeld dat onze daken een RC-waarde van 8 hebben? En dat de RC-waarde van gevels gemiddeld 5,5 is? Hierdoor zijn al onze woningen in de basis gasloos. Helemaal off the grid leven? Leg dan zonnepanelen op uw Goedhuis en zeg gedag tegen hoge energiekosten.

Geïsoleerde sandwichpanelen

Bij Goedhuis maken we gebruik van isolerende sandwichpanelen – oftewel SIP-panelen – van Kingspan. SIP-panelen combineren isoleren en dragen in één. Bij traditionele bouw of houtskeletbouw wordt dit opgebouwd uit meerdere losse materialen die samen het skelet vormen. Het voordeel is dat de panelen beter geïsoleerd en dunner zijn.

Dampopen klimaat

Veel extreem geïsoleerde woningen hebben een onprettig binnenklimaat. Doordat lucht niet goed circuleert, wordt het sneller vochtig en benauwd in huis. Bewoners krijgen het gevoel alsof ze leven in een plastic zak. Gelukkig hebben we bij Goedhuis daar een oplossing voor bedacht. We werken namelijk met dampopen constructies. Onze woningen zijn natuurlijk ademend en dat merk je dagelijks.

Wil jij een duurzame woning bouwen?

Interesse in een duurzame woning? Bekijk alle woningen op Goedhuis.nl en stel jouw favoriete Goedhuis samen. Je kunt woningen eenvoudig uitbreiden met een aanbouw, zonnepanelen of een dakkapel.