Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Energieneutrale woning bouwen

Logo Goedhuis

Tegenwoordig zie je alleen nog maar nieuwbouw woningen op de markt die gasloos gebouwd zijn. Dit is ook een verplichting sinds 2020. Het gasloos bouwen en leven kenmerkt een energieneutrale woning. We begrijpen dat je benieuwd bent naar alle veranderingen met betrekking tot een ‘normale’ nieuwbouw woning. Je ontdekt het in dit artikel.

Wat is een energieneutrale woning?

In Nederland staan er ontzettend veel nieuwbouwwijken. Tegenwoordig zijn deze woningen allemaal nul op de meter. Nul op de meter is eigenlijk een letterlijke verwoording van een energieneutrale woning. Bij een ‘normaal’ energieverbruik komt er namelijk een 0 op de energiemeter te staan aan het eind van het jaar. Dit is te realiseren vanwege het gebruik van een warmtepomp. Hierdoor zijn cv-ketels verleden tijd, en kan warmte aangevuld worden met stroom, ook weer deels op te wekken door zonnepanelen. Een energieneutrale woning is dus ook wel een woning met een normaal leefpatroon, maar wel een hoog comfort niveau. Hij wekt over een heel jaar evenveel energie op als dat hij verbruikt. Heel duurzaam dus.

Oude woning vs. energieneutrale woning

Wellicht ben je al een aantal kenmerken vergeten, aangezien energieneutrale woningen nu al een aantal jaar bestaan. Maar, eerder ging het er heel anders aan toe wat betreft energie opwekken. Zie hieronder het verschil tussen een oude woning en een energieneutrale woning:

  • De oudere woningen worden over het algemeen opgewarmt door een cv-ketel. Het opwekken van aardgas zie je niet vaak terug in een energieneutrale woning. Hier wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp.
  • De oudere woningen werken met stroom van een energieleverancier. De energieneutrale woning heeft ook een aansluiting op het elektriciteitsnet maar wekt veel op met zonnepanelen.
  • Een energieneutrale woning heeft HR+++ glas, in tegenstelling tot een oude woning met dubbelglas.

Het is logisch dat je benieuwd bent naar ervaringen van anderen. Zeker aangezien een energieneutrale woning nog een vrij nieuwe ontwikkeling is. In dit artikel kun je wat meer lezen over nul op de meter ervaringen.

Energieneutrale woning van Goedhuis

Bij Goedhuis vindt je een divers aanbod aan A++++ woningen. Een energieneutrale woning is milieuvriendelijk en heeft een prettig woonklimaat. Wij raden het zeker aan! We bieden verschillende groottes aan en jij kunt door de verschillende opties jouw Goedhuis verder ontwerpen. Ook vinden wij het belangrijk dat een huis betaalbaar blijft. Bij Goedhuis weet je dat je voordelig uit bent, en dat het proces transparant verloopt. Wij bieden een vaste prijs aan, die je ook pas na oplevering betaald. Geen termijnen of meerwerk. Dat is Goedhuis.