Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

EPC 0 woning: wat zijn de kenmerken?

Logo Goedhuis

Een EPC 0 woning: wat is het nu eigenlijk? En, waarom is het zo belangrijk? Er zitten vele voordelen aan deze norm. Het gaat hand in hand met nul op de meter en dus energieneutraal wonen. Aan het eind van dit artikel weet jij precies waarom een EPC 0 woning, ook voor jou, zo belangrijk is.

EPC 0 woning: voordelen 

Sinds een aantal jaar zijn EPC = 0 woningen in beeld gekomen. Wij snappen dat je nu denkt: wat zijn dan precies de voordelen van een EPC 0 woning? Een EPC 0 woning is een    energieneutrale woning. De energie die je verbruikt staat vrijwel gelijk aan de energie die je opwekt. Het positieve nieuws is dat de jaarlijkse eindafrekening op deze manier veel minder hoog zal zijn. Je kunt het eigenlijk zien als wonen in een zelfvoorzienend huis! 

Bij Goedhuis plaatsen we standaard zonnepanelen in onze nul op de meter nieuwbouw woningen. Daarom worden jouw stroomkosten grotendeels gedekt. Grotere apparaten zullen wat meer stroom verbruiken. Daarom ben je altijd nog aangesloten op het energienetwerk. Toch zul je de energieleverancier minder vaak terugzien tussen de papieren. 

Hoe bereik je een EPC van 0?

Er zijn verschillende toepassingen nodig om daadwerkelijk een EPC van 0 te bereiken. Dit begint al bij investeringen met betrekking tot de bouw. De isolatie van de woning is hierin een belangrijke factor. Door een goede isolatie gaat er minder warmte verloren en is er uiteindelijk minder energie nodig om de woning te verwarmen. 

Het verwarmen van de woning wordt grotendeels door de warmtepomp gedaan. Dit is een duurzame energiebron en zorgt ervoor dat de woning de stempel ‘energieneutraal’ krijgt. Ook andere efficiĆ«nte installaties ondersteunen de weg naar een EPC van 0. Denk aan het kiezen voor LED-verlichting of een waterbesparende douchekop.

EPC = 0 is het streven

Het streven van een EPC 0 woning is naar een EPC van uiteindelijk 0. Veel woningen worden alsnog verkocht met een EPC >0. Toch biedt een EPC >0 ook weer zijn voordelen. Dat gaat maar om een klein verschil. 

Met een EPC tot 0.4 kom je namelijk in aanmerking voor hypotheek voordelen, zoals duurzaamheidskorting van de Rabobank. Goedhuis werkt samen met de Rabobank. Ook al is je EPC dus geen nul, je kunt er weer ander voordeel uit halen.

Daarnaast is een EPC 0 woning zeker niet onmogelijk. Goedhuis woningen zijn gebaseerd op duurzame oplossingen die door alle duurzame innovaties ook te realiseren zijn. Alle Goedhuis woningen zijn NOM woningen, gasloos en dus energieneutraal. In de configurator kun jij je favoriete woning samenstellen. We hebben een aantal basismodellen die je aan kunt vullen met extra opties. Zo kun jij de woning geheel in eigen stijl personaliseren. Probeer het zelf uit!