Goedhuis is bekend van radio & TV!

Maandbedragen

Voordelen van een 0 op de meter woning 

Logo Goedhuis

Gasloos wonen is het bekendste voordeel van een 0 op de meter woning. Toch zijn er nog een aantal andere voordelen die men vaak vergeet. Zoals het ontvangen van duurzaamheidskorting of een flinke daling in energiekosten. Daarnaast wordt je woning veel meer waard en ga je mee met alle innovatieve ontwikkelingen. Ontdek de meest waardevolle voordelen van een nul op de meter woning in dit artikel. 

Leef jij zelfvoorzienend? 

Hoogstwaarschijnlijk ben je al bekend met de term ‘0 op de meter woning’. Wellicht woon je al in een 0 op de meter woning of hoor je de term vaker vallen. Nul op de meter is ook wel een andere benaming voor gasloos wonen

De letterlijke vertaling van nul op de meter is dat je daadwerkelijk een 0 op de energiemeter ziet staan. Of in ieder geval dicht in de buurt hier van komt. Een nul op de meter is mogelijk als je exact de benodigde energie kunt opwekken. Op deze manier woon je energieneutraal en is dit naast lage energiekosten ook nog eens heel goed voor het milieu. Door een combinatie van energiebesparende maatregelen en het gebruik van duurzame energiebronnen is dit goed te realiseren. 

Hoe fijn is het als jij in december jouw rekeningen doorneemt en ziet dat je maar een paar tientjes hebt betaald? Zeker vanwege de inflatie die voor vrijwel iedereen merkbaar is. Dit maakt een 0 op de meter woning de laatste jaren erg gewild. 

Nog meer voordelen van 0 op de meter  

Door gasloos te wonen in een nul op de meter woning leef je dus zelfvoorzienend. In de zin van het opwekken van gebouwgebonden en gebruiksgebonden energie. Toch zijn er nog meer voordelen die men vaak over het hoofd ziet. Hierbij moet je denken aan:

  • Het gebruik van zonnepanelen. De opgewekte stroom kan voor de technologie zoals een warmtepomp gebruikt worden, maar ook direct voor de airco. 
  • Een 0 op de meter woning is voorzien van slimmere installatietechniek. Dit wordt vaak buiten de woning geplaatst, in een aparte kast. Hierdoor kan onderhoud altijd plaatsvinden, ook als de bewoner niet thuis is. 
  • Een goede isolatie in combinatie met een ventilatiesysteem. Warme of koude lucht vanaf buitenaf wordt hierdoor tegengehouden. Daarnaast worden de luchtstromen in de woning effectief ingezet door het damp-open ventilatiesysteem.
  • Je zorgt voor een lagere CO2-uitstoot omdat je gasloos woont. Hierdoor help jij mee aan een milieuvriendelijkere samenleving. 
  • Door de samenwerking tussen Goedhuis en de Rabobank is het mogelijk rentekorting op jouw hypotheek te krijgen. 

Nadelen 0 op de meter woning 

We snappen dat je nu denkt: zijn er eigenlijk ook nadelen aan 0 op de meter verbonden? Er zijn natuurlijk wel wat punten waar je rekening mee moet houden. Een 0 op de meter woning is gebaseerd op verschillende technologieën. Als de systemen niet goed functioneren, kan de woning minder energie-efficiënt zijn en dus meer energie verbruiken.

Een ander ‘nadeel’ is dat een 0 op de meter woning volgens bepaalde bouw- en ontwerpmaatregelen is ontworpen en gebouwd. Hetzelfde geldt voor een prefab woning. Hierdoor wordt de keuzevrijheid beperkt. Anderen vinden het juist prettig om uit een aantal modelwoningen te kiezen. Dit is dus afhankelijk van de wensen en behoeften per persoon. Je kunt de opties per modelwoning wel zelf aanvullen dus dat maakt het alsnog dynamisch.

Goedhuis sluit aan op jouw wensen 

Goedhuis staat voor energieneutraal bouwen. Dit gaat zelfs nog een stap verder, want wij bouwen 0 op de meter woningen. Goedhuis bouwt woningen die jij deels zelf ontwerpt. Je maakt de keuze uit één van onze modellen en maakt de woning eigen door te kiezen uit diverse opties. Wij houden van transparantie en zijn volledig energiezuinig. Ga direct aan de slag met jouw ontwerp en zie in één opslag de bijbehorende prijs. Je zit nergens aan vast en hebt de keuze om een afspraak te maken of niet.