Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Een gasloze woning: welke voordelen haal jij hier uit?

Logo Goedhuis

‘’De waarde van een nieuwbouwwoning dat gasloos gebouwd is, is 30.000 euro hoger dan hetzelfde huis met gasvoorzieningen’’, lees je terug in de krantenkoppen. De woning stijgt flink in waarde. Daarnaast zijn er genoeg andere redenen om te kiezen voor een gasloze woning. Lees snel verder om het te ontdekken.

Elementen van een gasloze woning

Gasloos wonen is een groot onderdeel van de toekomst. Dit begint al bij het feit dat nieuwbouw vanaf 2020 alleen nog maar nul op de meter mag zijn. Ook wordt de woonwaarde van jouw woning hoger zodra hij gasloos gebouwd is. 

De grootste hernieuwbare energiebronnen in een gasloze woning zijn de warmtepomp en zonnepanelen. Het ventilatiesysteem is ook niet onbelangrijk. Deze verspreidt de warme of koude lucht gelijkwaardig door de woning. Overige kenmerken van een gasloze woning zijn:

  • Elektrische kooktoestellen in plaats van een gasfornuis. 
  • De woningen zijn nog beter geïsoleerd. 
  • Energiebesparende maatregelen zoals energiezuinige apparaten, LED-verlichting en bewust omgaan met het energieverbruik. 

Door gasloos te wonen help jij mee aan een vermindering van CO2-uitstoot. Dit helpt de impact op het milieu te verminderen en draagt bij aan de strijd tegen klimaatverandering. Het streven naar gasloos wonen is dus erg belangrijk binnen een duurzamere samenleving. Het stimuleert het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en draagt bij aan een schonere en groenere toekomst. Goed bezig dus!

Nadelen van een gasloze woning

Natuurlijk zijn de gasloze woningen nog volop in ontwikkeling. Toch kunnen we zeggen dat het tot nu toe voornamelijk voordelen heeft opgeleverd. Het grootste voordeel van gasloos wonen zijn de lagere energiekosten. Maar, wat zijn nu precies de nadelen?

Er wordt gezegd dat het lastig is de temperatuur stabiel te houden in de woning. Een aantal jaar geleden was het ook nog lastiger om de warmte voldoende door de woning te verspreiden. Bij Goedhuis zul je dit probleem niet ervaren, want in deze gasloze woningen wordt gebruikgemaakt van een damp-open ventilatiesysteem. 

Daarnaast leverde alleen de warmtepomp in sommige gevallen niet genoeg op. Goedhuis raad ook aan om gebruik te maken van een verwarmde airco. Er is een aansluiting op het elektriciteitsnet, maar een gasloze woning van Goedhuis draait grotendeels op de stroom van zonnepanelen. Ook kan gasloos wonen aanvankelijk voor hogere kosten zorgen. Dit is wel gebaseerd op de investering, uiteindelijk krijg je er meer voor terug. 

Het is belangrijk dat je de nadelen tegen de voordelen afweegt. Neem jouw wensen en behoeften onder de loep en beslis dan of een gasloze woning iets voor jou is. 

Redenen om voor een gasloze woning te kiezen 

Goedhuis ziet voornamelijk voordelen als we het hebben over gasloos wonen. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Jij gaat tegelijkertijd voor een toekomst zonder gas. Minder CO2 uitstoot en dus veel milieuvriendelijker.
  • Een gasloze woning van Goedhuis is goed geïsoleerd. 
  • Door de goede balans van het isoleren en ventileren ontstaat er een comfortabel en gezond binnenklimaat in de gasloze woning. 

Zie jij jezelf ook wel wonen in een gasloze woning? Bij Goedhuis kun jij jouw prefab woning zelf ontwerpen. Probeer het meteen uit.