Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Nul op de meter woning nieuwbouw

Logo Goedhuis

Nieuwbouwwoningen bestaan al voor een lange tijd. Echter is het niet zo dat er één definitie voor is. Men gebruikt de term voornamelijk voor snel gebouwde woningen met een moderne uitstraling. Lees dit artikel en ontdek de tijdlijn van nieuwbouw en de ontwikkeling naar een nul op de meter woning nieuwbouw.

Wat is de definitie van een nieuwbouw woning?

Er bestaan veel misstanden over wat nu precies de definitie van een nieuwbouw woning is. Het antwoord is: er is geen eenduidige definitie. Sommigen noemen het woningen die een paar jaar geleden zijn gebouwd. Of dat het woningen met meerdere etages boven elkaar zijn. Over het algemeen worden gebouwen van circa 30 jaar of langer na de Tweede Wereldoorlog als ‘nieuwbouw’ aangeduid. Nu gebruikt men de term voornamelijk voor snel gebouwde woningen met een moderne uitstraling. Sinds 2020 kan het ook wel ‘nul op de meter woning nieuwbouw’ genoemd worden. Deze twee termen gaan namelijk hand in hand met elkaar.

De geschiedenis van nieuwbouw

De nieuwbouw woning heeft al een hele verandering ondergaan. Nu is het zelfs getransformeerd naar nul op de meter woning nieuwbouw. Hoe dit allemaal tot stand is gekomen zie je hier:

  • Voor 1920 werden er nog rug-aan-rug-woningen gebouwd. In 1920 zijn deze afgeschaft. Ook de toilet werd een vast onderdeel in de woning. 
  • Tussen 1920 en 1950 waren huizen gemiddeld 47 vierkante meter, pas vanaf 1965 werd dit meer.
  • Vanaf 1950 bereikt de woningnood een hoogtepunt. 
  • In de jaren ‘60 worden bejaardenwoningen gebouwd.
  • Vanaf eind 1970 kregen Nederlanders meer woonruimte, een woning was dan gemiddeld 82 vierkante meter groot. 
  • Tussen 1990 en 2000 heeft de overheid 16,4 miljard euro uitgegeven voor het opknappen van woningen.
  • In 2003 staat de nieuwbouw op een zeer laag pitje. Het niveau is hetzelfde als de jaren vijftig. Er ligt een zware druk op de huizenmarkt. Iedereen wil kopen in plaats van huren. 
  • Vanaf 2020 is elk nieuwbouwhuis een nul op de meter woning. Gasloos bouwen en wonen is vanaf nu de norm.

Vanaf 2020 is er dus besloten dat er alleen nog maar NOM woningen gebouwd mogen worden. Nul op de meter woning nieuwbouw dus. Ga jij ook overstag?

Nul op de meter woning nieuwbouw van Goedhuis

Bij Goedhuis vindt je een divers aanbod aan NOM woningen. Als je voor een nieuwbouw woning gaat, is NOM woning allereerst erg milieuvriendelijk. Ook heeft het een prettig woonklimaat. Wij raden het dus zeker aan! We bieden verschillende groottes aan en jij kunt door de verschillende opties jouw Goedhuis verder ontwerpen. Ook vinden wij het belangrijk dat een huis betaalbaar blijft. Bij Goedhuis weet je dat je voordelig uit bent, en dat het proces transparant verloopt. Wij bieden een vaste prijs aan, die je ook pas na oplevering betaald. Geen termijnen of meerwerk. Dat is Goedhuis.