Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

De Financiering van je Goedhuis, oftewel ‘Je hypotheek’

Logo Goedhuis

Om je droomhuis te realiseren heb je een bouwkavel en een aannemer nodig met een bijbehorende financiering, dit vereist enige kennis van zaken. Het is dan ook verstandig hiervoor een erkent hypotheekadviseur in te schakelen.

Welke documenten heb je nodig?

Voor de financiering van de bouw vraag je waarschijnlijk een hypotheek aan bij een hypotheekverstrekker (veelal een bank of een andere financiële instantie). Deze hypotheekverstrekkers vereisen vaak dat er al meerdere documenten op orde zijn. Welke documenten vereist zijn verschilt per hypotheekverstrekker. Zonder deze documenten krijg je geen financiering en zonder financiering kan er niet gebouwd worden. De documenten waarover het onder andere gaat zijn:

  • Omgevingsvergunning of bewijs van aanvraag.
  • Overige vergunningen en/of goedkeuringen vanuit de gemeente.
  • Koopovereenkomst/optie van de kavel en bodemonderzoek (indien vereist).
  • Aannemingsovereenkomst woning.
  • Waarborg regeling (soms verplicht voor hypotheekverstrekkers).

Goedhuis zal de documenten met betrekking tot de bouw voor je aanvragen en/of verzorgen. Wij functioneren hierbij slechts als tussenpersoon en zijn er niet verantwoordelijk indien deze documenten bij de hypotheekverstrekker te laat of niet ingediend worden. Ook is het verlenen van de financiering een kwestie tussen de hypotheekverstrekker en jij als klant, waar Goedhuis geen invloed op heeft.

Het proces

Het proces van offerte aanvraag tot start bouw bestaat uit veel stappen (zie ook goedhuis.nl/proces). De verschillende stappen hebben tijd nodig, bijvoorbeeld het vooronderzoek. De bouw begint pas als alle stappen doorlopen zijn. Daar gaat soms wel 6 maanden overheen. Let daarom op, het is van belang dat je een hypotheekofferte laat maken met een lange offertegeldigheid.

Let op de offertegeldigheid

Sommige hypotheekverstrekkers geven alleen een hypotheek op de combinatie van de kavel en de woning. De uiterlijke afname termijn van kavels is nog wel eens krap. Het Goedhuis proces is echter niet te versnellen. Let daarom goed op of je genoeg tijd hebt om de hypotheek stukken rond te maken. Ook hierin is het dus van belang dat je een hypotheekofferte laat opzetten met een lange offertegeldigheid.

Zodra de hypotheek is verstrekt wordt het bedrag van de hypotheek in een bouwdepot gezet en kan de kavel worden afgenomen. Vanuit het bouwdepot worden alle termijnen aangaande de bouw van je droomhuis betaald.