Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Definitie nul op de meter woning: is het echt zo gunstig?

Logo Goedhuis

Nul op de meter is een veelvoorkomende term in de woningmarkt. Je kunt het voornamelijk herkennen vanuit nieuwbouwprojecten. Vanaf 2020 is het namelijk verplicht om nul op de meter woningen te bouwen. Naast dat de woningen een bijbehorende bouwwijze hebben, is het ook de bedoeling dat die nul uiteindelijk behaald wordt. Je leest hoe dit gerealiseerd wordt in dit artikel.

Definitie nul op de meter woning 

Nul op de meter woningen zijn in de essentie gasloze woningen. Vanaf 2020 is elk nieuwbouwhuis een nul op de meter woning. Om jouw woning deze naam te mogen geven is het van belang dat de gebouw gebonden energie gelijk of onder nul is. Door een combinatie van energiebesparende maatregelen en het gebruik van duurzame energiebronnen is dit ook goed mogelijk.

Je leeft bij een nul op de meter woning dus volledig energieneutraal. Nul op de meter is haalbaar als je dus zelf stroom opwekt, anders wordt het een lastig verhaal. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van zonnepanelen in combinatie met een sterke isolatie. Bij Goedhuis bieden we dit beiden aan, maar de grootste energieopwekker is toch echt de warmtepomp. Deze zorgt er namelijk voor dat de woning en het water een aangename temperatuur krijgen.

Velen vragen zich af wat nu het daadwerkelijke verschil tussen een energieneutrale en nul op de meter woning is. Een energieneutrale woning wekt de gebouwgebonden energie zelf op (EPC van 0). Dit is in tegenstelling tot de de nul-op-de-meter woning. Deze wekt zowel de gebouwgebonden als de gebruikersgebonden energie op. Zeer energiezuinig dus! Daarnaast is het ook nog eens een milieuvriendelijke keuze.

Hoe bereik je nul op de meter met gebruiksgebonden energie?

Zoals eerder benoemd is de juiste bouw van een nul op de meter woning erg belangrijk. Er moet geïnvesteerd worden in isolatie. Dit zorgt er namelijk voor dat de woning warm blijft tijdens koude dagen. Ook blijft de woning door het systeem lekker koel in de zomer. De goede isolatie wordt mede gerealiseerd door de Kingspan TEK sandwichpanelen. Daarnaast bevat de woning triple-isolatieglas, dit draagt ook bij aan een sterke isolatie van de woning.

Bij een nul op de meter woning wordt ge├»nvesteerd in warmtepomptechnologie, ventilatie en warmteterugwinning. Een ander belangrijk element is de productie van elektriciteit met zonnepanelen. Naast de bouw is het belangrijk dat je voor een stabiel energiegebruik gaat. Dan is de kans op die nul op de meter het grootst. 

Het aanbod van Goedhuis in nul op de meter woningen

Het is nu in ieder geval duidelijk wat de definitie nul op de meter woning precies is. Bij Goedhuis staan wij ook bekend om onze nul op de meter woningen. Gasloos wonen is hierbij de eerste stap. Bekijk onze nul op de meter woningen in de catalogus. Hierin kun je jouw type woning helemaal eigen maken. Neem een kijkje ons voordelige aanbod of bekijk wat wij nog meer te bieden hebben. Bijvoorbeeld als je interesse hebt in een prefab woning kopen. Kom je er zelf niet helemaal uit? Maak dan een afspraak met ons en wij helpen je verder met het ontwerp en jouw overige wensen en behoeften.