Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Kosten huis bouwen

Logo Goedhuis

De kosten voor een huis bouwen kunnen ontzettend oplopen. Behalve het kavel en de bouw van de woning moet er rekening gehouden worden met een groot aantal bijkomende kosten bij de bouw van een huis. Geen zin in al deze extra kosten? Bij een Goedhuis woning zijn alle kosten inclusief! En dat is slechts 1 van de vele voordelen van een Goedhuis woning. Lees snel verder.

De kosten van een huis bouwen

De kosten voor een architect, sonderingskosten, constructiekosten, dit zijn slecht enkele voorbeelden van kosten van een huis bouwen. Overweeg je een eigen huis te gaan bouwen dan moet je dus rekening houden met een groot aantal bijkomende kosten. Tenzij je kiest voor een van de woningen van Goedhuis. De prijzen van onze woningen zijn namelijk inclusief architect, constructeur, sonderingen, funderingsadvies, vergunningsaanvraag, bouwbesluitberekeningen en legeskosten.

Aansluitkosten

Zelfs de aanvraag en coördinatie van aansluiting op nutsvoorzieningen zijn in onze prijzen opgenomen. Wij nemen namelijk het aanvragen voor huisaansluiting voor je uit handen. We communiceren rechtstreeks met de nutsbedrijven zodat het werk volgens planning kan worden uitgevoerd. Zelf hoef jij dus niets te regelen. Jij betaalt alleen voor de daadwerkelijke aansluitingen. De offertes hiervoor ontvang je van ons, de kosten betaal je direct aan de nutsbedrijven.

Alle kosten voor de bouw van een huis

Alle kosten voor de bouw van een huis zijn grofweg op te delen in 3 categorieën:

  • Bouwgrond kosten
    De kosten voor de bouwgrond of het kavel omvatten veel meer dan de aanschaf van de grond zelf. Ook de kosten voor het aansluiten op riolering en water, inmeetkosten en verzekering vallen hieronder.
  • Bouwkosten
    Onder bouwkosten rekenen we o.a. alle bouwmaterialen, installatietechniek, alle kosten voor de aannemer en bijvoorbeeld de inrichting (zowel vast als meubels etc.)
  • Advies 
    Bij de bouw van een huis komen vaak ook de nodige kosten voor advies kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de architect, constructeur en een installatietechnisch adviseur.

Is een huis bouwen goedkoper dan kopen?

Is een huis bouwen goedkoper dan kopen? Grote kans dat deze vraag bij je opkomt na het zien van de hele waslijst aan kosten hierboven. Het antwoord is natuurlijk afhankelijk van een groot aantal factoren zoals de grondprijs per m2. Een stuk grond in Groningen of Drenthe is nu eenmaal een stuk voordeliger dan een kavel in hartje Randstad. Maar ook bij bestaande woning weegt deze grondprijs natuurlijk mee in de verkoopprijs. Een heleboel andere kosten, zoals voor een architect en vergunningen zijn in principe niet nodig bij een bestaande woning. Dat wil zeggen, als deze volledig naar wens is. Ga je verbouwen dan is de kans groot dat deze kosten nog bij de aankoopprijs opgeteld moeten worden. Als je kiest voor een Goedhuis woning dan heb je deze kosten niet, want deze zijn namelijk allemaal bij de prijs inbegrepen.

Dit zijn de populairste Goedhuizen

Filters

Wat kost een sleutelklare woning?

Wat het kost om een sleutelklare woning te laten bouwen is geheel afhankelijk van jouw wensen. Maar bij Goedhuis koop je al een zeer complete woning vanaf € 211.500. De prijs van jouw droomhuis kun je heel eenvoudig berekenen met behulp van de configurator op onze website. Maak een keuze uit ons aanbod cataloguswoningen en pas deze naar wens aan. Je ontvangt dan direct een vrijblijvende offerte. In de gegeven prijs zijn dus vrijwel alle bijkomende kosten opgenomen, dus geen verrassingen achteraf.  Onze sleutelklare woningen worden ook nog eens met zonnepanelen en badkamer opgeleverd. Al met al bespaar je met een Goedhuis woning dus al gauw enkele duizenden euro’s. Bereken zelf jouw prijs of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek in onze showroom in Hendrik-Ido-Ambacht