Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Gasloos bouwen: wij doen niet anders

Logo Goedhuis

Gasloos bouwen is anno 2022 niet meer weg te denken in de woningmarkt! Je draagt hierbij jouw steentje bij aan een betere toekomst. Daarnaast is het ook prettig voor je portemonnee. Gasloos bouwen is voor nieuwbouw zelfs een verplichting sinds 1 juli 2018. Goedhuis zet zich op meerdere fronten in voor een circulaire bouw en heeft een vooruitstrevende visie. Lees snel verder om meer te ontdekken over gasloos bouwen.

Het ‘Goed bouwen’ concept 

Gasloos bouwen is één onderdeel van het ‘goed bouwen’ concept van Goedhuis. In ons Goed Bouwen concept komt verduurzaming en het bijdragen aan een circulaire economie veel aan bod. Wij vinden het belangrijk dat dit gesteund wordt en daarom zie je dit veel terug in onze tijdloze ontwerpen. Een ding is zeker: alle Goedhuis modellen zijn energiezuinig, modulair en dus gasloos gebouwd.


Misschien vraag je jezelf af: is gasloos bouwen echt volledig gasloos? Ja, dit is echt zo. Een Goedhuis wordt gebouwd zonder het gebruik van aardgas. In een Goedhuis wordt zelfs gasloos gewoond. De vervanger van aardgas is in dit geval de warmtepomp. Een multifunctionele maar voornamelijk duurzame installatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De eerste stap in dit proces is: het winnen van warmte-energie uit de omgeving. Bij omgeving kun je denken aan water, lucht of bodem. Deze warmte-energie wordt vervolgens vrijgegeven in het verwarmingssysteem dat met de warmtepomp is verbonden. Je kunt het ook anders zien. Een warmtepomp is eigenlijk een omgekeerde koelkast. In plaats van het afvoeren van warmte, haalt de warmtepomp juist warmte van buiten naar binnen. 

Daarnaast kies je (vooral in de winterperiode) voor vloerverwarming of een andere aanvullende warmtebron. De warmtepomp zelf gebruikt stroom. Dit kan middels zonnepanelen opgewekt worden. Gasloos bouwen is dus een erg circulair proces.

De duurzame keuzes van Goedhuis

Naast het gebruik van een warmtepomp, zijn er ook nog andere factoren waardoor Goedhuis bewijst dat ze voor duurzaamheid staan. Zo creëren wij een goede isolatie door het gebruik van sandwichpanelen. Deze panelen zijn gemaakt van polyurethaan en zorgen dus voor die sterke isolatie. Bij Goedhuis zijn er zes zonnepanelen inclusief. 

Een andere duurzame factor is ‘Nul-op-de-meter’. Dit is een basisprincipe van Goedhuis. Het komt neer op het feit dat de woning exact de benodigde energie produceert. Niets meer en niets minder. Naast gasloos bouwen vinden wij overige duurzame factoren dus ook erg belangrijk. Ben je enthousiast geworden? Start dan meteen met ontwerpen. Heb je nog een vraag of zijn er onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.