Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Gasloos bouwen nieuwbouw

Logo Goedhuis

Gasloos bouwen is anno 2022 niet meer weg te denken in de woningmarkt! Je draagt hierbij jouw steentje bij aan een betere toekomst. Daarnaast is het ook prettig voor je portemonnee, gezien de huidige gasprijzen. Gasloos bouwen is voor nieuwbouw verplicht sinds 1 juli 2018. Goedhuis zet zich op meerdere fronten in voor een circulaire bouw en heeft een vooruitstrevende visie. Lees snel meer over gasloos bouwen nieuwbouw.

Het ‘Goed bouwen’ concept 

Gasloos bouwen is één onderdeel van het ‘goed bouwen’ concept van Goedhuis. Wij doen namelijk mee aan de verduurzaming en circulaire economie. We willen dat het milieu zo min mogelijk belast wordt. Dit zie je terug in onze tijdloze ontwerpen. Alle Goedhuis modellen zijn energiezuinig, modulair en dus ‘gasloos’ gebouwd. Met gasloos bouwen wordt er gebouwd zonder het gebruik van aardgas. Bij Goedhuis wordt er in plaats van gas gebruik gemaakt van een warmtepomp. Een multifunctionele maar zeker ook een duurzame installatie! Op naar het gasloos bouwen van nieuwbouw!

Hoe werkt een warmtepomp?

Gasloos bouwen zegt eigenlijk al genoeg: bouwen en grotendeels leven zonder het gebruik van gas. In plaats van gas wordt er dan gebruik gemaakt van een warmtepomp. De eerste stap in dit proces is: het winnen van warmte-energie uit de omgeving. Bij omgeving kun je denken aan water, lucht of bodem. Deze warmte-energie wordt vervolgens vrijgegeven in het verwarmingssysteem dat met de warmtepomp is verbonden. Je kunt het ook anders zien. Een warmtepomp is eigenlijk een omgekeerde koelkast. In plaats van het afvoeren van warmte, haalt de warmtepomp juist warmte van buiten naar binnen. Daarnaast kies je (vooral voor de koudere periodes) voor vloerverwarming of elektrische radiatoren ter aanvulling. Ook zit er ietwat stroomverbruik in het verbruik van de warmtepomp zelf. Gasloos bouwen is dus een erg circulair proces.

De duurzame keuzes van Goedhuis

Naast het gebruik van een warmtepomp, zijn er ook nog andere factoren waardoor Goedhuis bewijst dat ze voor duurzaamheid staan. Zo creĆ«ren wij een goede isolatie door het gebruik van sandwichpanelen. Deze panelen zijn gemaakt van polyurethaan en zorgen dus voor die sterke isolatie. Een Goedhuis bevat ook zonnepanelen. In de basis zijn het er zes, maar als je er eventueel meer wilt ben je daar flexibel in. Een andere duurzame factor is ‘Nul-op-de-meter’. Dit is een basisprincipe van Goedhuis. Het komt neer op het feit dat de woning precies de benodigde energie produceert. Niets meer en niets minder! Naast gasloos bouwen vinden wij overige duurzame factoren dus ook erg belangrijk. Ben je enthousiast geworden? Start dan meteen met ontwerpen. Heb je nog een vraag of zijn er onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.