Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Rentekorting ontvangen op jouw hypotheek

Logo Goedhuis

Je kunt op meerdere manieren korting krijgen op jouw hypotheek. Een vorm die je wel eens vaker terugziet is een hypotheek afsluiten met NHG. De mogelijkheid die wij in dit artikel toelichten is het ontvangen van rentekorting door middel van duurzaamheidsmaatregelen. Ontdek hier meer.

Verduurzaming en extra lenen op hypotheek

Zodra jij jouw woning verduurzaamt tot een bepaalde grens, heb jij een kans dat je rentekorting zult ontvangen op de hypotheek. Dit start bij het meer kunnen lenen voor jouw hypotheek. Bij een gewone hypotheek kun je tot maximaal 100% van de woningwaarde lenen.

Zodra je energiebesparende maatregelen doorvoert, kun je dus meer lenen. Dit gaat om maximaal 106% van de vrije verkoopwaarde van de woning. De rente die je er over betaald is ook nog eens fiscaal aftrekbaar. Best aantrekkelijk dus. Maar let wel op, niet iedere hypotheekverstrekker werkt aan de 106% regeling mee. De Rabobank doet dit wel. Wij vertellen je graag meer over onze samenwerking met de Rabobank.

Sluit je aan bij de Rabobank en ontvang rentekorting

Zodra je aangesloten bent bij deze bank ontvang je mogelijk rentekorting. Heb je een betaalpas bij de Rabobank? Dan zal de rentekorting neerkomen op 0.2%. Ook krijg je nog eens 0.5% korting over de eerste €150.000. Dit geldt bij het afsluiten van een groen hypotheek.

Het is ook mogelijk om rentekorting te krijgen vanwege duurzaam bouwen. Goedhuis bouwt duurzaam (met FSC-hout), hierdoor kun je duurzaamheidskorting van 0.15% krijgen op de hypotheekrente. Vervolgens kun je, na het afsluiten, direct in contact komen met een nieuwbouwadviseur van de Rabobank. Wij zijn dol op korte lijntjes!

Andere manieren voor rentekorting

De genoemde mogelijkheden zijn allemaal gebaseerd op de samenwerking tussen de Rabobank en Goedhuis. Echter zijn er nog meerdere manieren om de kans op rentekorting te vergroten. Denk aan het oversluiten naar een andere bank. Doordat de banken nieuwe klanten willen binnenhalen bieden ze je vaak lagere rente aan.

Tot slot: een lage loan-to-value. Als je een relatief laag hypotheekbedrag t.o.v. de waarde van je huis hebt kun je ook in aanmerking komen voor rentekorting. De bank loopt op deze manier namelijk minder risico en kan je daarom een lagere rente aanbieden. Alsnog willen wij je wel meegeven dat rentekortingen vaak afhankelijk zijn van je individuele situatie. De voorwaarden en kortingen kunnen dus variƫren per bank. Het is daarom verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken en genoeg advies in te winnen.

Lagere maandlasten bij Goedhuis 

Bij Goedhuis ontvang jij automatisch al lagere maandlasten. Misschien niet omdat je rentekorting op jouw hypotheek krijgt maar gewoon omdat je voor Goedhuis kiest. Wij bouwen duurzaam en maken gebruik van de prefab bouwmethode. Een Goedhuis woning is ook nog eens energieneutraal gebouwd. Dit uit zich in nul op de meter. Ben je benieuwd naar ons aanbod? Je kunt ook direct jouw droomwoning zelf ontwerpen. Wist je dat we zelfs goedkope prefab woningen aanbieden? Wij houden namelijk van genoeg keuze voor iedereen.