Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Energieneutraal bouwen of 0 op de meter? 

Logo Goedhuis

De basis van energieneutraal bouwen is: gasloos bouwen. In combinatie met stroom opwekken is dit een verbeterde woonwijze. Maar, wat heeft nog meer betrekking tot energieneutraal bouwen? En vanaf welk punt krijgt een woning de stempel ”energieneutraal bouwen”? Ontdek het hier. 

Energieneutraal bouwen: wanneer voldoet een woning hier aan?

De kern van energieneutraal bouwen is gasloos bouwen. Sinds 2020 is het verplicht om nieuwbouwwoningen aardgasvrij te bouwen. Daarnaast zijn er ondersteunende technieken die het gasloos wonen leefbaar en comfortabel maken. Dit gaat om de aansluiting op een duurzame energiebron, zoals een warmtepomp. De warmtepomp ligt in verbinding met de vloerverwarming of radiatoren.

Daarnaast moet het huis goed geïsoleerd zijn zodat de warme of koude lucht binnen blijft. Zonnepanelen zijn aanvullend voor het opwekken van stroom. Een woning is dan energieneutraal gebouwd als hij de energie opwekt die nodig is voor het gebouw zelf. Met andere woorden: gebouw gebonden energie met een EPC van 0. Als je een woning die energieneutraal gebouwd is met een nieuwbouwwoning van tien jaar terug, kom je ontzettend veel verschillen tegen.

Goedhuis en energieneutraal bouwen 

Goedhuis bouwt ook energieneutraal. Dit kunnen we zelfs 0 op de meter noemen. Het verschil zit in het opwekken van gebouw gebonden en gebruiksgebonden energie. Bij Goedhuis zit het stukje gebruiksgebonden energie er ook nog bij. Hierdoor kunnen wij de stempel 0 op de meter toe-eigenen.

Naast de warmtepomp en het feit dat we dus gasloos bouwen biedt Goedhuis meerdere voordelen met betrekking tot 0 op de meter. Dit gaat om: een sterke isolering, een damp-open constructie (ventilatiesysteem), sandwichpanelen van polyurethaan en zonnepanelen. Je bent ook nog eens milieubewust bezig en dat in combinatie met comfortabel wonen: een win-win situatie dus.

Goedhuis sluit aan op jouw wensen 

Goedhuis staat voor energieneutraal bouwen. Dit gaat zelfs nog een stap verder, want wij bouwen 0 op de meter woningen. Goedhuis bouwt woningen die jij deels zelf ontwerpt. Je maakt de keuze uit één van onze modellen en maakt de woning eigen door te kiezen uit diverse opties. Wij houden van transparantie en zijn volledig energiezuinig. Ga direct aan de slag met jouw ontwerp en zie in één opslag de bijbehorende prijs. Je zit nergens aan vast en hebt de keuze om een afspraak te maken of niet.