Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Huis bouwen: ontdek alle bouwmodellen

Logo Goedhuis

Er zijn diverse manieren om een huis te bouwen. Dit uit zich dan ook weer in een diversiteit aan bouwmodellen. In dit artikel nemen we je mee in deze modellen en wat Goedhuis hierin te bieden heeft.

Huis bouwen: welke bouwmodellen zijn er?

De oudste en zeker ook bekendste manier van bouwen is natuurlijk de traditionele bouw. Dit is nog steeds de gebruikelijke bouwmanier. Kort samengevat: dit is een mix van materialen zoals beton, hout, baksteen en staal. Daar komt de afwerking nog bij. De traditionele bouwmethode duurt wel het langst. Alles wordt apart uitgekozen en op maat gemaakt. Vaak is men ook afhankelijk van lange levertijden bij leveranciers. 

Ook zie je steeds meer ‘tiny houses’ in Nederland. Dit zijn kleine woningen die tussen de 10 en 40 m² groot zijn. Het concept is afkomstig uit Amerika en komt voort uit de economische crisis in 2008. Je ziet deze huizen ook steeds vaker terug in Nederland. In 2022 is de verkoop van tiny houses zelfs flink gestegen. Dit bouwmodel is populair vanwege de lage kosten (veelal energiezuinig) en de mogelijkheid om ze op afgelegen locaties te plaatsen.

Het model waar Goedhuis bekend om staat is prefab bouw. Hierbij gaat het vooral om voorbereiding. De onderdelen worden vooraf in de fabriek geproduceerd en op de werkplaats in elkaar gezet. Uiteindelijk hoeven de delen alleen nog gemonteerd te worden tot één geheel. Naast dat het een snellere bouwmanier is, is het ook een goedkopere constructie. 

Prefab modellen van Goedhuis

Bij Goedhuis bouwen we volgens de prefab methode. Ondanks dat de bouwmanier gelijk is betekent het nog niet dat onze woningen hetzelfde zijn. We houden rekening met het feit dat ieder een andere smaak heeft.

Zo bieden we bepaalde stijlen aan, zoals een Scandinavische woning of een schuurwoning. Maar, ook ter grootte van een villa of juist wat knusser zoals een bungalow woning. Wij vinden het namelijk belangrijk dat een Goedhuis voor iedereen een mogelijkheid moet zijn. Vragen? Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.