Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Rentekorting op hypotheek krijgen

Logo Goedhuis

Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor een lager hypotheekbedrag en zelfs lagere rente. Natuurlijk is het voordat je een hypotheek afsluit verstandig om verschillende hypotheekverstrekkers te vergelijken en rentetarieven te onderzoeken. Je kunt er ook voor kiezen om een hypotheek af te sluiten met Nationale Hypotheek Garantie. Hierdoor krijg je vaak rentekorting. NHG biedt een garantie op de hypotheek, waardoor de geldverstrekker minder risico loopt. Dit kan resulteren in lagere rente. In dit artikel gaan wij voornamelijk in op het ontvangen van rentekorting zodra er duurzaamheidsmaatregelen getroffen worden. Lees snel verder.

Verduurzaming en extra lenen op hypotheek

Zodra jij jouw woning verduurzaamt tot een bepaalde grens, heb jij een kans dat je rentekorting zult ontvangen op de hypotheek. Dit start bij het meer kunnen lenen voor jouw hypotheek. Bij een gewone hypotheek kun je tot maximaal 100% van de woningwaarde lenen.

Bij energiebesparende maatregelen is het mogelijk om meer te lenen. Dit gaat om maximaal 106% van de vrije verkoopwaarde van de woning. De rente over dit bedrag is ook nog eens fiscaal aftrekbaar. Klinkt best aantrekkelijk, toch? Houd alleen wel in je achterhoofd dat niet iedere hypotheekverstrekker meewerkt aan de zogeheten 106% regeling. De Rabobank doet dit echter wel. We vertellen je graag meer over onze samenwerking met de Rabobank.

Ontvang rentekorting bij de Rabobank

De Rabobank biedt verschillende mogelijkheden tot rentekorting aan. Dit is altijd afhankelijk van de specifieke situatie en gekozen hypotheekvorm. Aangezien Goedhuis voor innovativiteit op het gebied van duurzaamheid staat, geven we je meer informatie over duurzaamheidskorting. 

De Rabobank geeft klanten duurzaamheidskorting zodat ze gestimuleerd worden om energiezuinige maatregelen te nemen in hun woning. Het is een beloning voor het verduurzamen van de woning en het verminderen van energieverbruik. De exacte definitie en voorwaarden van de duurzaamheidskorting kunnen per hypotheekverstrekker verschillen. Mogelijke opties om in aanmerking te komen zijn:

  1. Energieprestatie: de woning moet voldoen aan bepaalde criteria om duurzaamheidskorting te ontvangen. Vaak wordt dit bepaald door een energielabel.
  2. Energiebesparende maatregelen in de woning: hierbij kun je denken aan zonnepanelen, een verbeterde isolatie, het plaatsen van energiezuinige apparatuur of het gebruik van duurzame verwarmingssystemen zoals een warmtepomp.

Voldoe je aan de gewenste criteria? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor rentekorting op je hypotheek. We raden aan om voor de specifieke voorwaarden aan te kloppen bij de Rabobank. Een hypotheekadviseur kan je dan helpen met je vragen. 

Andere manieren voor rentekorting

Er nog meerdere manieren om de kans op rentekorting te vergroten. Denk aan het oversluiten naar een andere bank. Doordat de banken nieuwe klanten willen binnenhalen bieden ze je vaak lagere rente aan. Maar, je hebt ook hypotheken zoals een OpbouwHypotheek waar je ook rentekorting bij kunt ontvangen.

Tot slot: een lage loan-to-value. Als je een relatief laag hypotheekbedrag ten opzichte van de waarde van je huis hebt kun je ook in aanmerking komen voor rentekorting. De bank loopt op deze manier namelijk minder risico en kan je daarom een lagere rente aanbieden. Alsnog willen wij je wel meegeven dat rentekortingen vaak afhankelijk zijn van je individuele situatie. De voorwaarden en kortingen kunnen dus variëren per bank. Het is daarom verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken en genoeg advies in te winnen.

Lagere maandlasten bij Goedhuis 

Bij Goedhuis ontvang jij automatisch al lagere maandlasten. Misschien niet omdat je rentekorting op jouw hypotheek krijgt maar gewoon omdat je voor Goedhuis kiest. Wij bouwen duurzaam en maken gebruik van de prefab bouwmethode. Een Goedhuis woning is ook nog eens energieneutraal gebouwd. Dit uit zich in nul op de meter. Ben je benieuwd naar ons aanbod? Je kunt ook direct jouw droomwoning zelf ontwerpen. Wist je dat we zelfs goedkope prefab woningen aanbieden? Wij houden namelijk van genoeg keuze voor iedereen.