Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Gasloos bouwen verplicht: voornaamste redenen

Logo Goedhuis

Vanaf mei 2018 is de ‘Wet Voortgang Energietransitie’ ingegaan. Deze wet heeft betrekking tot het aardgasvrij bouwen. Dit gaat over nieuwbouwwoningen die op of na juli 2018 worden ingediend. Inmiddels zijn we 4,5 jaar verder en zie je alleen nog maar gasloze nieuwbouwwoningen. Maar, wat zijn de voornaamste redenen voor het invoeren van deze wet?

Totstandkoming gasloos bouwen regel

De ‘Wet Voortgang Energietransitie’ is vanaf mei 2018 ingegaan. Vanaf die periode werden er geen woonprojecten meer aangenomen die op de bouw met gasvoorzieningen gebaseerd zijn. Een flinke verandering met als grootste doel: milieuvriendelijke bouw en wonen. Door de klimaatverandering is dit een zeker een vereiste. Ook raken de gasvelden langzaam uitgeput en zijn er al meerdere aardbevingen in Groningen geweest. Dit zijn de belangrijkste redenen voor het verplichten van gasloos bouwen en het uitdraaien van de gaskraan.

Gasloos bouwen: ombouwen van woning

Naast de bouw van een nieuwe woning kun je er ook voor kiezen om een bestaande woning te verduurzamen. Toch is het verduurzamen van bestaande woningen een veel grotere opgave dan het gasloos bouwen van een nieuwbouwwoning. Het gaat hier met name om de aansluiting op een andere energiebron, meestal een warmtepomp. Verder komt er nog meer bij kijken:

  • Aansluiting op duurzame energiebron
  • Goede isolatie voor in de winter
  • Verwarming installeren
  • Zonnepanelen voor het hoge stroomverbruik

Ook de wachttijden binnen de installatiebranche zijn erg lang. Dat is ook een bijkomend nadeel van het verduurzamen van een bestaande woning.

Duurzame Goedhuis woning

Je kunt dus het beste de keuze maken om een energieneutrale nieuwbouwwoning te laten bouwen. Goedhuis heeft moderne woningen die ook nog eens voordelig zijn. Het is zelfs al mogelijk vanaf 2 ton. Allemaal prefab, waardoor de bouwtijd 3 maanden is. Ontwerp jouw woning zelf, zonder consequenties, in de configurator.