Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Wat is de nul op de meter berekening?

Logo Goedhuis

De term nul op de meter is nu al een paar jaar bekend. Je kunt het letterlijk opvatten: een 0 op de energiemeter. Die ziet iedereen wel graag staan maar wat houdt het nu precies in? Is hier een nul op de meter berekening voor nodig? Wij leggen het je uit.

Nul op de meter berekening

We kunnen je nu alvast vertellen: jij hoeft zelf niet te rekenen. Het is eigenlijk heel simpel: de oplossing van de nul op de meter berekening is altijd nul. De nul komt tot stand als de gebouwgebonden en gebruiksgebonden energie beiden opgewekt kunnen worden. Bij gebouwgebonden energieverbruik hebben we het voornamelijk over alle elektriciteit die de woning verbruikt, zoals de verwarming, het ventilatiesysteem en bijvoorbeeld de waterproductie. Bij gebruiksgebonden energie gaat het juist om het overige verbruik, bijvoorbeeld door huishoudelijke apparaten. De nul op de meter berekening is dus niet zo lastig. Zodra het bij ‘gewoon’ verbruik op nul uitkomt, heb jij de nul op de meter berekening goed begrepen!

Voordat nul op de meter bestond

We doen er al een aantal jaar alles aan alles aan om die nul op de meter berekening te laten slagen. Dit is mogelijk door bevorderende voorzieningen in de woning, zoals een warmtepomp, een damp-open constructie (ventilatiesysteem) en zonnepanelen. Voordat de nul op de meter berekening is gemaakt, ging het er anders aan toe. De belangrijkste verschillen zie je hieronder:

Eerdere voorzieningenNul op de meter voorzieningen
CV-ketelWarmtepomp
Alle stroom via het elektriciteitsnetGrotendeels stroom door zonnepanelen
Betalen voor benodigde stroom Meer stroom opwekken door zonnepanelen, terugleveren aan energieleverancier 
Warmte op een paar plekkenEen ventilatiesysteem die de lucht verspreid
Innovatie op woonvoorzieningen

Nul op de meter Goedhuis woning 

Alle Goedhuis woningen zijn nul op de meter woningen. Onze woningen worden prefab en met een nul op de meter insteek gebouwd. Naast het milieuvriendelijk bouwen zie je dit ook terug in het woonklimaat. Wij raden aan om in onze configurator eerst te filteren op grootte. Zo kun je vervolgens jouw NOM woning uitzoeken en verrijken of vervangen met passende opties. Goedhuis kenmerkt zich door een transparant betaalproces, dit hoeft ook niet in termijnen. Na oplevering betaal jij de vaste prijs van de woning.