Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Energieneutraal bouwen of 0 op de meter? 

Logo Goedhuis

De basis van energieneutraal bouwen is: gasloos bouwen. De belangrijkste kenmerken van deze bouwwijze zijn goede isolatie, gebouwgebonden energie opwekken en andere energiezuinige technologieën. Maar de vraag is: wat heeft nog meer betrekking op energieneutraal bouwen? Lees snel verder en ontdek.

Energieneutraal bouwen: wanneer voldoet een woning hier aan?

De kern van energieneutraal bouwen is gasloos bouwen. Sinds 2020 is het verplicht om nieuwbouwwoningen aardgasvrij te bouwen. Daarnaast zijn er ondersteunende technieken die het gasloos wonen leefbaar en comfortabel maken. Denk alleen al aan de warmtepomp die in verbinding ligt met de radiatoren en tevens voor warm water zorgt.

Daarnaast moet het huis goed geïsoleerd zijn zodat de warme of koude lucht binnen blijft. Zonnepanelen zijn aanvullend voor het opwekken van stroom. Een woning is energieneutraal gebouwd als hij gebouwgebonden energie opwekt. Als je een woning die energieneutraal gebouwd is vergelijkt met een nieuwbouwwoning van tien jaar terug zul je ontzettend veel verschillen tegenkomen.

Belangrijkste ontwikkelingen binnen energieneutraal bouwen

Een woning moet wel aan een aantal eisen met betrekking tot de bouw en locatie voldoen wil het de stempel ‘energieneutraal’ krijgen. Dit gaat onder andere om de volgende ontwikkelingen:

  • Technologie is erg belangrijk. Het gebruik van energiebesparende technologieën is essentieel voor het bereiken van een energieneutrale woning. 
  • De locatie moet geschikt zijn. Dit heeft te maken met de haalbaarheid van energieneutraal wonen. Zodra er voldoende zonlicht binnenkomt, is het gemakkelijker om energie op te wekken met behulp van zonnepanelen en andere technologieën. 
  • Door goede isolatie en ventilatie in het ontwerp te integreren kan het energieverbruik van de woning tot een minimum worden beperkt.

Goedhuis en energieneutraal bouwen 

Goedhuis bouwt ook energieneutraal. Dit kunnen we zelfs 0 op de meter noemen. Het verschil zit in het opwekken van gebouwgebonden en gebruiksgebonden energie. Bij Goedhuis zit het stukje gebruiksgebonden energie er ook nog bij. Hierdoor mag Goedhuis de woningen ‘energieneutraal’ noemen. 

Naast de warmtepomp en het feit dat we gasloos bouwen biedt Goedhuis meerdere voordelen met betrekking tot 0 op de meter. Dit gaat om een sterke isolering, een damp-open constructie (ventilatiesysteem), sandwichpanelen van polyurethaan en zonnepanelen. Je bent ook nog eens milieubewust bezig en dat in combinatie met comfortabel wonen: een win-win situatie dus!

Goedhuis sluit aan op jouw wensen 

Goedhuis staat voor energieneutraal bouwen. Goedhuis bouwt woningen die jij deels zelf ontwerpt. Je maakt de keuze uit één van onze modellen en maakt de woning eigen door te kiezen uit diverse opties. Wij houden van transparantie en zijn volledig energiezuinig. Ga direct aan de slag met jouw ontwerp en zie in één opslag de bijbehorende prijs. Je zit nergens aan vast en hebt de keuze om een afspraak te maken of niet!