Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Nul-Op-De-Meter-Woning bouwen

Logo Goedhuis

De term NOM woning of Nul-Op-Meter-woning komt steeds vaker voorbij. Bij Goedhuis is dit zelfs de basis. Het komt neer op het feit dat de woning exact de benodigde hoeveelheid energie produceert. Erg duurzaam dus.

Vraag Goedhuis naar de mogelijkheden rondom NOM.

Wat is een NOM woning

Een NOM woning produceert even veel energie als dat het verbruikt. Dit geldt voor zowel de woning als voor het gebruik door de bewoners. Aan het eind van het jaar staat er dan ook een Nul op de energiemeter. Nul-Op-de-Meter wordt voornamelijk toegepast op nieuwbouwprojecten. Het is belangrijk dat de woning dan voldoet aan een goede verhouding van isolatie en ventilatie, het verwarmen en koelen op een slimme wijze gebeurt en dat de woning zelf voor de opwekking van duurzame energie zorgt. Dit zijn de drie pijlers van de Trias Energetica die worden toegepast:

 • Beperk de energievraag met een goede isolatie en zorg door middel van ventilatie voor voldoende frisse lucht binnen.
 • Maak gebruik van duurzame energie, bijvoorbeeld door zonnepanelen en warmtepompen te installeren.
 • Beperk het gebruik van fossiele energie.

Dit zijn de verschillen met traditionele bouw

Een NOM woning van Goedhuis is dus niet alleen energiezuinig maar het geeft ook een comfortabel en gezond binnenklimaat. Benieuwd naar het verschil met een traditionele woning? We hebben hieronder een handig overzicht geplaatst:

Het bouwen van een NOM woning

Een Nul op de meter, dat is een mooi streven, maar hoe krijgen we dat voor elkaar? Er dient voldoende energie geleverd te worden voor warmte, warm water, maar ook voor de stroomvoorziening van de woning, zoals verlichting en het gebruik van huishoudelijk apparatuur. Bij een NOM woning bouwen wordt dan ook ten eerste flink geïnvesteerd in de isolatie van de woning. Niet alleen muurisolatie, maar ook dakisolatie en vloerisolatie zijn belangrijk.

Door te investeren in isolatie, houd je de woning warm tijdens koude dagen en heerlijk koel wanneer het buiten tropisch warm is. Ook het toepassen van triple-isolatieglas, HR+++, draagt bij aan de goede isolatie van de woning. Daarnaast wordt er bij een NOM woning geïnvesteerd in warmtepomptechnologie, ventilatie, warmteterugwinning en de productie van elektriciteit met zonnepanelen of pv-panelen.

De voordelen van een NOM huis

 • Financieel voordeel, doordat de energierekening na een jaar op Nul staat.
 • Geen last van fluctuerende energieprijzen.
 • Je profiteert van een gezond en comfortabel binnenklimaat.
 • Dankzij de warmtepomp wordt jouw woning in de winter verwarmd en kan de woning in de zomer gekoeld worden.
 • Geen last meer van tocht dankzij de goede isolatie van de woning.
 • Minder geluidsoverlast van lawaai buiten.

Contact

Wil jij meer weten over Goedhuis, iets vragen over één of meerdere van onze NOM woningen of bespreken wat de mogelijkheden zijn bij het configureren van jouw droomhuis?

Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze werkwijze, mogelijkheden en woningen.

  Heb je al een offerte? Stel dan hier jouw vraag.