Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Hoe creëer ik een energiezuinige woning? 

Logo Goedhuis

Tegenwoordig is het bijna onvermijdelijk om te weigeren energiezuinig te wonen. Zeker met betrekking tot de hogere energieprijzen en richtlijnen omtrent het milieu. Daarom geven wij jou graag wat tips mee omtrent het verduurzamen van jouw woning. Zo maak je er een energiezuinige woning van. Lees snel verder.

De eerste stappen naar een energiezuinige woning

De eerste stappen zijn vaak klein. Hierdoor kun je wel gemakkelijker een begin maken en steeds een stapje verder gaan. Daarom raden wij aan om te beginnen het isoleren van de woning. Dit is meteen een van de manieren met het meeste resultaat in het energiezuinig maken van de woning. Een huis verliest nu eenmaal veel warmte in de winterperiode, of houdt veel warmte vast in de zomerperiode. Er zijn afspraken gemaakt in ons land met betrekking tot de isolatiewaarde. Dit is een bepaalde grens die er voor zorgt dat jij jouw woning ‘goed’ geïsoleerd mag noemen. Deze waarde wordt ook wel de Rc-waarde genoemd. Om de woning energieneutraal te maken, heb je minimaal een Rc-waarde van 4,5 nodig voor alleen al de dakisolatie. Verder is aan te raden om ook de buitenmuur, vloer en ramen te isoleren. Zorg er wel voor dat er een goed ventilatiesysteem aanwezig is. Het is natuurlijk wel zo gezond dat je genoeg vers zuurstof binnenkrijgt als de ramen en deuren dicht zitten.

Energiezuinige keuzes maken 

Het isoleren en aanleggen van een ventilatiesysteem zijn veranderingen die misschien wat meer kosten, of het nu tijd of geld is. Je kunt daarom alvast beginnen om zelf wat kleine stappen te zetten in de transitie naar een energiezuinige woning. Begin alvast met de volgende kleine stappen:

  1. Let er op dat je de lichten zo veel mogelijk uit houdt.
  2. Maak gebruik van een stekkerdoos met schakelaar, zo kun je deze aan- en uit zetten en sluipverbruik voorkomen. 
  3. Kies voor energiezuinige apparaten. Let hier op het (donker)groene keurmerk.
  4. Verbruik zo min mogelijk warm water.
  5. Vergelijk de prijzen van energieleveranciers met elkaar.

Er zijn dus genoeg kleine stappen die je zelf al zou kunnen zetten om energieverbruik zo veel mogelijk te minimaliseren. Zo maak jij al zelf al de stap naar energiezuinig wonen!

Energiezuinig wonen in een Goedhuis

Goedhuis biedt alleen maar energiezuinige woningen aan. Sinds 2020 is het ook verplicht om nieuwe woningen nul op de meter te bouwen. Daardoor zijn nieuwbouwwoningen verzekerd van het feit dat ze energiezuinig, eigenlijk zelfs energieneutraal, gebouwd zijn. Goedhuis voldoet ook aan deze norm, onze woningen zijn namelijk NOM gebouwd. Daarnaast bieden wij nog iets extra’s. Wij bouwen namelijk geen woningen met een Rc-waarde van 4,5 maar zelfs van 6! Ook zijn onze woningen voorzien van een damp-open -constructie, dit is ons ventilatiesysteem. De Goedhuis woningen worden prefab gebouwd, dus wees verzekerd van een korte bouwtijd. Ook hoeft dit helemaal niet duur te zijn, want we hebben genoeg goedkopere prefab woningen. Neem een kijkje in ons aanbod en ontwerp direct jouw woning.