Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

0 op de meter woning van Goedhuis

Logo Goedhuis

Zelfvoorzienend leven en gasloos wonen zijn twee kenmerken van een 0 op de meter woning. Toch zijn er nog veel andere voordelen die men vaak vergeet. Zoals bijvoorbeeld rentekorting en de innovatieve installatietechniek. Ontdek de extra voordelen van een nul op de meter woning in dit artikel.

Leef jij al zelfvoorzienend? 

Hoogstwaarschijnlijk ben je al bekend met de woon- en bouwvorm ‘’0 op de meter woning’’. Een 0 op de meter woning is kenmerkend vanwege het energieneutraal wonen. Het is een woning die zo ontworpen en gebouwd is dat het energieverbruik tot nul wordt beperkt. Door een combinatie van energiebesparende maatregelen en het gebruik van duurzame energiebronnen is dit mogelijk.

Hoe het werkt? Er wordt evenveel energie opgewekt als er wordt verbruikt, waardoor er geen netto energieverbruik overblijft. Dit levert uiteindelijke een grote besparing in kosten voor energie op. Hoe fijn is het als jij in december jouw rekeningen doorneemt en ziet dat je maar een paar tientjes hebt betaald? Zeker vanwege de hoge energiekosten waar tegenwoordig iedereen wel mee te maken heeft. Dit maakt een 0 op de meter woning de laatste jaren erg gewild.

Extra voordelen van een 0 op de meter woning 

Een 0 op de meter woning is gebaseerd op gasloos wonen. Dat is vaak hetgeen waar iedereen het over heeft en waar het ook bekend om staat. Het is zelfvoorzienend want je wekt exact de hoeveelheid energie op die je nodig hebt. Toch zijn er nog veel meer voordelen die men vaak vergeet. Hierbij moet je denken aan het volgende:

  • Het gebruik van zonnepanelen, waardoor je stroom opwekt en dit kunt gebruiken voor de warmtepomp of andere op stroom werkende warmte voorzieningen.
  • Een 0 op de meter woning is voorzien van slimmere installatietechniek. Dit wordt vaak buiten de woning geplaatst, in een aparte kast. Hierdoor kan onderhoud altijd plaatsvinden, ook als de bewoner niet thuis is. 
  • Een goede isolatie in combinatie met een ventilatiesysteem. Warme of koude lucht vanaf buitenaf wordt hierdoor tegengehouden. Daarnaast worden de luchtstromen in de woning effectief ingezet door het ventilatiesysteem.
  • Je zorgt amper voor CO2 uitstoot omdat je gasloos woont. Hierdoor help jij mee aan een milieuvriendelijkere samenleving. 
  • Door de samenwerking tussen Goedhuis en de Rabobank is het mogelijk rentekorting op jouw hypotheek te krijgen.

Nadelen 0 op de meter woning 

We snappen dat je nu denkt: zijn er eigenlijk ook nadelen aan 0 op de meter verbonden? Er zijn natuurlijk wel wat punten waar je rekening mee moet houden. Een 0 op de meter woning is gebaseerd op verschillende technologieën. Als de systemen niet goed functioneren, kan de woning minder energie-efficiënt zijn en dus meer energie verbruiken. Een ander ‘nadeel’ is dat een 0 op de meter woning volgens bepaalde bouw- en ontwerpmaatregelen gebouwd is. Hetzelfde geldt voor een prefab woning. Hierdoor wordt de keuzevrijheid ietwat beperkt. Anderen vinden het juist prettig om uit een aantal modelwoningen te kiezen. Zo is er in ieder geval een stabiel beginpunt en kunnen wensen verder aangevuld worden.

Goedhuis sluit aan op jouw wensen 

Goedhuis staat voor energieneutraal bouwen. Dit gaat zelfs nog een stap verder, want wij bouwen 0 op de meter woningen. Goedhuis bouwt woningen die jij deels zelf ontwerpt. Je maakt de keuze uit één van onze modellen en maakt de woning eigen door te kiezen uit diverse opties. Wij houden van transparantie en zijn volledig energiezuinig. Ga direct aan de slag met jouw ontwerp en zie in één opslag de bijbehorende prijs. Je zit nergens aan vast en hebt de keuze om een afspraak te maken of niet!