Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Nul op de meter nieuwbouw: verschil met energieneutrale nieuwbouw

Logo Goedhuis

Je zou denken dat nul op de meter nieuwbouw eigenlijk hetzelfde is als energieneutraal wonen. Toch zitten er verschillen tussen de twee termen en de uitvoering daarvan. Ontdek ze in dit artikel inclusief de waarde van de Goedhuis woningen.

Van ‘gewone’ nieuwbouw naar nul op de meter nieuwbouw

Vandaag de dag zijn termen als nul op de meter en energieneutraal niet meer weg te denken. Zo’n tien jaar geleden was dit nog wel anders, toen draaide het alleen om de veiligheid van woningen en bepaalde bouwconstructies. Vanaf 2016 kreeg de term ‘energieneutraal wonen’ meer leven. Er kwam toen een nieuwe regeling op de markt. Dit ging om een uitvoeringsregeling voor de subsidie van energieneutrale woningen. Deze is in 2020 afgeschaft. Vanaf 2020 is namelijk NOM nieuwbouw verplicht geworden. Minder CO2 uitstoot door het beperken van fossiele brandstoffen is de nieuwe manier van wonen. Vrijwel alle energie wordt opgewekt door de warmtepomp en zonnepanelen. Toch verwarren mensen vaak de term nul op de meter nieuwbouw en energieneutrale nieuwbouw. Drie jaar geleden kwam nul op de meter nieuwbouw pas om de hoek kijken, terwijl energieneutraal al langer aan de orde was. Wij laten jou wat overeenkomsten en verschillen zien tussen de twee termen.

Energieneutrale nieuwbouwNul op de meter nieuwbouw
Het huis van stroom voorzien door het elektriciteitsnet en zonnepanelen ter aanvulling.Het huis draait (bijna) volledig op zonnepanelen. Goedhuis plaatst 6 stuks zodat er voldoende stroom wordt opgewekt. 
De woning wordt verwarmt door biogas, hout of een warmtepomp.De nul op de meter nieuwbouw woning draait op de warmtepomp. Men kan kiezen voor stroom (bijvoorbeeld airco’s) als aanvulling voor warmte of koeling. Dit wordt weer opgewekt door de zonnepanelen.
De woning wekt gebouwgebonden energie op. (EPC 0)De woning wekt ook gebruiksgebonden energie op. Aan het eind van het jaar moet er een 0 op de energiemeter te zien zijn. Er wordt dan net zoveel energie opgewekt als dat er gebruikt wordt.
Energieneutraal vs. NOM

Nul op de meter nieuwbouw door Goedhuis

Goedhuis bouwt alleen maar nul op de meter nieuwbouw. Bij ons vind je de modernste NOM woningen. Met een vaste prijs die ook nog eens voordelig is. We hebben ook al veel woningen gebouwd, door heel Nederland. Je vindt bij ons woningen vanaf een kleine 2 ton, want wij zien graag zoveel mogelijk mensen in een Goedhuis woning wonen. Onze grootste kracht is de Goedhuis configurator. Jij kunt zelf jouw type woning uitkiezen en verder ontwerpen door de ruime keuze in opties. Probeer het meteen!