Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Bungalow bouwen? Kies voor Goedhuis

Logo Goedhuis

Een bungalow, je kent het vast wel van vakantie. Het is namelijk het typische model van een vakantiehuisje. Toch wonen er ook veel mensen want het brengt eenvoud en gemak met zich mee. Ook is het toegankelijker voor bijvoorbeeld oudere mensen of mensen die slecht ter been zijn. Ontdek meer over het wonen in een bungalow in dit artikel.

Wat is een bungalow?

Een bungalow is een type woning wat bekend staat als een vrijstaande woning zonder bovenverdieping. Je kunt het ook wel zien als een eengezinswoning. Vaak worden bungalows gebruikt als vakantiewoning, omdat het daar qua ruimte precies voldoende is. Tegenwoordig zie je steeds meer dat bungalows gebruikt worden als woonruimte. Het is natuurlijk perfect om levensloopbestendig te kunnen wonen, alles zit namelijk gelijkvloers. Soms hebben bungalows nog een kelder. Wanneer één kamer van de bungalow zich op een tweede verdieping bevindt valt het type woning ook nog onder de benaming ‘bungalow’. Echter wordt het dan vaak een semi-bungalow genoemd. 

Voordelen van een bungalow

Er zijn diverse voordelen van het wonen in een bungalow. Een belangrijk voordeel is dat het wonen erg toegankelijk is. Het is allemaal gelijkvloers dus zeker voor ouderen is het erg geschikt. Maar, denk ook aan mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Daarnaast staat een bungalow vaak vrijstaand. Dit betekent: efficiënt de ruimte benutten en vaak nog grond over. Heerlijk genieten in de buitenlucht! Dankzij het open karakter van de bungalow zijn er ook veel extra opties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van schuifwanden, hierdoor kun je toch extra aparte ruimte creëren. Ook scheelt het dat je, over het algemeen, minder energiekosten hebt door deze woning. Je hoeft immers een minder grote ruimte te verwarmen. 

 ✅ Toegankelijk wonen

 ✅ Vrijstaand wonen

 ✅ Open karakter dus veel aanpassingen mogelijk

 ✅ Minder energiekosten

Bungalow van Goedhuis

Goedhuis heeft een gevarieerd aanbod in prefab woningen. Je kunt jouw eigen woning samenstellen in onze configurator. Ook hebben we het type bungalow in ons aanbod. Dit is woning ‘Rijn’ en beschikt over twee kamers. Er zijn drie soorten van model Rijn, namelijk met metselwerk bordeaux, metselwerk antraciet en metselwerk wit met zwarte accenten.Ruim de keuze dus! Stel nu je woning samen en wie weet drinken we snel een kopje koffie. Dan bespreken we wat jouw wensen en behoeften zijn. Liever eerst een vraag stellen? Neem dan meteen contact op en we helpen je zo snel mogelijk verder.