Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Prefab of traditioneel bouwen?

Logo Goedhuis

Prefab bouwen versus traditioneel bouwen: twee totaal verschillende benaderingen van de bouwwereld. Ze hebben ieder hun eigen charme. In dit artikel gaan we wat dieper op deze verschillen in. Zo kun jij in ieder geval de juiste keuze maken tussen de twee verschillende bouwmethoden! Lees snel verder.

Prefab bouwen: een duurzame keuze

Een kavel vol met bedrijvigheid, vakmensen die met toewijding elk stukje van de constructie met de hand opbouwen. Dit is de methode die wij al tientallen jaren kennen: de traditionele bouwmethode. Deze manier van bouwen heeft een ambachtelijke uitstraling en elke woning wordt weer uniek op maat gemaakt. We kunnen niet anders dan zeggen dat dit absoluut zijn charme heeft!

Maar, wat als je de bedrijvige kavel nu eens vergelijkt met de kavel waar het lijkt alsof de woning al bijna af is? We hebben het dan over prefab bouwen. Deze vakmensen staan zich uit de naad te werken in de fabriek. Daar worden namelijk de elementen voor de woning gemaakt. Ook dit zijn exacte afmetingen. We gebruiken voor elk project dezelfde type elementen. Daardoor weten we ook sneller wat er verbeterd kan worden en wordt dat natuurlijk ook toegepast. 

Prefab bouwen kun je vergelijken met een gigantische puzzel die uiteindelijk op locatie wordt samengevoegd. Het is een efficiënt proces dat snelheid en consistentie biedt. Binnen een mum van tijd staat er een prachtige woning op de kavel!

Opmerkelijke verschillen tussen de twee bouwvormen

Naast het bouwproces zijn er nog een aantal aspecten die het verschil aanduiden tussen prefab of traditioneel bouwen. We sommen de belangrijkste verschillen voor je op:

  • Het tijdsbestek: prefab bouwen is een sneller proces dan traditioneel bouwen. Bij Goedhuis kunnen we zelfs vanaf 3 maanden de woning opleveren. Aangezien de bouwelementen vooraf al zijn vervaardigd, kan de montage op de kavel zelf op een rap tempo worden uitgevoerd. 
  • Kwaliteit: de bouwelementen bij prefab bouwen worden in een gecontroleerde fabrieksomgeving gemaakt. Hierdoor is er meer consistentie en precisie in de productie.
  • Kosten: de kosten zijn over het algemeen lager voor prefab bouwen. Het is een efficiëntere klus wat je voornamelijk terugziet in de besparingen op arbeid. Dit resulteert in lagere totale kosten. Ben je benieuwd welk huis passend is voor jou? Ontwerp dan kosteloos je woning en zie direct de bijbehorende prijs. 
  • Ontwerpmogelijkheden: een aspect wat vaak wordt benoemd zijn de ‘beperkte ontwerpmogelijkheden’ binnen prefab bouwen. Traditioneel bouwen biedt vaak meer flexibiliteit en vrijheid in het ontwerp. Toch worden de opties binnen prefab bouwen steeds uitgebreider. Je begint met het kiezen van een model dat je zelf kunt uitbreiden met de opties naar jouw wens. Dit valt wel binnen de beperkingen van de beschikbare prefab-elementen. Sommige mensen vinden dat geen prettig idee.

Het is goed om de verschillen tussen prefab of traditioneel bouwen voor jezelf af te wegen. Iedereen heeft namelijk weer andere voorkeuren. Ook aspecten als de ontwerpwijze of budget spelen natuurlijk een rol binnen de woningkeuze.

Goedhuis: meer dan bouwen 

Vind jij het belangrijk dat een woning snel wordt opgeleverd? En je pas hoeft te betalen bij de oplevering? Dan is een woning van Goedhuis echt iets voor jou!

Ontdek meer door de woning alvast te ontwerpen in onze configurator. Onze woningen verschillen in oppervlakte en prijs. We zien namelijk graag dat er voor ieder wat wils is. Vragen? Neem contact met ons op.