Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Een gasloze woning: wel of geen aanrader?

Logo Goedhuis

‘’De waarde van een nieuwbouwwoning dat gasloos gebouwd is, is 30.000 euro hoger dan hetzelfde huis met gasvoorzieningen’’, lees je terug in diverse krantenkoppen. De woning stijgt flink in waarde. Naast deze positieve noot zijn er genoeg andere redenen om te kiezen voor een gasloze woning. Lees het hier.

Elementen van een gasloze woning

Gasloos wonen is een groot onderdeel van de toekomst. Dit is alleen al omdat nieuwbouw vanaf 2020 alleen nog maar nul op de meter mag zijn. En, je verhoogd automatisch de waarde van jouw woning als hij gasloos gebouwd is. De energiebronnen in een gasloze woning zijn voornamelijk een warmtepomp en zonnepanelen. Het ventilatiesysteem verspreid de warme of koude lucht gelijkwaardig. 

Nadelen van een gasloze woning

Natuurlijk zijn de gasloze woningen nog volop in ontwikkeling. Toch kunnen we zeggen dat het tot nu toe vele voordelen heeft oplevert. De grootste is toch wel dat je bij een gasloze woning voor lage kosten energie op kunt wekken. Maar, wat zijn nu precies de nadelen? Een nadeel die vaker voorbij kwam was dat de temperatuur niet aangenaam genoeg was in de gasloze woning. Een aantal jaar geleden was het ook nog wat lastiger om de warmte ├╝berhaupt goed verspreid te krijgen. Goedhuis tackelt dit probleem direct, want in deze gasloze woningen wordt gebruik gemaakt van een damp-open ventilatiesysteem. Daarnaast leverde alleen de warmtepomp in sommige gevallen niet genoeg op. Goedhuis raad ook aan om gebruik te maken van een verwarmde airco. Er is een aansluiting op het elektriciteitsnet, maar een gasloze woning van Goedhuis draait grotendeels op de stroom van zonnepanelen.

Redenen om voor een gasloze woning te kiezen 

Overige redenen om te kiezen voor een gasloze woning, zijn:

  • Jij gaat tegelijkertijd voor een toekomst zonder gas. Minder CO2 uitstoot en dus veel milieuvriendelijker!
  • Een gasloze woning van Goedhuis is sterk ge├»soleerd. 
  • Door de goede balans van het isoleren en ventileren ontstaat er een comfortabel en gezond binnenklimaat in de gasloze woning. 

Zie jij jezelf ook wel wonen in een gasloze woning? Bij Goedhuis kun jij jouw prefab woning zelf ontwerpen.