Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Wat zijn de grootste voordelen van gasloos wonen?

Logo Goedhuis

Gasloos wonen is een begrip dat sinds een aantal jaar steeds bekender is geworden. Nieuwbouwwoningen zijn sinds 1 juli 2018 verplicht om gasloos te zijn. Ze moeten dus op een andere manier gebouwd worden. Maar, zijn er nog meer redenen waarom je voor gasloos wonen zou kiezen? In dit artikel komen de tien meest voorkomende redenen aan bod. Lees snel verder om ze te ontdekken.

De tien belangrijkste redenen van gasloos wonen

De doorslaggevende redenen van gasloos wonen zijn erg uiteenlopend. Over het algemeen behoren ze tot duurzaamheid, geld of gezondheid. De 10 meest voorkomende redenen zijn:

  1. Vermindering van CO2-uitstoot door het gebruik van een warmtepomp.
  2. Verduurzaming in het algemeen.
  3. Energiekosten worden lager op lange termijn.
  4. Minder afhankelijk van fossiele brandstoffen.
  5. Vermindering van risico op koolmonoxidevergiftiging.
  6. Mogelijkheid om zelf energie op te wekken.
  7. Stimuleren van innovatie.
  8. Verbetering van luchtkwaliteit binnenshuis.
  9. Verhoging van de woonwaarde.

Een voordeel zoals lagere energiekosten is iets wat je op de lange termijn pas zult merken. Gasloos wonen is natuurlijk een investering. Is dit een mogelijkheid voor jou? Dan raden wij aan om dit te realiseren. Je zult dit namelijk terug verdienen. Intussen stijgt tegelijkertijd de woningwaarde door deze verduurzamende factoren. 

Door gasloos te wonen ben je direct duurzaam bezig. Het gebruik van de warmtepomp zorgt voor de vermindering van CO2-uitstoot. Op deze manier stimuleer jij ook de innovatie in Nederland. Uiteindelijk is de optelsom van alle voordelen vaak beslissend om gasloos te gaan wonen.  

Is gasloos wonen comfortabel?

Goedhuis bouwt gasloos. Je kunt er bij ons dus niet omheen om gasloos te gaan wonen. De Goedhuis woningen zijn inclusief warmtepomp, 6 zonnepanelen, sandwichpanelen voor een sterke isolatie en een damp-open constructie voor een ademend binnenklimaat. Naast gasloos wonen woon je dus ook nog eens comfortabel.

We krijgen namelijk vaak de vraag: ‘Is gasloos wonen dan wel zo comfortabel?’ Ja. Maar hier zijn wel een aantal elementen voor nodig. Het is belangrijk om goede isolatie te hebben. Hierdoor kunt u het warmteverlies verminderen en blijft het koeler in de zomerperiode. 

De warmtepomp zorgt voor de warme lucht en warm water. Door airco’s aan te sluiten kun je met zelf opgewekte energie (zonnepanelen) koelen. Koken gaat ook op elektriciteit. Gasloos wonen is dus zeker comfortabel mits de woning aan deze punten voldoet. 

Ga voor gasloos wonen in een Goedhuis woning

Goedhuis vindt het belangrijk om energieneutraal wonen te stimuleren. Daarom hebben al onze woningtypes de stempel ‘nul-op-de-meter‘. We vinden het ook belangrijk dat de woningen luxe uitstralen. Daarom komen er in de ontwerpen verschillende accenten terug. We maken gebruik van hoogwaardig hout en bouwen woningen tot 239 m². Ook hanteren we een transparante werkwijze. Je betaalt pas voor de woning bij oplevering, eerder niet.

Je wordt vrijgelaten in het ontwerpen van de woning. Je kiest een basismodel uit en vult hem met extra opties aan in de configurator. Heb je vragen over gasloos wonen, onze werkwijze of iets anders? Neem dan direct contact met ons op.