Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

NOM woning: het grootste voordeel 

Logo Goedhuis

Vanaf 2020 is er een nieuwe norm in gegaan voor de bouw van nieuwe woningen. Namelijk: elke nieuwbouwwoning moet een NOM woning zijn. Voluit: een nul op de meter woning. De inwonende van dit type woning betaalt vrijwel niets meer voor hun energie. Anno 2023 niet verkeerd met de huidige energieprijzen. Lees snel verder voor meer informatie rondom een NOM woning.

Voordeel van een NOM woning

Er zitten vele voordelen aan het bouwen en het leven in een NOM woning. De grootste en meest bekende is toch wel: de lage kosten voor het opwekken van energie. Energie wordt in een NOM woning opgewekt door een warmtepomp. Circulerende warme lucht in plaats van gas. Naast de warmtepomp is wordt de woning ook uitgebreidt met zonnepanelen. De zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit voor het energieverbruik in de woning. De warmtepomp draait op elektriciteit. Om de warmtepomp aan te vullen wat betreft de luchtstroom, kun je de opgewekte elektriciteit door de zonnepanelen gebruiken voor de airco. De warmtepomp zorgt naast warme of koude lucht ook voor warm water. Je wekt dus vrijwel al jouw energie zelf op! 

Veelgestelde vragen over een NOM woning

Nu denk je misschien wel: voor een NOM woning heb je dus geen elektriciteitsaansluiting of een gasaansluiting nodig. Want, het is niet voor niets nul op de meter: je hoort het zelf op te wekken. Maar, is dit eigenlijk juist? Dit is een veelgestelde vraag. Het deel over de gasaansluiting klopt, maar een elektriciteitsaansluiting is wel een vereiste. Een NOM woning is aangesloten op het elektriciteitsnetwerk omdat het mogelijk is dat je extra elektriciteit nodig hebt. Zodra het ongebruikte energie is, word je natuurlijk terugbetaald door de energieleverancier. Een andere veelgestelde vraag is: moet ik ‘s nachts de thermostaat lager zetten in mijn NOM woning? Het antwoord is nee. Een NOM woning is zeer goed ge├»soleerd. Hierdoor behoudt het zijn warmte of koude lucht zeer goed. Het kost dus ook weinig energie om de woning op de gewenste temperatuur te houden.

NOM woning van Goedhuis

Bij Goedhuis vindt je een divers aanbod aan NOM woningen. Een van onze favorieten is woning ‘Vecht’. Een prachtige moderne woning, met een woonoppervlakte van 153 m². Daarnaast kun je zelf het ontwerp van de gevel uitkiezen. Dit geldt ook voor de kozijnuitvoering en o.a. de dakkapel. Neem een kijkje in onze configurator zodat je zelf de woning naar wens kunt ontwerpen.