Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Kenmerken van een EPC 0 woning

Logo Goedhuis

Een EPC 0 woning: wat is het nu eigenlijk? En, waarom is het zo belangrijk? Er zitten vele voordelen aan deze norm. Het gaat hand in hand met nul op de meter en dus energieneutraal wonen. Aan het eind van dit artikel weet jij precies waarom een EPC 0 woning, ook voor jou, zo belangrijk is.

EPC 0 woning: voordelen 

Sinds een aantal jaar zijn EPC = 0 woningen in beeld gekomen. Wij snappen dat je nu denkt: wat zijn dan precies de voordelen van een EPC 0 woning? Allereerst kijken we even naar de betekenis van een EPC 0 woning. Dit type woning is met andere woorden een energieneutrale woning. De energie die je verbruikt staat vrijwel gelijk aan de energie die je opwekt. Het bijkomende gevolg is dan dat je lage energiekosten hebt op jaarbasis. Het enige waar je nog kosten voor zult hebben is stroom. Bij Goedhuis plaatsen we standaard zonnepanelen in onze nul op de meter nieuwbouw woningen. Daarom worden jouw stroomkosten grotendeels gedekt. Grotere apparaten zullen wat meer stroom verbruiken. Daarom ben je altijd nog aangesloten op het energienetwerk. Maar, de energieleverancier zal in ieder geval veel minder vaak langskomen tussen jouw rekeningen!

EPC 0 is het streven

Het streven van een EPC 0 woning is dan natuurlijk ook naar een EPC van daadwerkelijk 0. Maar, veel woningen worden verkocht met een EPC van iets boven 0. Toch biedt dit ook voordelen. Met een EPC tot 0.4 kom je in aanmerking voor hypotheek voordelen, zoals duurzaamheid korting van de Rabobank. En laat Goedhuis nu net nauw in contact staan met de Rabobank! Daarnaast is een EPC 0 woning zeker mogelijk. Want, Goedhuis woningen zijn gebaseerd op duurzame oplossingen die door alle duurzame innovaties ook te realiseren zijn. Al onze woningen zijn NOM woningen, gasloos en dus energieneutraal. In de configurator kun jij jouw woning samenstellen. We hebben een aantal basismodellen maar door de opties kun jij het type woning geheel naar jouw stijl personaliseren.