Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

EPC 0: energieneutrale woning

Logo Goedhuis

Tegenwoordig hoor je verschillende soorten termen die te maken hebben met energieneutraal wonen. Van een milieuvriendelijke woning naar een gasloze en zelfs een NOM woning. In dit artikel kom jij meer te weten over concretere termen, zoals EPC = 0. Wij leggen uit waarom dit belangrijk is en hoe Goedhuis dit in de praktijk weet te brengen.

Wat is de EPC 0 norm?

EPC = 0 komt eigenlijk neer op volledig energieneutraal. De officiële benaming is ‘energie prestatie coëfficiënt’. De norm is opgenomen in Artikel 5.2 van het Bouwbesluit 2012 en valt ook wel onder de NEN-normen. De NEN-normen zijn Nederlandse afspraken die marktpartijen onderling en vrijwillig opstellen. Dit gaat puur over de kwaliteit en veiligheid van producten, diensten en processen. De EPC norm wordt ieder jaar aangescherpt. Op dit moment staat het op 0, en is dit dus ook de eis. Dit houdt in dat de woning energieneutraal is. De woning wekt dan de hoeveelheid energie op die gelijk is aan het gebouwgebonden gebruik. Hieronder valt dus de energie voor het verwarmen, koelen, ventilatie en warm water.

Nul op de meter woning

De EPC = 0 norm komt dicht in de buurt van een nul op de meter woning. Het verschil zit in de zelfvoorzienendheid. Een energieneutrale woning, ook wel een EPC = 0 woning, wekt de gebouwgebonden energie zelf op. Voor een nul op de meter woning geldt dat zowel de gebouwgebonden energie als de gebruiksgebonden energie ‘zelf’ wordt opgewekt. Goedhuis bouwt nul op de meter woningen. Onze NOM woningen bevatten een warmtepomp en zonnepanelen waardoor je dus energie voor direct gebruik kunt opwekken. Extra opgewekte stroom kan teruggegeven worden aan het elektriciteitsnet waardoor je uiteindelijk lager uitkomt in de kosten. Voor meer nul op de meter ervaringen kun je hier terecht.

Het aanbod van Goedhuis

Alle Goedhuis woningen zijn EPC = 0 en zelfs nul op de meter. Onze woningen worden prefab gebouwd. Dit is al mogelijk vanaf een kleine 2 ton. Onze huizen zijn milieuvriendelijk en bieden ook nog eens een prettig woonklimaat. Wij raden aan om in onze configurator eerst te filteren op grootte. Zo kun je vervolgens jouw NOM woning uitzoeken en verrijken of vervangen met passende opties. Goedhuis kenmerkt zich door een transparant betaalproces, dit hoeft ook niet in termijnen. Na oplevering betaal jij de vaste prijs van de woning. Benieuwd naar andere Goedhuis ervaringen? Lees het hier.