Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Definitie nul op de meter

Logo Goedhuis

Nul op de meter is een veelvoorkomende term in de woningmarkt. Je kunt het voornamelijk herkennen vanuit nieuwbouwprojecten. Vanaf 2020 komen er alleen nog maar nul op de meter woningen bij. Het is een nieuw streven voor de inwoners maar zeker ook de woningbouwers. Maar, wanneer mag je nu een woning een nul op de meter woning noemen? En wat is nu eigenlijk de precies de definitie van nul op de meter?

Definitie nul op de meter woning

Nul op de meter woningen kun je het best omschrijven als: gasloze woningen. Vanaf 2020 is elk nieuwbouwhuis een nul op de meter woning. Om jouw woning deze naam te mogen geven is het van belang dat de gebouwgebonden energie gelijk of onder nul is. Je leeft bij een nul op de meter woning dus energieneutraal. Dit is alleen haalbaar als je zelf stroom opwekt. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van zonnepanelen in combinatie met een sterke isolatie. Bij Goedhuis hebben we beiden toevoegingen maar is de grootste energieopwekker toch echt de warmtepomp. Deze werkt samen met een verwarming maar is er wel voor het grootste werk. Toch is er een verschil tussen een energieneutrale woning en een nul-op-de-meter woning. Een energieneutrale woning wekt de gebouwgebonden energie zelf op (EPC van 0). In tegenstelling tot de de nul-op-de-meter woning. Deze wekt zowel de gebouwgebonden als de gebruikersgebonden energie op. Aan die twee elementen zijn bepaalde eisen verbonden met betrekking tot kWh’s. Deze moet je verplicht naleven wil je een woning een nul op de meter woning noemen.

Hoe creëer je die nul op de meter?

Allereerst is de juiste bouw van een nul op de meter woning erg belangrijk. Er moet geïnvesteerd worden in isolatie. Dit zorgt er namelijk voor dat de woning warm blijft tijdens koude dagen. Ook blijft de woning lekker koel wanneer het buiten tropisch warm is. Dit komt mede door het gebruik van onze sandwichpanelen. Daarnaast wordt er triple-isolatieglas, HR+++, toegepast wat ook nog eens bijdraagt aan een sterke isolatie van de woning. Bij een nul op de meter woning wordt er ook nog eens geïnvesteerd in warmtepomptechnologie, ventilatie en warmteterugwinning. Een ander belangrijk element is de productie van elektriciteit met zonnepanelen of pv-panelen. Naast de bouw is het belangrijk dat je voor een stabiel energiegebruik gaat. Dan is de kans op die nul op de meter het grootst. Zodra je over die stabiele factor heen gaat zul je extra energie gebruiken met bijvoorbeeld de verwarming.

Het aanbod van Goedhuis in nul op de meter woningen

Het is nu in ieder geval duidelijk wat de definitie nul op de meter woning precies is. Bij Goedhuis staan wij ook bekend om onze nul op de meter woningen. Gasloos wonen is hierbij de eerste stap. Bekijk onze nul op de meter woningen in de catalogus. Hierin kun je jouw type woning helemaal eigen maken. Neem een kijkje ons voordelige aanbod of bekijk wat wij nog meer te bieden hebben. Bijvoorbeeld als je interesse hebt in een prefab woning kopen. Kom je er zelf niet helemaal uit? Maak dan een afspraak met ons en wij helpen je verder met het ontwerp en jouw overige wensen en behoeften.