Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Hoeveel kost een bouwtekening? Ontdek de prijsfactoren en richtlijnen

Logo Goedhuis

Of je nu een huis wilt bouwen, aan een verbouwing begint of voor aanbouw kiest, in alle drie de gevallen is een bouwtekening essentieel. Maar, om welke kosten gaat dit eigenlijk gemiddeld? In dit artikel bespreken we de verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten van een bouwtekening. Zo weet je in ieder geval wat je kunt verwachten. Lees snel verder.

Waar zijn de kosten van de bouwtekening van afhankelijk?

Een spannende tijd breekt aan: je gaat een huis laten bouwen! Dit huis staat er alleen niet zo maar. Hier gaat werk en dus tijd aan vooraf. Een van de eerste stappen is het laten maken van de bouwtekening. Het helpt je het bouwproject op de juiste manier van start te laten gaan. Ook ben je een stap dichter bij je droomwoning. De plek waar je hopelijk jarenlang zult genieten!

De ene bouwtekening is de andere niet. Het kan veel verschillen aangezien het afhankelijk is van verschillende factoren. Enkele belangrijke aspecten die van invloed kunnen zijn op de kosten, zijn:

  • De omvang van het project. Een groter bouwproject eist ook meer tijd en expertise binnen het maken van de bouwtekening. 
  • De architect of bouwkundig tekenaar. Tarieven variëren op basis van de expertise van de professional.
  • De locatie. De locatie van het project kan ook van invloed zijn op de kosten. Tarieven kunnen variëren afhankelijk van de regio en het lokale marktaanbod.

Een bouwtekening van Goedhuis

Laat je een prefab woning door Goedhuis bouwen? Dan zit de prijs van de bouwtekening in de prijs die je hier ziet. Naast de kosten van de bouwtekening betaal je ook geen aparte kosten voor de sondering en fundering

Wij werken met vaste ontwerpen, dat is een van de redenen dat onze architectkosten zo laag zijn. Deze vaste ontwerpen kun je zelf naar wens uitbreiden. Probeer dit meteen uit in de configurator