Model Maas landelijk

Logo Goedhuis

Technische omschrijving

Technische omschrijving versie 3.7

Twee-onder-een-kapwoning
De woning Maas is deel van een twee-onder-een-kapwoning. De aangegeven prijs is voor een halve tweekapper.

Experience center
Om je een goed beeld van de uitstraling en afwerking te geven worden de toegepaste materialen getoond in ons Experience Center.

Oriëntatie van de woning
Afhankelijk van situering kavel en plaatsing woning, desgewenst kunnen wij je hierbij helpen. Let op een woning kan gespiegeld worden. Desgewenst kun je dat in de configurator aanklikken.

Toegankelijkheid tot het kavel
Vanaf de openbare weg goed toegankelijk voor de aanvoer van materieel (machines) en bouwmaterialen (elementen).

Toegankelijkheid op het kavel
Voldoende ruimte voor opslag grond, plaatsing keten en positionering bouwkraan.

Ondergrond
Droog en draagkrachtig voor bouwwerkzaamheden. Vrij van obstakels, puin en begroeiing, geschikt voor heiwerk met prefab betonpalen.

Nutsaansluiting
Goedhuis verzorgt de juiste mantelbuizen voor elektra, water en data. De aanvraag, communicatie en uitvoering van de daadwerkelijke huisaansluiting wordt verzorgd. De capaciteit van de wateraansluiting is 2,5 m3 per uur en 3×25 Ampère voor de elektra-aansluiting. Alle kosten die in dit kader door nutspartijen in rekening worden gebracht, worden transparant één-op-één aan je doorbelast.  Je kunt ook zelf een dienstverlener kiezen, hiervoor dien je tijdig een abonnement aan te vragen. Let op: CAI (Ziggo), data (KPN) of glasvezel is niet overal beschikbaar. Procedures rondom huisaansluitingen (ook wel NUTS) kunnen vertraging geven van de oplevering van je woning. Wanneer je voor een CAI aansluiting kiest wordt deze in de meterkast geplaatst. Hiervandaan wordt een datakabel doorgetrokken naar de woonkamer, waarop jouw TV kan worden aangesloten.

Leges
Wij verzorgen de aanvraag van de omgevingsvergunning (bouwen van de woning) voor je. De gemeentelijke leges worden één-op- één aan je doorbelast. Je kunt om een beeld de krijgen een berekening doen van de ongeveer te verwachten legeskosten op bouwleges.nl of de legesvordering van jouw gemeente.

Grondwaterpeil
Peil lager dan onderkant fundering.

Woningpositie t.o.v. de weg
Uitgangspunt is dat de woning ca. 20 cm boven de kruin van de weg gebouwd wordt.

Aandachtspunt
Gemeentelijke eisen voor inrichting van het bouwterrein zijn onbekend.

Grond op (eigen) terrein
Geen afvoer van uitkomende grond, uitgegraven grond wordt op een hoop in de tuin gelegd. Desgewenst kan Goedhuis aanbieden uitgekomen grond uit te smeren of af te laten voeren. Mocht je dit zelf willen doen na oplevering kan dat, mits er voldoende ruimte is voor opslag tijdens de bouw van je woning.

Locatiespecifiek onderzoek
Goedhuis verzorgt locatiespecifiek onderzoek zodat locatiespecifieke bijzonderheden vroegtijdig in kaart gebracht worden. Dit onderzoek geef  je los in opdracht. Dit onderzoek omvat:

 • bestemmingsplanonderzoek (mag de geconfigureerde woning op deze kavel gebouwd worden?)
 • sonderingen (kan de fundering binnen de uitgangspunten gebouwd worden?)
 • locatieonderzoek (voldoet de locatie aan de uitgangspunten van Goedhuis?)

Riolering
Gescheiden systeem (hemelwater en vuilwater gescheiden) aangelegd met een polderstuk tot een halve meter uit de gevel. 

Aansluitingen
Benodigde elektriciteit en water tijdens de bouwfase zijn tot de oplevering voor rekening van Goedhuis. De kosten voor het maken van de bouwaansluiting verschilt per gemeente en worden daarom één op één aan je doorgerekend.

Fundering
De woning wordt voorzien van prefab betonnen heipalen van 6 meter met een prefab funderingsbalk van gewapend beton, in vooronderzoek deel 2 wordt ook de benodigde paallengte bepaald, dit wordt met je verrekend zodra werkelijke lengte duidelijk is.

Constructieve wanden
Buitenwanden (binnenwanden van de gevels) met zowel constructieve als isolerende eigenschappen. Opgebouwd met circa 17 centimeter dikke Kingspan TEK wandelementen. De gehele gevelopbouw heeft een totale isolatiewaarde van circa 6,5 m2K/W. Let op, frezen in deze wanden is niet mogelijk zonder invloed op de constructieve sterkte en isolerende waarde.

Gevelband
Zwarte aluminium gevelband wordt automatisch weergegeven indien houten bekleding (in de top) toegepast wordt boven metselwerk.

Begane grond
Vloer: Geïsoleerde betonnen vloer met een isolatiewaarde (RC-waarde) van 5 m2K/W. Op de vloer wordt een dekvloer aangebracht met vlakheidsklasse 3. Op deze dekvloer kun je jouw gewenste afwerkvloer aanbrengen. Wij houden rekening met een circa 1,5 centimeter dikke afwerkvloer.

Plafond: Houten balklaag met installaties/kanalen en afgewerkt met gipsplafond. De nagel- / schroefgaten zijn gedicht en het systeem is behangklaar (klasse B) afgewerkt.

Eerste verdieping
Vloer: Houten systeemvloer, waar nodig voorzien van installaties (elektra, riolering, waterleidingen en ventilatiekanalen). Op de verdiepingsvloer wordt een zandcement dekvloer aangebracht met vlakheidsklasse 3. Op deze dekvloer kun je jouw gewenste afwerkvloer aanbrengen. Wij houden rekening met een circa 1,5 centimeter dikke afwerkvloer.

Plafond: Houten balklaag met installaties/kanalen en afgewerkt met gipsplafond. De nagel- / schroefgaten zijn gedicht en het systeem is behangklaar (klasse B) afgewerkt.

Zolder
Vloer: Houten systeemvloer, waar nodig voorzien van installaties (elektra, riolering, waterleidingen en ventilatiekanalen). Op de verdiepingsvloer wordt een dekvloer met vlakheidsklasse 3 aangebracht. Op deze dekvloer kun je jouw gewenste afwerkvloer aanbrengen. Wij houden rekening met een circa 1,5 centimeter dikke afwerkvloer.

Plafond: Deels hellend dak met fabrieksmatig wit afgewerkte platen. Tussen de dak-elementen zit een witte kunststof overgangsstrip. Op circa 2,6 meter hoogte wordt een balklaag met houten beplating eronder aangebracht, deze wordt met gipsplaten behangklaar afgewerkt (klasse B).

Dak
Hellend dak bestaande uit geïsoleerde elementen met een isolatiewaarde (RC-waarde) van 8 m2K/W. De elementen zijn wit afgewerkt. Tussen de elementen zit een kunststof overgangsprofiel. Het dak heeft een klein overstek aan de kopgevels. Het overstek heeft een geprefabriceerde kunststof onderhoudsarme afwerking.

Buitenkozijnen en -deuren
Ter plaatse van de deuren voorzien van glasvezelversterkte onderdorpel. De te openen ramen draaien naar binnen open, de voordeur ook naar binnen en de achterdeur naar buiten. Ramen voorzien van drievoudige beglazing. De kozijnen worden voorzien van fabrieksmatig wit gegronde MDF vensterbanken. De vensterbanken steken overal circa 3 centimeter uit.

Binnenwanden
Lichte, niet dragende binnenwanden. Lichte schilderijen en dergelijke kunnen direct bevestigd worden, de wanden zijn direct schroefbaar.

Binnenkozijnen en -deuren
Kozijn en deuren van hout. Kozijnen en deuren zijn fabrieksmatig gegrond. In verband met de nodige ventilatie is een naad onder de binnendeuren aanwezig. De deuren van het toilet en badkamer worden uitgevoerd met een vrij- en bezetslot. De deur van de meterkast is voorzien van een kastslot. De overige binnendeuren worden uitgevoerd met een loopslot.

Trap begane grond naar eerste verdieping
De trap wordt voorzien van traphek en balustrade van rechthoekige houten spijlen. Langs de wand komt een rechthoekige houten leuning. De trap inclusief hekwerken/leuningen wordt fabrieksmatig wit gegrond.

Keuken
De woning wordt zonder keuken opgeleverd. De aansluitpunten worden afgedopt. Op de plattegrond is een opstelruimte van de keuken aangegeven. De volgende aansluitpunten zijn opgenomen met bijbehorende plaatsingshoogte:

 • Stopcontacten voor huishoudelijk gebruik (2 keer dubbel) 120 cm;
 • Stopcontact voor de recirculatie-afzuigkap, 230 cm;
 • Stopcontact voor koelkast, 10 cm;
 • Stopcontact voor combimagnetron, 120cm;
 • Stopcontact voor vaatwasser 50 cm;
 • Wateraansluitingen warm en koud voor de keukenkraan, 65 cm;
 • Wateraansluiting koud voor vaatwasmachine;
 • Afvoer van spoelbak en vaatwasmachine;
 • Perilex-aansluiting voor inductiekoken (2 x 230 V) 10 cm.

Rioolaansluitingen
Binnenriolering uitgevoerd in kunststof. Toiletten, fontein, wastafel, gootsteen (keuken), vaatwasser, wasmachine en douche worden afgedopt op standaard posities.

Koudwaterleidingen
Aangesloten van watermeter tot diverse tappunten. De koudwaterleiding is afsluit- en aftapbaar in meterkast. De volgende tappunten worden aangelegd;

 • toiletten (afgedopt);
 • wastafel (afgedopt);
 • fonteintje (afgedopt);
 • keukenkraan (afgedopt);
 • vaatwasser (afgedopt);
 • wasmachine;
 • douche (afgedopt).

Warmwaterleidingen
Vanuit voorraadvat naar:

 • keukenkraan (afgedopt);
 • wastafel (afgedopt);
 • douche (afgedopt).

Installatie
De woning beschikt over een eigen energiezuinige ‘ventilatie warmtepomp’, welke wordt geplaatst in de bijkeuken.

De ventilatiewarmtepomp is een totaaloplossing voor ventilatie, verwarming, koeling en warm tapwater (180 liter boiler). Het innovatieve systeem zorgt voor meer comfort in de woning. In het toestel zit een systeem voor balansventilatie, dit zorgt ervoor dat in jouw woning altijd een gezond binnenklimaat heerst is, in combinatie met een optimale luchtvochtigheid. Het systeem haalt ook zoveel mogelijk warmte uit de lucht die uit jouw woning wordt afgevoerd. Met die warmte wordt de verse lucht van buiten weer verwarmd. Hierdoor ervaar je nooit meer een tochtgevoel in de woning bij koudere periodes, zelfs niet als het vriest.

LEES meer over de installatie: Hier wordt alle informatie gegeven over de installaties in de Goedhuis woningen met alle basisinstallatie en optiemogelijkheden.

Ventilatie en verwarming
De woning wordt voorzien van gebalanceerde ventilatie. Met dit systeem is zowel de toevoer als de afvoer van lucht mechanisch en in balans. De warmte uit afgevoerde lucht wordt hergebruikt middels een warmte-terugwin-systeem. In wanden- en plafonds zijn hiervoor ventielen aanwezig. De lucht wordt per ruimte toegevoerd in de verblijfsruimtes zijnde woonkamer en slaapkamers. De afzuiging vindt plaats in de keuken, het toilet, de bijkeuken en in de badkamer. Uniek aan dit systeem is dat de woning ook met deze ventilatielucht verwarmd wordt. Dit geeft comfort en is mogelijk doordat de woning enorm goed geïsoleerd is. In warme periodes wordt de warmteterugwinning omgedraaid. De woning wordt hierdoor licht gekoeld ten gunste van het wooncomfort in de zomer. Wanneer er tijdens koudere periodes meer warmtevraag is kunnen elektrische verwarmingselementen of vloerverwarming ondersteuning bieden. In het hoofdstuk ‘verwarming’ kan terug gelezen worden wat in de woning aanwezig is en kan er met uw kopers begeleider worden besproken welke opties hierin mogelijk zijn.

Elektra
In de woning is een complete huisinstallatie aangebracht (volgens NEN1010) met schakelaars, lichtpunten en wandcontactdozen op aangegeven posities. Schakelmateriaal wordt in het wit uitgevoerd. De installatie wordt uitgevoerd als inbouw. Stopcontacten worden (tenzij anders omschreven) uitgevoerd op 30 cm hoogte. De meterkast wordt voorzien van meterbord en is opgebouwd conform de richtlijnen van de nutsbedrijven. De meterkast heeft 9 groepen in gebruik, te weten:

 • Basis installatie (3 x);
 • Wasmachine;
 • Elektrisch koken;
 • Woninginstallaties;
 • Zonnepanelen;
 • Vaatwasser;
 • Combimagnetron.

Rookmelders
In de hal (begane grond), overloop (eerste verdieping) en op zolder.

Belinstallatie
Beldrukker op de gevel en schel boven de meterkastdeur.

Zonnepanelen
Plaatsing en aantal afhankelijk van oriëntatie op de kavel en BENG-berekening. Waar nodig inclusief, situering wordt tijdens het vooronderzoek op situatietekening aangegeven. De omvormer wordt aangebracht in de bijkeuken en de zonnepanelen zijn minimaal 340 WP/paneel.

Koperskeuzes

Koperskeuzes versie 3.4

Buitenafwerking
De gevelbekleding (buitenzijde) bestaat uit meerdere soorten metselwerk:

 • wit gekeimd metselwerk met een wit gekeimde voeg;
 • antraciet metselwerk met een antraciete voeg op de onderkant van de gevel.

Het bovendeel van de gevel is afgewerkt met verduurzaamde Zweeds rabatdelen, plankbreedte circa 18 cm. De rabatdelen (incl. bevestigingspunten) zijn zwart afgewerkt. Op de hoeken worden hoekpalen toegepast.

In het ontwerp zijn verschillende architectonische elementen meegenomen, zoals rollagen en
betonnen spekbanden.

Dakafwerking
Dak ambachtelijk met riet gedekt. Gootconstructie en regenpijpen vervallen. Advies: toepassen van een grindkoffer rondom de woning om opspattend vuil op de gevel te beperken.

Afwerking binnen- en buitenwanden
De wanden zijn gegipst en worden vanaf 5 cm boven de dekvloer behangklaar klasse B afgewerkt (naden en schroefgaten zijn gedicht).

Afwerking vlakke plafonds
Onder de vloer is met gipsplaten afgewerkt. Nagel- en schroefgaten worden gedicht, afwerkingsklasse B.

Bijkeukendeur
Er is geen deur van de bijkeuken naar de berging. De woning voldoet aan het Bouwbesluit 2012 voor particulier eigendom. Als je de woning aan de regelgeving voor nieuwbouw wilt laten voldoen, kun je een bergingsdeuroptie kiezen (overigens kan ook met bijvoorbeeld een tuinberging hieraan worden voldaan).

Kruipruimte
De kruipruimte is ontoegankelijk

Trap begane grond naar eerste verdieping
De trap is een open, vurenhouten trap.

Vlizotrap eerste verdieping naar zolder
Vlizotrap uitgevoerd met schaartrap. Het luik is met een stok te openen.

Binnendeuren
De deuren worden als vlakke, stompe designdeuren uitgevoerd. Zowel kozijnen als deuren zijn fabrieksmatig wit gegrond. In verband met de nodige ventilatie is een naad onder de binnendeuren aanwezig. Deuren worden voorzien van beslag.

Verwarming
De woning wordt verwarmd met ventilatielucht. Aanvullend is op de begane grond vloerverwarming als bijverwarming aanwezig. De vloerverwarming gaat aan wanneer het systeem in koude periode niet voldoende verwarmingscapaciteit haalt met enkel zijn ventilatielucht. De slaapkamers worden uitgevoerd met een elektrische radiator.

Toilet
Casco uitgevoerd, geen tegelwerk en sanitair, de aansluitingen op standaard posities. Er zijn keuzemogelijkheden om de woning te voorzien van tegelwerk en sanitair.

Badkamer
Casco uitgevoerd, geen tegelwerk, sanitair en verwarming aanwezig. De basis aansluitingen worden op standaard posities afgedopt. Er zijn keuzemogelijkheden om de woning te voorzien van tegelwerk en sanitair.