Aan ieder concept zitten naast voordelen ook wat nadelen. Zo ook bij nul op de meter. Wij lichten graag de nadelen van nul op de meter toe. Zo kun je de afweging maken of het iets voor jou is. Lees snel verder om het te ontdekken.
Zoals je wellicht wel weet, biedt nul op de meter veel voordelen. Dit begint al bij het bouwen en trekt door naar het leven in een NOM woning. Zo zijn NOM woningen ontzettend modern ingericht. Een NOM woning is een lust voor het oog, maar zeker ook voor de portemonnee. Je bespaart vele euros door deze manier van wonen. De woning produceert door middel van een warmtepomp en zonnepanelen namelijk exact de benodigde energie. Niets meer en niets minder. Heb jij interesse in een NOM woning kopen? Goedhuis heeft een breed aanbod nul op de meter woningen.
Het is voor de hand liggend dat er naast de talloze voordelen natuurlijk ook wat nadelen zijn rondom nul op de meter. Wij snappen dat je bij de oriëntatie graag wat leest over nul op de meter ervaringen. De nadelen zijn vaak bepaalde kenmerken die voor de geïnteresseerde niet helemaal duidelijk zijn. Hierbij kun je denken aan de volgende nadelen van nul op de meter:
Wij kunnen bevestigen dat het eerste nadeel klopt. Het is mogelijk dat je iets hoger uitkomt. Het streven is nul op de meter. Maar, ondanks dat moet je in een NOM woning wel een normaal verbruik aanhouden. Het kan dat je er iets overheen zit qua energieverbruik. Daarom is een aansluiting op het elektriciteitsnet verplicht. Extra energiekosten worden in rekening gebracht. Vergeet niet dat een Goedhuis ook zonnepanelen bevat, hierdoor kan dit extra bedrag alsnog lager uitvallen.
Een aantal jaar geleden was het nog lastig om de gewenste temperatuur in een nul op de meter woning te realiseren. Dit kwam met name door de warmtepomp en isolering. De isolering is door de sandwichpanelen van Goedhuis op en top. Verder kan de temperatuur verhoogd worden door het gebruik van een verwarmde airco. En het laatste nadeel: de salderingsregeling. Deze wordt afgebouwd over een paar jaar. Tot januari 2025 kun je opgewekte stroom tot 100% wegstrepen tegen je verbruik. Vanaf 2025 zal dit percentage ieder jaar afgebouwd worden. Toch is het opwekken van stroom door middel van zonnepanelen nog gunstig, maar kun je het alleen niet meer opslaan. Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op en wij helpen jou graag verder.