Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

NOM woningen: een toekomstbestendige woning

Logo Goedhuis

Ben jij benieuwd hoe NOM woningen ontstaan zijn? En hoe lang is dit eigenlijk al een verplichting in de bouw? Goedhuis vertelt je alles over NOM woningen, onze bouw en welke voordelen een nul op de meter woning heeft. Ontdek het hier.

Ontstaan van NOM woningen

NOM woningen, ook wel bekend als zero-energy homes, zijn huizen die de exacte hoeveelheid energie produceren als dat er verbruikt wordt over een heel jaar. De term ‘nul-op-de-meter woning’ bestaat nu al een aantal jaar. Het idee is niet in één keer geboren maar is een verzameling van een aantal duurzame technologie├źn. Aanvankelijk was het opgezet voor de sociale huursector. De transitie is begonnen bij rijtjeswoningen en uiteindelijk zijn de eerste grote projecten in Nederland gerealiseerd. Sinds 2020 is het zelfs verplicht om NOM woningen te bouwen. Inmiddels is er ontzettend veel aanbod en kan Goedhuis met trots zeggen dat zij zelfs vrijstaande NOM woningen kunnen aanbieden.

Grootste voordeel NOM woningen

Er zitten meerdere voordelen aan het (gaan) wonen in een nul op de meter woning. Dit zijn voornamelijk voordelen op financieel gebied. Ook zijn NOM woningen altijd voorzien van een hoog energielabel. Natuurlijk zijn er vooraf wat investeringen nodig, maar dit is in relatief korte tijd terug te verdienen. Ook hoef je geen rekening te houden met de fluctuerende energieprijzen. Een nul op de meter is het streven, dus deze kosten kun je hoogstwaarschijnlijk aan het eind van het jaar doorstrepen. Het prettige is dat de investeringen bij Goedhuis al verwerkt zijn in de all-in prijs. Ons motto is: what you see is what you get.

NOM woningen gebouwd door Goedhuis

Goedhuis heeft in een aantal jaar tijd al diverse NOM woningen gebouwd, voornamelijk in de regio Zuid-Holland. Sinds 2020 is het verplicht om alleen nog maar NOM woningen te bouwen, aangezien dit veel milieuvriendelijker is. Ook bespaar je er zelf veel geld mee en draag je bij aan een circulaire economie. Zo bieden NOM woningen nog veel meer voordelen. Bij Goedhuis weet je dat je voordelig uit bent, en dat het proces transparant verloopt. Wij bieden een vaste prijs aan, die je ook pas na oplevering betaald. Geen termijnen of meerwerk. Dat is Goedhuis.